شهر هوشمند شهری می باشد ، که بر مبنای اینترنت اشیا ساخته می شود . در شهرهای هوشمند تمام امکانات و خدمات از دولت تا محیط زندگی ، به صورت هوشمند و مجازی کنترل خواهند شد . در شهر هوشمند به جای افراد و کارکنان ، سنسور های الکترونیکی اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری کرده و پردازش می کنند . سپس مدیران و کارکنان مربوطه می توانند با توجه به اطلاعات موجود ، بر عملکرد ، منابع شهری و دارایی های موجود نظارت کرده و آن ها را مدیریت نمایند .
انرژی هوشمند در شهر هوشمند
در حال حاضر مردم به سمت شهرنشینی حرکت کرده و هر روز برتعداد شهرنشینان افزوده می شود . حال برای استفاده بهینه و موثر از منابع موجود در شهر ها باید چاره ای اندیشیده شود . با استفاده از سیستم های هوشمند ، امکان مدیریت بهتر از منابع شهری و بازدهی بیشتر انرژی فراهم می شود . جالب است بدانید که ، سیسکو پیش بینی نموده است ، که در ۲۰ سال آینده در شهر های هوشمند که مدیریت آن ها بر مبنای اطلاعات دقیق می باشد ، تا ۳۰ درصد بازدهی انرژی بیشتر خواهد شد .
جا به جایی هوشمند
باید برای حمل و نقل پایدار چاره ای اندیشیده شود . همچنین باید از روش های جدید برای حمل و نقل استفاده شود ، که سبب حمل و نقل پویا و جلوگیری از ایجاد ترافیک در کنار افزایش جمعیت شهر ها شود . دوچرخه سواری ، پیاده روی و … از جمله روش هایی می باشند ، که سبب پویایی حمل و نقل ، کنترل ترافیک ، کاهش هزینه ها و حفظ محیط زیست می شوند .
در یک شهر هوشمند علاوه بر جا به جایی و انرژی هوشمند ، باید زیرساخت های هوشمند ، سرویس های عمومی هوشمند و بهداشت و درمان هوشمند وجود داشته باشد . با هوشمند سازی شهر ها ، امکان استفاده از منابع دولت ، کاهش هزینه ها ، ارتقا کیفیت زندگی و همچنین تامین نیاز های نسل های آینده فراهم خواهد شد .
کنترل ترافیک
به عنوان مثال در شهرهای هوشمند از چراغ های هوشمند جهت کنترل ترافیک استفاده می شود . این چراغ ها اطلاعات را از سنسور هایی که در نقاط مختلف شهر وجود دارند ( مانند خودرو ها ) ، دریافت نموده ، سپس در همان لحظه اطلاعات را پردازش نموده و تصمیمات هوشمندی گرفته می شود .
یکی از مزایای اینترنت اشیا در بخش حمل و نقل و ترافیک بدین گونه می باشد ، که اطلاعات ترافیک هر نقطه از شهر برای اپلیکیشن های مسیریابی ارسال می شود و این اپلیکیشن ها ، مسیر هایی که دارای کمترین ترافیک هستند را به کاربران پیشنهاد می دهند .