در مقاله های قبل درباره اینترنت اشیا و نقش اینترنت اشیا در هوشمند سازی شهر ها صحبت کردیم . حال در این بخش به چند کاربرد iot در شهر هوشمند می پردازیم ، که در مقاله های قبل به آن ها اشاره نکردیم .
اینترنت اشیا دارای کاربرد های فراوانی در شهر های هوشمند می باشد ، اما عمده ترین کاربرد iot در شهر هوشمند را ، می توان ایجاد زیرساخت برای ارتباطات بیسیم نام برد . چرا که با ارتباط های بی سیم است ، که اشیا مختلف به شبکه اینترنت متصل شده و شهر هوشمند را به وجود می آورند . همانگونه که اطلاع دارید ، در شهر هوشمند تمام اشیا با استفاده از شبکه اینترنت با یکدیگر در ارتباط می باشند .
هوشمندسازی لباس
با استفاده از اینترنت اشیا لباس ها نیز هوشمند می شوند . به عنوان مثال زمانی که شما یک لباس را برای بار اول استفاده می کنید . اگر برچسب روی آستین لباس را با استفاده از موبایل خود اسکن نمایید ، صفحه ای شامل اطلاعات و توضیحاتی درباره کارخانه سازنده این لباس برای شما باز می شود . همچنین می توانید از موزیک هایی که این کارخانه برای شما گذاشته است ، استفاده نمایید .
هوشند سازی چراغ های خیابانی
استفاده از اینترنت اشیا در چراغ های خیابانی ، سبب می شود که ، چراغ های روشنایی خیابان ها علاوه بر ایجاد روشنایی ، اطلاعاتی از قبیل کیفیت هوا ، میزان ترافیک خیابان ، تیر اندازی در خیابان و … را فیلم برداری کرده و در یک مانیتور نمایش دهند .
افزایش امنیت
با استفاده از اینترنت اشیا دستگاه های امنیتی تولید می شوند ، که می توانند هر نوع حرکتی را شناسایی نمایند . بدین طریق این دستگاه ها روی شی ء مورد نظر چسبانده شده و اگر هرکس شی مورد نظر را حرکت دهد ، دستگاه آلارم می دهد . فرض کنید زمانی شما در منزل خود نیستند ، اگر دستگاه امنیتی را روی لپ تاپ خود نصب کرده باشید ، هنگامی که شخص دیگری بدون اجازه شما لپ تاپ شما را بازنماید و بخواهد اطلاعات درون آن را بررسی نماید ، یا حتی کسی بخواهد آن را بدزدد ، دستگاه امنیتی آژیر کشیده و از طریق موبایلتان شما را از جابه جایی لپ تاپتان مطلع می نماید .
کنترل ابزار به صورت دقیق
با استفاده از اینترنت اشیا ، امکان کنترل دوربین های مدار بسته ، کنترل سنسور های جاده ای ، کنترل سنسور های کیفیت هوا و همچنین کنتور های هوشمند آب ، برق و گاز فراهم خواهد شد .