سیستمهای سخت افزاری و نرم افزاری زیادی برای به هوشمند سازی منازل و ساختمان ها ساخته و تولید میگردند تا با ایجاد بسترهای ارتباطی قدرتمند برای منازل نسبت به وضعیتهای متغیر محیط عکسالعمل نشان داده و خود را با آن وفق دهند و امنیت و آرامش ساکنین ساختمان را افزایش میدهند. به علاوه این اجازه را به آنها میدهند که از منابع موجود به صورت دقیقتر و مفیدتر استفاده کنند. با ما همراه باشد تا بیشتر در مورد هوشمند سازی ساختمان با آردوینو بدانید.
خانه هوشمند
به خانه ای که تنظیم و کنترل تجهیزات الکترونیکی منزل توسط ساکنین آن منزل از راه دور و نزدیک ممکن باشد، خانه هوشمند گفته میشود. همچنین موجب فراهم کردن افزایش ایمنی و راحتی برای ساکنان میشود و قادر خواهیم بود منابع ارزشمند انرژی را مدیریت نماییم. اجرای پروژه های هوشمند سازی ساختمان با آردینو میتواند هدفهای گوناگونی داشته باشد. برای مثال تبدیل فضا به فضای مجزا و لوکس یا تبدیل ساختمان به یک ساختمان با مصرف صحیح انرژی.
پریزها و چندراهیها امروزه در منازل جزو وسایل پر استفاده و پرکاربرد است که وظیفه آنها اتصال وسایل الکتریکی برای تامین جریان برق از منابع انرژی میباشد. با توجه به هوشمند سازی ساختمان با آردینو در این تحقیق سعی شده این وسایل را نیز هوشمند نمود. تمام تجهیزات برقی نظیر لوازم آشپزخانه، آباژورها، لوازم شارژی و سایر لوازم به کمک تلفن های هوشمند و از راه دور توسط چنین پریزی به راحتی قابل کنترل و برنامه ریزی میباشد. در راستای ایجاد خانههای هوشمند، طراحی، توسعه و یکپارچه نمودن سیستمهای سخت افزاری و نرم افزاری موارد لازم میباشند. این روزها در طراحی و توسعه خانههای هوشمند یکی از پلتفرمهای سخت افزاری نقش ویژه ای ایفا میکند که اردوینو نام دارد.
معرفی پلتفرم آردوینو
اولین برد آردوینو با توجه به یک پژوهش در یک کلاس درسی در انستیتویی در ایورا ایتالیا در سال ۲۰۰۵ به وجود آمد. این برد پیشرفته در یک کار تحقیقاتی سخت افزاری حاصل شده است. هدف این پروژه یک میکروکنترلر و یک برنامه بسیار قوی و کارآمد با متد استفاده آسان در روند برنامه نویسی و همچنین توسعه المانهای الکتریکی بوده است. آردوینو یک پلتفرم محاسباتی فیریکی منبع باز است که با توجه به یک برد میکروکنترلر معمولی ساخته شده و یک محیط پیشرفته برای نوشتن نرم افزار جهت کار با برد می باشد. اردوینو قادر به انجام فعالیت هایی می باشد. مثل ایجاد اشیای تعاملی، گرفتن ورودی از تعداد زیادی از سوییچ ها و حسگر ها و همچنین کنترل تنوعی از لامپ ها، موتورها و سایر خروجی های فیزیکی.
کنترل خانه پروژه آردوینو
امروزه برای کنترل دستگاه ها و لوازم خانگی راه های گوناگون و بسیاری وجود دارد که میتوان آن ها را به دو دسته تقسیم کرد: سیمی و بی سیم.
در ارتباط بیسیم میتوان سیگنال ها را با ارتباط رادیویی RF انتقال داد و در ارتباط سیمی باید از سیم استفاده کنیم که به دو صورت ارتباط موازی و ارتباط سریال دسته بندی میشوند. در نوع اول با توجه به اندازه دادهها در پینها، از سیمهای زیادی استفاده میکنیم. اما در نوع ارتباط سریال ما از دو سیم برای انتقال و دریافت دادهها استفاده میکنیم زیرا دادهها در نوع ارتباط سریال به صورت بیتی ارسال میشوند.