با استفاده از فناوری اینترنت اشیا و اتصال لوازم بی جان به شبکه اینترنت ، یک زندگی رویایی در ذهن انسان به تصویر کشیده می شود ، که در این زندگی یخچال ها می توانند حرف بزنند ، کولر ها به صورت خودکار روشن می شوند ، ماشین ها به صورت خودکار استارت می زنند و …. . با مطالعه این مقاله شما بهتر می توانید به کاربرد های اینترنت اشیا پی ببرید .
اینترنت اشیا در حوزه سلامت الکترونیک
با استفاده از سنسور های اینترنت اشیا ، اطلاعاتی در زمینه علائم حیاتی بدن فرد جمع آوری می شود و به مرکز پزشکی مربوطه ارائه می شود . بدین طریق حتی از راه دور هم پزشک می تواند علائم حیاتی بیمار خود را بررسی نماید .
بنابراین یکی از کاربرد های اینترنت اشیا در حوزه سلامت ، به اشتراک گذاری داده های پزشکی و همچنین تضمین نمودن دسترسی فراگیر به داده های پزشکی ، بدون محدودیت مکانی و زمانی می باشد .
اینترنت اشیا در هنگام بلایای طبیعی
در صورتی که یک حادثه طبیعی مانند زلزله رخ دهد ، اغلب شبکه تلفن ثابت قطع می شود . در این هنگام تنها با استفاده از موبایل می توان راه ارتباطی با منطقه مورد نظر را برقرار نمود .
اینترنت اشیا در کشاورزی
یکی از کاربرد های اینترنت اشیا ، استفاده از آن در کشاورزی می باشد . با استفاده از سنسورهای تولید شده توسط اینترنت اشیا ، خیلی راحت بدون دخالت انسان ها ، سنسور ها وضعیت خاک را بررسی کرده و میزان حاصلخیزی و املاح موجود در خاک را به یک مانیتور می فرستند .
سنسور ها می توانند میزان رطوبت خاک را بررسی کرده و در زمان نیاز خاک به آب ، به صورت هوشمند سیستم آبیاری مزرعه رافعال نمایند . بدین طریق از تلفات آب در هنگام آبیاری زمین های کشاورزی ، جلوگیری خواهد شد .
اینترنت اشیا در دامپروری
با استفاده از گجت هایی که در زیر پوست حیوانات نصب می شود ، خیلی راحت می توان در هنگامی که حیوانات از مزرعه خارج می شوند ، آن ها را ردیابی نمود . همچنین گجت ها درباره سلامت جسمانی حیوانات ، میزان تغذیه حیوانات و …. اطلاعات جمع آوری نموده و آن ها را به مانیتور های مورد نظر ارسال نمایند . بدین طریق در هنگامی که حیوانات بیمار شوند ، سنسور ها به دامداران هشدار داده و دامپزشکان سریع تر می توانند به درمان حیوانات بپردازند . بنابراین استفاده از اینترنت اشیا در صنعت دامپروری ، سبب کاهش تلفات دام ها خواهد شد .