امروزه یکی از محبوب ترین و پر کاربرد ترین تکنولوژی ها،اینترنت اشیا است. اکنون برای یادگیری عمیق اینترنت اشیا سوالاتی در ذهن شما به وجود می آید.اینترنت اشیا چیست؟! چگونه ایجاد شده است؟! کاربرد آن چگونه است؟!
اینترنت اشیا
اینترنت اشیا، در سال ۱۹۹۹ میلادی برای اولین بار توسط فردی به نام اشتون مطرح شد که حدود ۲ سال است به طور جدی در حوزه IT مورد توجه قرار گرفته است.
به طور کلی مفهوم اینترنت اشیا یا IOT (Internet Of Things) یعنی متصل شدن دستگاه های مختلف از طریق اینترنت به یکدیگر است که در گروه شبکه های LLN قرار گرفته اند. به عنوان مثال یخچال های هوشمند که با اتصال به اینترنت شما را از وضعیت و تاریخ انقضا مواد غذایی داخل یخچال مطلع می کند. در واقع هدف کلی استفاده از اینترنت اشیا، کنترل لوازم مورد استفاده از راه دور است.
گروه شبکه های LLN
این دسته از شبکه ها، از اتصال تعداد زیادی دستگاه با حافظه و انرژی محدود است.
کاربرد های اینترنت اشیا
اینترنت اشیا کاربرد های فراوانی در زمینه های مختلف دارد. اکنون به تعدادی از این کاربرد ها می پردازیم.
-
مدیریت کردن کارخانجات
-
هوشمند سازی شهر ها
-
کنترل کردن مصرف انرژی به صورت هوشمند
-
کنترل کردن وسایل نقلیه به صورت هوشمند
-
هوشمند سازی مزارع کشاورزی
-
هوشمند سازی خانه و ساختمان ها و کنترل لوازم داخل خانه از راه دور
-
کنترل کردن سلامتی انسان
-
پیش بینی وضعیت آب و هوا
پروتکل IOT
پروتکل اینترنت اشیا، شامل پروتکل هایی است که افراد برای یادگیری عمیق اینترنت اشیا باید با این پروتکل ها آشنایی داشته باشند. اکنون به بررسی این پروتکل ها می پردازیم.
پروتکل RPL
RPL یک پروتکل جهت مسیر یابی برای شبکه هایی دارای انرژی محدود یا شبکه های اینترنت اشیا است.
پلتفرم های لازم برای توسعه IOT
برای پیشرفت در زمینه اینترنت اشیا بیش از ۱۰۰ پلتفرم وجود دارد. یکی از معروف ترین پلتفرم هایی که برای اینترنت اشیا استفاده می شود، سیستم عامل CONTIKI با امولاتور COOJA است.
COOJA و CONTIKI
CONTIKI یک نوع سیستم عامل برای Simulation و Emulation اپلیکیشن های IOT است.
کاربرد اصلی CONTIKI برای سیستم های با حافظه محدود، به ویژه برای محصولات بی سیم IOT است. نمونه هایی از کاربرد CONTIKI می توان به سیستم روشنایی خیابان ها و مانیتورینگ صدا و آلارم ها در شهر های هوشمند اشاره کرد.
Raspberry pi
یک برد الکترونیکی برای طراحی پروژه های کنترلی و مدیریتی است که با مطرح شدن بحث اینترنت اشیا، مورد توجه متخصصین IOT قرار گرفته است.
طی یک گزارش به عمل آمده توسط BI که در مورد اینترنت اشیا صحبت کرده اطلاعاتی از قبیل دستگاه ها، شبکه ها، امنیت IOT و … در آن می باشد. در این تحقیق پیش بینی هایی در زمینه رشد و توسعه اینترنت اشیا شده است که در اینجا به تعدادی از این پیش بینی ها می پردازیم.
- پیش بینی شده تا سال ۲۰۲۰ به طور کلی ۳۴ میلیارد دستگاه به اینترنت متصل می شوند.
- پیش بینی می شود به طور تقریبی ۶ تریلیون دلار برای اینترنت اشیا طی ۵ سال آینده هزینه می شود.
- خیلی از کسب و کار ها جز اینترنت اشیا قرار خواهند گرفت.