در این ایام همه می دانند که بیشترین منابع را انرژی های فسیلی دارند. این نوع انرژی علاوه بر اینکه پایان پذیر است، دارای ضرر های زیادی برای انسان و کره زمین است. از این دسته می توان به گاز های گلخانه ای و مسائل زیست محیطی اشاره کرد که حتما شما هم در موردش شنیده اید. به صورت کلی هر انرژی که از منبع های طبیعی مثل آب، باد، نور خورشید، انرژی جزر و مد دریا ها، امواج و حرارت زمین بدست می آید، انرژی های تجدید پذیر هستند. معمولا از این نوع انرژی در تغییر دادن دمای هوا(سر کردن یا گرم کردن)، حمل و نقل، ایجاد برق و مصرف روستائیان استفاده می شود.
به گزارش سازمان REN21 که مسئول سیاست گذاری برای خلق انرژی های تجدید پذیر است، در سال ۲۰۱۴، ۱۹٫۲ درصد و در سال ۲۰۱۵، ۲۷٫۳ درصد از برق مورد نیاز دنیا از طریق انرژی ها تجدید پذیر تولید و خلق شده است. که البته بخش زیادی از آن را انرژی خورشیدی تولید کرده است.
سرمایه گذاری های انجام شده
جالب است بدانید در کشور های چین و آمریکا در سال ۲۰۱۵ مبلغی بیش از ۲۸۶ میلیارد دلار بر روی این نوع از انرژی سرمایه گزاری شده است. با در نظر گرفتن نوع سیاست های سرمایه گذاری این دو غول بزرگ دنیا، در همان سال قریب به ۷٫۷ میلیون شغل جدید در صنعت جدید خلق شده است که البته دوباره بیشترین سهم بازار را انرژی خورشیدی و وابستگانش داشته اند.
جدا از همه این مسئله ها چند سالی است که در سر تا سر دنیا زمزمه های شهر های هوشمند، IOT و ICT به گوش می خورد که البته این توسعه شهری خود یکی از پر اهمیت ترین راه کار ها برای توسعه اقتصادی و صنعتی و حل مشکل های الان شهر هاست.
گسترش کیفیت زندگانی مردم، توسعه بهره وری از خدمات با استفاده از تکنولوژی و صنایعی مانند اینترنت اشیااز مهم ترین هدف های خلق شهر های هشمند است. ICT به مسئولان شهری این دسترسی را میدهد که به صورت مستقیم و با کمترین دردسری با خود جامعه و از همه مهم تر زیر ساخت های شهری رابطه برقرار کنند. در یک شهر هوشمند با استفاده از تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات و اینترنت اشیا همه فعالیت ها بصورت ایمن انجام می شود.
تولید انرژی و شهر هوشمند
اینترنت اشیا بخش بزرگی از شهر های هوشمند را تشکیل می دهد. در یک شهر هوشمند، تولید انرژی با شیوه جدیدی خلق می شود که البته این خودش یک بخش از ماجرا است. شاید بتوان گفت کم تر استفاده کردن هم خودش یک نوع تولید انرژی شهری باشد که این بخش دوم ماجرا است. مصرف انرژی در یک شهر هوشمند – البته بسته به میزان و نوع فناوری های موجود در آن – خیلی کم تر از شهر های دیگر است. زیرا در این شهر تمامی راه های از بین رفتن بی دلیل انرژی بسته می شود.
البته بحث انرژی های نو یا همان انرژی های تجدید پذیر در شهر های هوشمند خیلی مورد استفاده است. یکی از مهم ترین روش های تولید انرژی شهری در این سبک شهر ها، انرژی خورشیدی است.