گرسنگی، مشکلی است که قرنها بشریت با آن دست و پنجه نرم میکند و همیشه با آن روبرو بوده است. متاسفانه حرف ها و راهکارهای حل گرسنگی، تامین غذا برای همه دیگر به عنوان راهکار محسوب نمی شود بلکه بیشتر تبدیل به شعارهای دست نایافتنی شده است که همه سیاستمداران و افراد بزرگ از آن استفاده میکنند. آمارهایی که در این زمینه منتشر میشوند بسیار نگران کننده هستند و سازمان های بین المللی با تاسف فراوان همیشه هر سال آمار بدتری را از سال قبل منتشر میکنند.
حدود ۸۰۰ میلیون نفر در جهان با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند و یا در معرض این مشکل هستند که واقعا جای تامل دارد! خوب است که بدانید کل جمعیت زمین حدود ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون است که از میان ۸۰۰ میلیون نفر گرسنه هستند و یا در معرض گرسنگی قرار دارند! محققان و کارشناسان سازمان جهانی بهداشت امیدوارند پایان گرسنگی در جهان با اینترنت اشیا تحقق یابد.
آیا پایان گرسنگی در جهان با اینترنت اشیا امکانپذیر خواهد بود؟
علی رغم فعالیت های سازمان های مختلف بین المللی و خیریه های جهان، تعداد گرسنگان در ۳۰ سال اخیر کاهش پیدا کرده است اما از سمت و سوی دیگر به آن افزوده میشود. پیدا کردن این علت و درمان آن میتواند بسیار موثرتر باشد. ما باید راه حلی را پیدا کنیم تا شعار جهانی بدون گرسنگی دیگر یک شعار تبلیغاتی و دست نیافتنی نباشد.
نکته قابل توجهی که باید بدانید این است که با توجه به جمعیت ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون نفری جمعیت زمین، میزان غذایی که سالیانه تولید میشود برای همه ی این جمعیت کافیست! پس مشکل کجاست؟ چرا نمی توانیم به جهان بدون گرسنگی برسیم؟ طبق تحقیق موسسه بین المللی Postdam که هر ساله آمار موثقی ارائه میدهد، خبر داد که در سال ۲۰۱۰ تنها در کشور آلمان، مقدار غذای تولید شده بیش از ۲۰ درصد بوده است که خبر از بین رفتن آن مقدار غذا میدهد. این آمارهای این چنینی در کشورهای توسعه یافته طبق پیش بینی ها تا سال ۲۰۲۰ هرساله رشد خواهد کرد که نگران کننده است.
دلایل گرسنگی در جهان
چند دلیل و علت اصلی وجود دارد که باعث میشود ما همچنان ۸۰۰ میلیون جمعیت گرسنه در جهان داشته باشیم. قدرت خرید مردم و میزان درآمد آنها یکی از علتهای اصلی گرسنگی است اما اصلی ترین دلیلی که با آن برخورد کرده ایم، مشکل در لجستیک یا زنجیره تامین مواد غذایی است. طبق آمار ترسناکی که از بانک جهانی منتشر شد بیش از یک سوم از غذاهای تولید شده توسط انسان از بین میرود که اگر وزن آن را بخواهیم محاسبه کنیم حدود یک میلیارد تن خواهد شد. اگر شما زباله های تولید شده از مواد غذایی را یک کشور فرض میکردید، این کشور سومین تولید کننده گازهای گلخانه در جهان را بعد از کشور های ایالات متحده آمریکا و جهموری چین داشت. محققان امیدوارند با استفاده از مزایای اینترنت اشیا بتوانند این مشکلات را حل نمایند.
راه حل گرسنگی جهان در تکنولوژی اینترنت اشیا
فناوری های پیشرفته ای که در این زمینه وجود دارند، میتوانند به از بین بردن گرسنگی در جهان کمک زیادی بکنند. اینترنت اشیا با اصلاح شیوه های مدیریتی و بهبود شیوه های مدیریتی در این زمینه کمک بزرگی در این زمینه محسوب میشود. امید است که با راهکارهای اینترنت اشیا دیگر مشکلی برای گرسنگی در جهان نداشته باشیم.