تکنولوژی و فناوری کاربردی اینترنت اشیا یا IOT که احتمالا تا الان نام آن را شنیده اید، برای ایجاد شبکه های مورد نیاز خود و اشتراک گذاری دادهها به زیرساخت هایی نیاز دارد. با توجه به طیف گسترده ای از موارد استفاده، برنامهها و بایدها، طیف گسترده از تکنولوژی های ارتباطی وجود دارند که اپراتورها، دولوپرها، شرکتها و مشتریان میتوانند بر اساس خواسته خود انتخاب کنند. برای این که یک انتخاب درست و هوشمندانه صورت بگیرد، درک ویژگیهای مختلف گزینه های ارتباطی ضروری به نظر میرسد. در ادامه با ما همراه باشید تا از مهم ترین جزئیات شبکه های تشکیل دهنده زیرساخت اینترنت اشیا باخبر شویم.
شبکه های بنیادین
تکنولوژی های ارتباطی اینترنت اشیا به دو بخش تقسیم بندی میشود که شامل شبکه های سلولی و شبکه های Low Power WAN است. جالب است که بدانید، فناوری اینترنت اشیا هنگامی که توسط شبکه های سلولی اینترنت اشیا مورد استفاده قرار بگیرد، این شبکه ی ارتباطی زیر ساخت مورد نیاز خود را از طریق منابع معتبر و سازگاری تامین میکند. شبکه های سلولی به طور معمول از بیگ دیتا، عمر باتری کم و سخت افزارهای ارزان قیمت میتوانند پشتیبانی کنند. به همین دلیل است که راهکارهای مبتنی بر اینترنت اشیا که توسط اپراتورهای بزرگ ارائه شده است از این شبکه های سلولی برای زیر ساخت استفاده میکند.
در آن سوی ماجرا انواع LOW POWER WAN ها وجود دارند که برای کاربران نهایی یعنی مشتریان بسیار مفیدتر و کاربردی تر هستند به این صورت که رایگان برای آنان عرضه میشود. این زیرساخت تکنولوژی اینترنت اشیا دارای سخت افزار ارزان تری نسبت به شبکه های سلولی است و به مخاطبان خود این اجازه را میدهد که کاربر نهایی سفارشی سازی بیشتری داشته باشد.
شبکه اینترنت اشیا مبتنی بر شبکه ی سلولی
دو نوع اتصال اصلی برای IOT مبتنی بر راه ارتباطی شبکه های سلولی وجود دارد، در ادامه این دو راه ارتباطی را میتوانید مشاهده کنید:
- اینترنت اشیا باند باریک (NB-IOT)
- اینترنت اشیا M1 (CAT-M1)
این دو راه ارتباطی بالا هر دو مبتنی بر شبکه های سلولی هستند. البته در بین این دو تفاوتی وجود دارد به این صورت که NB-IOT با پهنای باند بسیار کوچک تر که باعث میشود، قدرت کمتری داشته باشد در مقابل M1 با پهنای باند بیشتر توانی برای رقابت نداشته باشد.
خوشبختانه هر دو راه ارتباطی دارای برد بسیار طولانی هستند که به نظر خوب میرسد. NB-IOT حتی قادر به پوشش بردی به اندازه ی ۱۰۰ کیلومتر است. خوشبختانه با توجه به استانداردهای این دو نوع ارتباطی و مورد تایید بودن آنها به راحتی میتوانید به سخت افزارهای آن دسترسی داشته باشید و آنها را خرید کنید و یا قطعات معیوب را تعویض نمایید. این مزیت بزرگ شبکه های سلولی در مقابل LPWAN است که پیشتر به آن اشاره کردیم. طول عمر دستگاه های مبتنی بر شبکه های سلولی به نسبت بیشتر است و شما اطمینان بیشتری بر این شبکه ارتباطی میتوانید داشته باشید. این مزیت ها باعث شده است که راه های ارتباطی مبتنی بر شبکه های سلولی از راه های ارتباطی شبکه های LPWAN طرفداران بیشتری داشته باشد.