دانشمندان با استفاده از هوش مصنوعی برای پیدا کردن نشانه های سالمندی یک فرد تلاش می کنند. دانشمندان با استفاده از یادگیری ماشین نشانگرهای زیستی را برای توسعه درمان های مربوط به بیمارهای مرتبط با پیری، و زندگی سالمتر سالمندان بکار می برند. مشکلات دوران پیری و سالمندی از انواع بیماریها، احساس ترس و اضطراب و مسایل دیگر باعث گردید تا روش های مناسب برای حل آن جستجو شود. هوش مصنوعی و سالمندان گزینه مناسب برای حل مشکلات ناشی از این دوره زیستی است.
کاربرد هوش مصنوعی در سالمندی
دانشمندان امیدوارند روشی برای درک فرایند بیولوژیکی پیری بیابند. با درک این فرایند شرایط بهداشتی آن را پیدا می کنند. روند پیری همه افراد به یک شکل نیست. برخی نشانه های پیری را نشان می دهند ولی به دلیل شیوه نادرست، پیش از موعد دچار بیمارهای پیری می شوند. در مقابل برخی پیری بهتری دارند. سیستم های مراقبت بهداشتی امروزه رو به رشد می باشد.
یکی از کاربردهای هوش مصنوعی، استفاده از رباتهای پرستار است. اغلب سالمندان به دلیل مشکلات و بیماری های که در این دوران دارند؛ ناگزیر به بستری در بیمارستان هستند. به دلیل کمبود پرستار در بیمارستان رباتهای پرستار جایگزین مناسبی هستند.
محققان انگلیسی با ربات توسعه داده شده به کمک سالمندان در بیمارستان می آیند. این ربات دارای دو بازو و انگشت چاپ شده سه بعدی برای گسترش قابلیت های خود دارد. هوش مصنوعی در این ربات به دریافت اطلاعات از بیمار کمک میکند. تا درباره بیمار اطلاعات لازم بدست آید. رباتها می توانند برای انجام کارهای سالمندان به آنها یاری دهند.مانند راه رفت سالمندان، پوشیدن لباس و…
به کار بردن سنسورهای مختلف در رباتها آنها را قدر می سازد تا اطلاعات مختلفی را از سالمندان ثبت نمایند. این اطلاعات قابلیت ارسال به مراکز درمانی و کنترل پزشک از راه دور است. رباتها باعث ایجاد توانمندی در سالمندان شده به صورتی که نیازمند نگهداری دیگران نیستند.
یکی از بیماریهای شایع در دوران پیری، بیماری آلزایمر است. افراد میانسال و سالمند بیشترین تعداد مبتلایان به این بیماری هستند. این افراد نیازمند مراقبت دائم و دریافت محبت از سوی اطرافیان خود هستند. این افرار در بیاد آوردن خاطرات با مشکل موجه هستند. مبتلایان به آلزایمر دچار احساس ترس، نگرانی، پریشانی، ناتوانی در بیاد آوردن خاطرات، فراموشی و از یاد بردن مصرف دارو و محل قرار گیری اشیا هستند.
کارشناسان دانشگاه براون یک گربه ربات با استفاده از هوش مصنوعی ساخته اند تا در نقش همدم و کمک کننده برای سالمندان باشد. این ربات با ظاهری شبیه به گربه که صدای آن را نیز تقلید میکند؛ می تواند در پیدا کردن و یادآوری مصرف دارو و جلوگیری از تنهایی و استرس سالمندان کمک نماید.