همانگونه که اطلاع دارید پروتکل ها مجموعه ای از قوانین و استاندارد ها می باشند ، که برای ارتباط میزبان ها در شبکه باید مورد استفاده قرار بگیرند . اینترنت اشیا نیز دارای تعدادی پروتکل می باشد ، که هر کدام دارای کاربرد خاصی بوده و ویژگی های منحصری به فردی دارد . بنابراین در این مقاله به معرفی انواع پروتکل اینترنت اشیا می پردازیم .
انواع پروتکل اینترنت اشیا
اینترنت اشیا دارای پروتکل های گوناگونی می باشد ، که برخی از آن ها عبارتند از :
پروتکل IPv6:
این پروتکل سبب انتقال دیتاگرام به اینترنت در کل شبکه های گوناگون IP می شود . در واقع IPv6 یک لایه اینترنت جهت ارتباط متقابل بین بسته ها می باشد .
۶LoWPAN که مخفف IPv6 می باشد ، بر روی شبکه های وایرلس شخصی بی سیم استفاده می شود . این لایه در IPv6 فقط بر روی لینک های IEEE 802.15.4 قرار دارد . لازم به ذکر می باشد ، که این پروتکل تنها در دامنه های فرکانسی ۲٫۴ گیگاهرتز ، که دارای سرعت انتقال ۲۵۰ کیلوبیت برثانیه باشند ، عمل خواهد کرد .
پروتکل DTLS :
این پروتکل برای پروتکل های دیتاگرام ، حریم خصوصی ارتباطات را به وجود می آورد . در واقع این پروتکل با روش هایی سبب جلوگیری از دستکاری پیام ها ، تعویض پیام ها و همچنین سوء استفاده از آن ها خواهد شد . در واقع این پروتکل براساس پروتکل TLS که مرتبط با امنیت حمل و نقل می باشد ، و همچنین تضمین های امنیتی معادل با پروتکل TLS عمل می نماید .
پروتکل AMQP :
این پروتکل که در میان افزار های پیام گرا استفاده می شود ، یک نوع استاندارد لایه باز می باشد . صف بندی ، دریافت پیام ، قابلیت اطمینان ، قابلیت امنیت و مسیریابی ازجمله ویژگی هایی می باشند که ، در AMQP تعریف شده اند .
پروتکل STOMP :
این پروتکل برای پیام متنی با متن های ساده تعریف شده است .
پروتکل CoAP :
این پروتکل لایه ای کاربردی می باشد و در دستگاه هایی که اینترنت محدود همراه با منابعی ازقبیل گره WSN دارند ، استفاده می شود . این پروتکل خیلی راحت به منظور ساده سازی ادغام HTTP با وب طراحی گردیده ، البته دارای قابلیت پشتیبانی از نیاز های تخصصی ، ازقبیل سادگی و پشتیانی چند رسانه ای کم هزینه می باشد .
پروتکل MQTT-SN :
این پروتکل مخصوص برنامه های کاربردی ماشین و ماشین ، ماشین و تلفن همراه می باشد ، که به منظور اشتراک و انتشار مجانی استفاده شده و سبک می باشد .
پروتکل MQTT :
این پروتکل سبب تبادل پیام و اشتراک با یک سبک بسیار سبک وزن خواهد شد . از این پروتکل اغلب برای ارتباط با مکان های دورافتاده استفاده می شود .
پروتکل SSI :
این پروتکل در بین رایانه ها، یا پایانه های هوشمند و یا سنسور های هوشمند ارتباط برقرار کرده و سبب انتقال اطلاعات می شود . در واقع SSI پروتکلی ساده می باشد .
Reactive Streams : یک نوع استاندارد می باشد ، که سبب پردازش جریان ناهمزمان با فشار و همچنین غیر مسدود کردن بازگشت به JVM می شود .
در این مقاله به معرفی برخی از پروتکل های اینترنت اشیا پرداختیم ، شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اینترنت اشیا ، سایر مقاله های موجود در سایت را مطالعه نمایید .