تاریخچه خانه هوشمند یکی از موضوعات جذاب برای بسیاری از افراد است. در این مقاله قصد داریم به جای پرداختن به موضوعات کاربردها و قابلیتهای خانه هوشمند به تاریخچه خانه هوشمند بپردازیم.
به خانه ها و ساختمان هایی به وسیله اینترنت اشیا IoT ارتقا داده می شوند، خانه و یا ساختمان هوشمند ویا اتوماسیون خانه گفته می شود. برای پیشرفته سازی یک خانه و یا ساختمان در ابتدای ورود این تکنولوژی می بایست میلیون ها دلار هزینه کرد اما حال با وجود سیستم اتوماسیون خانگی این هزینه به ۵۰۰ دلار کاهش پیدا کرده است. البنه لازم است بگوییم که این مقدار هزینه با اضافه کردن قابلیت ها قابل افزایش و یا کاهش است.
با دوراندیشی هایی که صورت گرفته است گفته شده است که تکنولوژی سیستم هوشمند خانگی به رشد %۶۰ در بین سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ دست خواهد یافت. پیش بینی میشود که وسایل یا سیستم هایی که با اینترنت اشیا در خانه و یا ساختمان ها کار میکنند در سال ۲۰۲۲ به نزدیکی ۴۰ میلیون رشد خواهد داشت. به عنوان مثال تا پایان سال ۲۰۲۰ حدودا ۵۵ درصد تمامی وسایل خانگی در امریکا متصل به اینترنت اشیا شده و هوشمند سازی می شوند.اولین سیستمم هوشمند خانگی در سال ۱۹۶۶ در آمریکا در بازار فروخته میشد.
هوشمند سازی خانه ها در ایران
موسسه ها و شرکت های گوناگونی در ایران در حال ارائه خدمات هوشمند سازی منازل و ساختمان های می باشند. من جمله این خدمات می توان نام برد سیستم نور پردازی هوشمند، سیستم هوشمند سازی شده امنیت ساختمان، سیستم تهویه مطلوب، سیستم آبیاری هوشمند ساختمان و فضا های موجود در ساختمان، هوشمند سازی پرده ها به طور برقی کردن آن، سیستم صوتی و تصویری هوشمند در ساختمان و مهم تر از همه کنترل همه این ها از طریق به موبایل هوشمند از راه دور است.
نصب و راه اندازی هریک از این سیستم های هوشمند هزینه های مخصوص خود را دارا است. به این منظور هرچه تعداد وسایل هوشمند شما بیشتر باشد هزینه آن هم بیشتر است. بیشتر شرکت ها و یا سازمان های موجود در این کشور هزینه هوشمند سازی خانه را به طور متری محاسبه می کنند. برای هوشمند سازی مهم نیست خانه ساخته شده باشد یا خیر، قدیمی باشد یا تازه ساخت و یا متراژ خانه اصلا مهم نیست و نصبت به خانه آن را هوشمند سازی میکنند.
ضرورت ایجاد خانه هوشمند در ایران
سرشماری های انجام شده نشان دهند این است که سهم مصرف استفاده انرژی ساختمان ها به ۴۵ درصد از سهم انرژی کل کشور را در اختیار خود قرار داده است. این سهم مصرف از سهم های مصرف انرژی در بخش های صنعت و کشاورزی به مقدار قابل توجهی بیشتر است.مصرف انرژی در این کشور بیشتر از ۵ برابر مصرف متوسط جهانی است و ۱۳ برابر کشور چین ما مصرف انرژی داریم.
به همین دلیل این کشور نیاز دارد تا ساختمان های خود را به سیستم مدیریت هوشمند تجهیز کنند. برای مثال می توان گفت شما قادر هستید به جای اینکه کولر را در تمام طول روز روشن نگه دارید، با مدیریت به روی این سیستم از طریق هوشمند سازی کولر را یک ساعت قبل از ورود به خانه روشن کنید.همچنین استفاده از سنسور های حرکتی و ترموستات پیشرفته موجب می شود تا استفاده کنندگان بتوانند گرمایش و سیستم روشنایی منزل را پیشرفته و یا هوشمند کنند. این کار باعث می شود مصرف انرژی به طرز چشم گیری کاهش پیدا کند. نتیجه این کار را می توانید بر روی قبض های ماهانه خود مشاهده کنید.
j1:060898