در مقالهی امروز IOTMAP قصد داریم به معرفی و امکانات خانههای هوشمند براساس قیمت بپردازیم و شما را به طور کامل با خانههای هوشمند، مزیتهای هوشمندسازی ساختمان، امکانات و تجهیزات ساختمانهای هوشمند و … آشنا کنیم. برای شروع لازم است در مورد خانههای هوشمند پیش زمینهای در ذهن داشته باشید تا بتوانید با درک بهتری توضیحات را دنبال کنید.
چرا خانههای هوشمند؟
همانطور که میدانید اولین خانههایی که به دست بشر ساخته شدند تنها شامل سقفی از جنس چوب، سنگ، گل، کاه و دیگر مصالح طبیعی بودند. آن خانهها نه تنها هیچ شباهتی به ساختمانهای امروزی نداشتند بلکه از زمین تا آسمان با ساختمانهای هوشمند و آسمان خراشهای شیشهای امروز متفاوتاند.
زندگی در عصر حاضر، تفاوتهای چشمگیری با گذشته دارد. امروزه روش زندگی انسانها با توجه به فاکتورهای متفاوتی تحت تأثیر قرار گرفته و تغییر میکند. یکی از این فاکتورها آسانتر شدن کارهای تکراری روزمره و رسیدن به آسایش و آرامش بیشتر در زندگی میباشد. انسانها در طول حیات خود همواره علاقمند به پیشرفت در کارها و دستیابی به رفاه و آسایش بیشتر بودهاند لذا همواره تلاش میکنند تا از امکانات جدیدی که به وسیله پیشرفت علم و تکنولوژی در جامعه به وجود آمده استفاده کنند تا زمینههای رسیدن به هدف خود را فراهم کنند.
یکی دیگر از فاکتورهایی که در نوع زندگی ما تأثیر قابل توجهی دارد و امروزه هشدارهای جدی در مورد چگونگی مصرف آن به گوش میرسد، بحث انرژی است. اغلب ما کم و بیش نگران از دست دادن انرژیهای طبیعی و غیر طبیعی هستیم. چرا که از دست دادن این انرژیها میتواند شیوه زندگیمان را تحت تأثیر قرار دهد و آسایش را از ما سلب کند. بنابراین انسانها سعی دارند در طراحیها و اقداماتی که انجام میدهند، این فاکتور مهم را مد نظر قرار دهند تا ضمن رسیدن به پیشرفت و رفاه بیشتر، کمترین میزان انرژی مصرف شود.
به خاطر داشته باشید این دو فاکتور میتوانند از پیش زمینههای هوشمند سازی ساختمانها در نظر گرفته شوند. با ما همراه باشید تا در ادامه پیرامون معرفی و امکانات خانههای هوشمند براساس قیمت توضیحاتی را ارائه کنیم.
خانههای هوشمند چگونه خانههایی هستند؟
وقتی از هوشمندسازی ساختمانها و تجهیزات پیرامون آن صحبت میشود، اغلب افراد به یاد سخت افزارهای مدرن و پیشرفته و استفاده از آنها در این راستا میافتند و این در حالی است که برخلاف تصور آنها باید گفت همه ی این هوشمندسازیها به شکل نرمافزاری و با بهرهگیری از علم اینترنت اشیا صورت میگیرد.
در واقع خانه های هوشمند به خانه هایی میگویند که کلیه ی اجزای داخلی آنها به وسیله یک دستگاه کنترل مرکزی به یکدیگر متصل شده و با هم در تعامل میباشند. در این خانهها تمامی وسایل و تجهیزات، از طریق اینترنت و شبکه وایفای به یکدیگر متصل شده و کنترل میشوند. بدین ترتیب ما میتوانیم از تمامی امکاناتی که اینترنت در اختیار ما میگذارد برای هوشمندسازی منازل خود استفاده کنیم.
هدف از هوشمندسازی و معرفی و امکانات خانههای هوشمند براساس قیمت چیست؟
هدف از این هوشمندسازیها ایجاد آسایش و امنیت، مصرف بهینه انرژی و کاهش هدر شدن آن، دسترسی و استفاده ی آسان از وسایل منزل، تبدیل سازی فضای ساختمان به یک محیط لوکس و مدرن، به حداقل رساندن میزان خطاهای انسانی و در نهایت استفاده حداکثری از پیشرفت علم و تکنولوژی میباشد.
امکانات و تجهیزات هوشمندسازی ساختمان
وسایل و تجهیزاتی که برای هوشمندسازی ساختمان به کار میروند انواع مختلفی دارند که در ادامه به طور کامل در رابطه با معرفی و امکانات خانههای هوشمند براساس قیمت توضیح خواهیم داد.
- دستگاه کنترل مرکزی: هر ساختمانی برای این که هوشمندسازی شود باید دستگاه کنترل مرکزی و تجهیزات جانبی از قبیل پردازندهها، منبع تغذیه، واسط های شبکه و… داشته باشد.
- سنسورها و حسگرها: سنسورها و حسگرها از جمله تجهیزاتی هستند که بدون آنها درکی از شرایط محیط موجود ممکن نمیباشد چرا که این سنسورها و حسگرها هستند که وسایل و تجهیزات را به یکدیگر متصل میکنند.
- سیستمهای حفاظتی و امنیتی از راه دور: این سیستمها امکان کنترل تردد افراد و اتومبیلها و همچنین باز و بسته بودن دربها و پنجرهها و… را از طریق پیامک به صاحب منزل گزارش میدهند.
- سیستمهای تهویه: این سیستمها با توجه به دمای داخلی منزل تغییر کرده و امکان قطع و وصل خودکار و تنظیم از راه دور را نیز فراهم میکنند. علاوه بر این استفاده از سیستمهای تهویه مطبوع، سرمایشی و گرمایشی به صرفهجویی در مصرف انرژی و جلوگیری از میزان هدررفت آن نیز کمک میکند.
- سیستمهای دیجیتالی و چند رسانهای: با استفاده از این سیستمها تنظیم، روشن و خاموش کردن وسایل دیجیتالی از قبیل تلویزیون، رادیو و کلیه ی سیستمهای تصویری و صوتی امکانپذیر میباشد.
- تجهیزات مربوط به تنظیم نور و روشنایی ساختمان: استفاده از این تجهیزات باعث میشود میزان روشنایی کلیۀ فضاهای داخلی و خارجی ساختمان با توجه به هر ساعت از شبانهروز تنظیم شود.
- سیستمهای مراقبت از معلولین و سالمندان: این سیستم نهتنها به بهداشت فردی توجه ویژهای داشته بلکه با اندازهگیری و ثبت مداوم علائم حیاتی، سلامت این افراد را کنترل میکند. این سیستمها باعث ایجاد حس استقلال در سالمندان شده و به آنها در انجام امور شخصی، ارائه کمک اضطراری و…کمک میکند.
مزایای هوشمندسازی ساختمان
همانطور که میدانید هوشمندسازی ساختمان ها بسیاری از نیازهای افراد را در ساختمانهای تجاری و مسکونی برطرف کرده و موجب کنترل کردن آسان وسایل و تجهیزات این محیطها میشود. در حالت کلی هر ساختمانی که هوشمندسازی شده باشد، دارای مزایای زیر میباشد. طبیعتاً این مزایا با توجه به معرفی و امکانات خانههای هوشمند براساس قیمت متفاوت بیان میشوند.
برای ساکنین:
- افزایش سطح آسایش و رفاه ساکنین
- افزایش ضریب امنیت نقاط مختلف ساختمان
- بهبود کارکرد سیستمهای الکترومکانیکی ساختمان
- افزایش کیفیت خدمات سرویسدهی در ساختمان
- کنترل آسان کلیه ی تجهیزات ساختمان
- صرفهجویی در زمان
- کاهش میزان مصرف انرژی
- افزایش طول عمر تأسیسات موتورخانه
- افزایش طول عمر وسایل و تجهیزات
- کاهش هزینههای مربوط به تعمیرات و نگهداری تجهیزات ساختمان
برای مالکین منازل در ساختمانها:
- افزایش ارزش و قیمت منازل در ساختمان
- امکان کنترل کردن مرکزی کل ساختمان
- امکان سادهسازی در تغییر کاربریها
- قابلیت کنترل جداگانه میزان مصرف انرژی در بخشهای متفاوت
برای شرکتهای ارائهدهنده خدمات:
- امکان تشخیص زودهنگام مشکلات و رسیدگی سریعتر به آنها
- امکان دسترسی دقیقتر به اطلاعات کنترلی مورد نیاز
- افزایش رضایت مشتریان
- افزایش اعتبار و سطح درآمد شرکت
به طور کلی بهرهمندی از علم اینترنت اشیا در ساختمانسازی باعث میشود منازل به امکانات بیشتری تجهیز شوند و امنیت آنها افزایش یابد.