اگر با اینترنت اشیا و کاربردهای آن در زندگی روزمره خود آشنا باشید، احتمالا میدانید که یکی از ساده ترین راه های نظارت و مدیریت این دستگاهها استفاده از موبایل های هوشمند و تبلت های هوشمند در این زمینه است که باید توجه ویژه ای به آن داشت. امروز قصد داریم درباره موضوع بسیار مهمی صحبت کنیم. موضوع مورد بحث ما در مورد توسعه برنامه های کاربردی یا اپلیکیشن های اندروید با محوریت تکنولوژی IOT است. در این پست قصد داریم تا درباره ساخت برنامه های کاربردی اندروید برای اینترنت اشیا صحبت کنیم. برنامه نویسان تنها از دو روش زیر برای برنامه نویسی برنامه های اندروید استفاده کنند:
- استفاده از برنامه گوگل به نام اندروید استودیو (Android Stdio)
- وب اپلیکیشن MIT App Inventor
نقاط قوت و ضعف این روشها چیست؟
استفاده از برنامه گوگل برای توسعه برنامه های اندرویدی به برنامه نویس قدرت انعطاف پذیری بالایی میدهد اما نقطعه ضعف این استفاده از این برنامه این است که هر فردی که بخواهد از اندروید استودیو برای برنامه نویسی استفاده کند باید به زبان جاوا و قابلیت های سخت افزاری به طور کامل مسلط باشد. این دانش تخصصی باعث شده است که سرعت رشد برنامه با این برنامه گوگل نسبت به گذشته کمی کاهش یابد.
برای توسعه برنامه های تحت سیستم عامل اندروید راه دیگری هم وجود دارد و آن استفاده از وب اپلیکیشن App Inventor است که توسط دانشگاه MIT ارائه شده است. این اپلیکیشن بصورت آنلاین اجرا میشود و خیال شما را از بابت این که حتما سخت افزار قوی داشته باشید، کاملا راحت میکند. شما به راحتی با داشتن تنها یک دستگاه که به اینترنت متصل شود، میتوانید از این ابزار استفاده کنید. از مزیت های اصلی این روش میتوان به عدم نیاز به دانش برنامه نویسی و سیستم سخت افزاری اشاره کرد اما بزرگ ترین نقطعه ضعفی که این سیستم دارد، عدم انعطاف پذیری آن است.
App Inventor را بیشتر بشناسید
یکی از بهترین پلتفرمهای اندوریدی است که توسط دانشگاه MIT برای علاقه مندان به توسعه و ساخت بازی و برنامه های کاربردی اندروید ارائه شده است. این برنامه تحت وب که اصطلاحا به آن وب اپلیکیشن (WEB APP) میگویند به دو بخش اصلی قابل تقسیم بندی است:
- ساخت بخش ظاهری اپلیکیشن یا App Inventor Designer
- ساخت بخش های کاربردی برنامه یا Blocks Editor App Inventor
با استفاده از بخش اول به راحتی شما میتوانید، ظاهری که میخواهید به اپلیکیشن خود بدهید و با استفاده از بخش دوم، برنامه خود را تنها با کشیدن و رها کردن برنامه نویسی کنید. با این ابزار به راحتی شما یک توسعه دهنده اندروید خواهید شد!