مهمترین موتور محرک برای اینترنت اشیا هوش مصنوعی است. رشد چشمگیر اینترنت اشیا در حوزه های مختلف استفاده از قابلیت های هوش مصنوعی در استفاده بهینه از داده ها را ضروری می نماید. این تکنولوژی ها با ترکیب شدن با هم، ضمن کاهش هزینه، اتوماسیون و بهره وری را پویا تر می کند. راه حل های هوشمندانه در صنعت انرژی، به کارگیری اینترنت اشیا با قابلیت هوش مصنوعی دست خوش تحولی بزرگ قرا گرفته است.
اینترنت اشیا(IOT) و هوش مصنوعی(AI)
اینترنت اشیا با دریافت اطلاعات و کنترل و آنالیز آنها، باعث ارتباط سخت افزارها، سنسورها و دستگاه ها با فناوریهای مختلف با یکدیگر و با اینترنت می شود. استفاده از سنسورهای ارزان قیمت که مرهون پیشرفت علمی و اتصال کم هزینه، استفاده اینترنت اشیا را گسترش داده است.
کمک به سیستم های انبوه که از تجهیزات مختلف استفاده می کنند و داده های فراوانی را تولید میکنند. مدیریت و استخراج اطلاعات ارزشمند از این سیستم ها بسیار مشکل است. در این وضعیت بهترین راه حل استفاده از هوش مصنوعی است. در اینترنت اشیا مواردی مانند: اتصال، امنیت، ذخیره اطلاعات، ادغام سیستم، سخت افزارها، توسعه برنامه ها و شبکه ها و فرایندهای که در این فضا تغییر میکنند؛ وجود خواهد داشت که نیازمند مدیریت و کنترل از راه دور، به روز شدن، ایمنی و مقرون به صرفه بودن است.
ترکیب دستگاه ها و سنسورها که قابلیت اینترنت اشیا دارند؛ با یادگیری ماشین، دنیای مشترک و متصلی را ایجاد می نماید که نوآوری و نتیجه بهینه از ثمرات آن می باشد. IOT و AI بسیاری از صنایع و کسب و کارها را تغییر داده است. مشاغلی که با مشتریان در ارتباط هستند، داده ها را از طریق IOT جمع آوری می کنند و آنها را به داده های قابل استفاده و ارزشمند تبدیل می نمایند تا رونق صنایع و کسب و کارها را فراهم آورند.
اینترنت اشیا با هوش مصنوعی معنادار می شود
اگر دقیق تر به داده های تولید شده توسط سیستم های دیحیتالی نگاهی بیندازیم. خواهد فهمید که داده ها یک کاربرد عمومی و یک کاربرد تخصصی پیدا میکنند. زمانی که شما برای تجزیه و تحلیل از داده های اینترنت اشیا استفاده می کنید؛ داده ها از منابع مختلف گردآوری می شوند و بر روی آنها تحلیل آماری انجام میگیرد. اگر از داده ها برای کارهای تخصصی مانند پیش بینی وقایع، خرابی قطعات استفاده شود؛ باید از تشخیص نوع داده و پردازش آن آگاهی داشته باشید. استفاده از ابزارهای سنتی برای تجزیه و تحلیل داده های که دایما تغییر می کنند و بسیار زیاد هستند دشوار است. هوش مصنوعی یک ابزار قوی و موثر در اینگونه موارد می باشد.
این همکاری تنگاتنگ بین هوش مصنوعی و اینترنت اشیا با گسترش استفاده از اینترنت اشیا در آینده بسیار زیاد خواهد شد. شرکتها از سیستم اینترنت اشیا با قابلیت هوش مصنوعی به شیوه های متفاوتی بهره می گیرند مانند:
- حمل و نقل، تولید انرژی، محیط زیست، ساختمان و تاسیسات و سایر کاربردها.
- ارتباط با مشتری و ساخت مدلهای بهینه
- متمرکز کردن
- تمرکز زدایی
- افزایش سرعت عملکرد
- تاثیر بر زنجیره تامین