زندگی بهتر با کمک هوش مصنوعی در خانه، از نیازهای امروز دنیا است. هوش مصنوعی در هر مکانی که داده تولید می شود؛ بدون در نظر گرفتن مکان محاسبات یا داده های جمع آوری شده در چرخه دیجیتالی وارد می شون. زندگی کردن با امکانات امروز نیاز به استفاده هوشمند تر را طلب میکند. فراگیر شدن اینترنت اشیا در منازل هوشمندی تجهیزات را مطلبد که با استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین این امر محقق شده و آسایش و راحتی را به همراه داشته است.
زندگی بهتر با هوش مصنوعی در خانه
خانه های هوشمند تحولی شگرفی در زندگی انسان ایجاد نموده اند. وجود دستگاه ها و تجهیزات مختلف ساختمان، در مقابل توانایی هوش مصنوعی برای استفاده از داده های تولیدی از تجهیزات و دستگاههای موجود ظرفیت بسیاری را در جهت ایجاد رفاه و آسایش را برای ساکنین آن فراهم می آورد. سیستم های کنترلی مستقیم دیجیتالی(DDC) یک الگوی ثابت و یکسانی را دارا هستند، که به صورت انعطاف ناپذیر و مطابق با برنامه ریزی ثابتی کار میکنند. مثلا دستگاههای سنجش دما که از این سیستم پیروی میکنند. بر روی درجه ای خاص تنظیم میشوندو دمای محیط را در همان دما کنترل میکنند. این سیستم ها این اشکال را دارند که هوشمند نیستند. به عبارت دیگر هوش انسانی در آنها وجود ندارد. این تجهیزات بدون در نظر گرفتن انتخاب های که انسان برای استفاده از آنها دارد کار میکنند. همین نقطه ضعف موجب شد تا تجهیزات هوشمند در خانه ها استفاده شود.
کاربرد هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در خانه های هوشمند، هوشمندی را به سیستم ها داد. این تجهیزات انعطاف پذیر شدند. کاربرد هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در منازل افزایش پیدا کرد. اگر شما در راه منزل باشید. سیستم های هوشمند زمان ورود شما را تشخیص می دهند و بر اساس دستورات قبلی شما دمای بخش های مختلف را تنطیم میکنند، روشنایی منزل را با روشن کردن لامپ ها فراهم میکنند. درب پارکینگ با رسیدن شما مقابل آن باز میشود. سیستم های هوشمند به کار رفته در خانه هوشمند کار تعمیرات را نیز راحت نموده اند. به این صورت که شناسایی خرابی و اصلاح سیستم های معیوب در ساختمان را بر عهده میگیرند و در بهبود ساختمان و تعمیر قطعات بکار میروند.
امنیت خانه یکی از مهمترین نیاز هر خانه است. تامین امنیت با هوش مصنوعی بسیار راحت می شود. استفاده از سیستم تشخیص چهره و جلوگیری از ورود افراد غیر مجاز به منزل این نیاز را برطرف می نماید. استفاده از سیستم تشخیص چهره در هتل ها و بیمارستانها بسیار کاربردی است.
کنترل وسایل و ایجاد آسایش و راحتی در منزل به مدد هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در تلفیق با اینترنت اشیا برآورده شده است. گسترش استفاده اینترنت اشیا در آینده ای نزدیک نیاز هوش مصنوعی را بیشتر می کند. در منازل هوشمند راحتی و آسودگی خیال، تامین می شود. در واقع می توان اینگونه بیان کرد که اینترنت اشیا بدون هوش مصنوعی و یادگیری ماشین کاربردی ندارد. زیرا جمع آوری اطلاعات از منابع مختلف بدون اینکه نیاز های انسان را برآورده نماید کاری بیهوده است. هوش مصنوعی کامپیوترها را به سیستم های تبدیل می کند که به جای انسان بهترین کنترل را بر امور داشته باشند.