اینترنت اشیا یا IoT فرصت بیپایانی برای بهرهوری در صنایع مختلف محسوب میشود. توسعه روزافزون این تکنولوژی تغییرات بسیاری در زندگی بشر ایجاد کرده است و دستاوردهای حاصل از اینترنت اشیا تاکنون نقش قابل توجهی در کیفیت زندگی شخصی و کاری انسانها داشته است. بهطور مثال خانههای هوشمند، فناوریهای مربوط به پزشکی و سلامت، گجتهای پوشیدنی و… را میتوان از مهمترین دستاوردهای اینترنت اشیا معرفی کرد. اگرچه IoT با چالشهای بسیاری نظیر مشکلات امنیتی روبهرو است، اما مزایای استفاده از این فناوری به مراتب بیشتر از مشکلات مربوط به آن است. ما در این مطلب قصد داریم به معرفی یکی از جذابترین شاخههای این حوزه یعنی گجت های پوشیدنی اینترنت اشیا بپردازیم.
گجت های پوشیدنی اینترنت اشیا
بیشتر گجتهای پوشیدنی را میتوان در گروه دستگاههای سلامتی و تناسب اندام قرار داد؛ پس از آن هدستها و تجهیزات مربوط به صنعت بازیهای کامپیوتری از اصلیترین کاربردهای این تکنولوژی شناخته میشوند. عینکهای مجازی، کمربندهای ردیابی و باندهای تناسب اندام جهت کنترل ضربان قلب و کالری، نمونه هایی از گجتهای پوشیدنی هستند و جزء مهمترین کاربردهای اینترنت اشیا به حساب می آیند. در واقع گجتهای پوشیدنی دستگاههای کوچکی هستند که به کمک سنسورها و سخت افزارهایی که در آنها تعبیه شده است میتوانند داده ها و اطلاعات مورد نیاز کاربران را جمع آوری کنند. کوچک شدن اندازه دستگاههای الکترونیکی، ساخت تلفن های همراه کم مصرف و مزایایی که پوشیدنی های هوشمند برای ما تولید میکنند سبب افزایش پیشرفت تکنولوژی در چند سال اخیر شده است.
دستهبندی گجت های پوشیدنی اینترنت اشیا
گجتهای پوشیدنی دارای انواع مختلفی هستند و همواره در حال گسترش هستند. این گجتها از نظر ارتباط و پردازش اطلاعات به دو گروه تقسیم میشوند. دسته اول با فرستادن دادههای خود به سروری در اینترنت، آنها را برای پردازش آفلاین در آینده آماده میکنند و دسته دوم دادههای خود را برای پردازش آنلاین به سرورهای اینترنت ارسال و در مقابل اطلاعاتی را دریافت میکنند. به وسیله این اطلاعات دستگاه IoT میتواند کاری را انجام دهد و یا نتیجهای را برای کاربر به نمایش بگذارد.
ساعتهای هوشمند
در حال حاضر ساعتهای هوشمند یکی از رایجترین گجتهای پوشیدنی دنیا محسوب میشوند. این ساعتها به دلیل قابلیتهایی که دارند بسیار پرطرفدار هستند. تاکنون برندهای مختلفی از آنها به بازار عرضه شدهاند که کارایی آنها تقریبا مشابه یکدیگر است. اندازه گیری دمای بدن، کنترل ضربان قلب، کنترل فشارخون، اندازه گیری کالری و تنظیم کیفیت خواب از مهمترین کاربردهای این گجتهای پوشیدنی است. همچنین ساعتهای هوشمند، قابلیت رصد کردن انواع فعالیتهای انجام شده توسط شما را دارند. ساعتهای هوشمند تنها بخش کوچکی از دنیای بزرگ اینترنت اشیا هستند که قابلیت استفاده از امکانات بیشتری را برای نسل امروز به ارمغان آورده اند.
فناوری پوشیدنی نوعی دستگاه الکترونیکی هوشمند است که نزدیک یا روی سطح پوست قرار میگیرد. این دستگاه قابلیت شناسایی و جمعآوری اطلاعات و سپس تجزیه و تحلیل آنها را دارد. برخی از گجتهای پوشیدنی به سیستمعامل اندروید و ios مجهز هستند و برخی دیگر دارای سیستمعامل مربوط به خودشان هستند. پیشرفتهای مربوط به این تکنولوژی روزبهروز در حال افزایش است و امکان استفاده از آنها برای تمامی افراد وجود دارد. وبسایت IoTmap تلاش کرده است تا اطلاعات بیشتری در مورد گجت های پوشیدنی اینترنت اشیا در اختیار شما قرار بدهد. شما میتوانید برای آشنایی بیشتر با این نوع تجهیزات به آدرس IoTmap.ir مراجعه نمایید.