یکی از موضوعاتی که این روزها درباره آن صحبت میشود، هوشمندسازی مدارس است؛ اما سوالی که برای ما پیش میآید درباره اهمیت هوشمندسازی مدارس است که چه لزومی دارد این مدارس وجود داشته باشند؟ کودکان و نوجوانان در مدارس هوشمند هم میآموزند و هم آموزش میدهند. در مدرسه هوشمند، برنامه درسی باعث محدودیت محصلان نمیشود و به آنها این امکان داده میشود که از برنامههای درس خود فراتر قدم بردارند. شیوه آموزش در مدرسه هوشمند بر پایه دانشآموز محوری است.
بهوجود آمدن تغییرات گسترده در حوزه کامپیوتر و اطلاعات، تغییرات عمدهای را در عرصههای گوناگون زندگی بشری نیز در پی داشته است. در سالهای گذشته، تکنولوژیهای دادهها (اطلاعات) و ارتباطات، بیشترین اثر را روی زندگی بشریت گذاشتهاند.
جهان ارتباطات و تولید دادهها خیلی سریع در حال تغییر است و اطلاعات، خیلی سریع و در مدت زمان غیرقابل تصوری به مناطق مختلف در دنیا انتقال داده میشوند و در دسترس کاربران قرار میگیرند. بیشک، اصلیترین و بزرگترین پیشرفت در حوزه تکنولوژی دادهها و ارتباطات به اختراع اینترنت برمیگردد. دادهها و ارتباطات، تغییرات بسیاری را در همۀ عرصههای اجتماعی بشریت در پی داشتهاند و اثرگذاری آنها در جوامع بشری بهشکلی است که دنیای فعلی سریعا دارد به جامعهای اطلاعاتی تبدیل میشود.
کامپیوتری شدن خیلی از کارهای رایج افراد، انجام خیلی از امور روزمره بانکی از طریق اینترنت و شبکههای ارتباطی در خانه، تدریس الکترونیکی و غیرحضوری و احتیاج نبودن به حضور در کلاسهای درس و بهبود و ترویج تجارت الکترونیکی، همگی از موارد حاصل از تکنولوژی (فناوری) اطلاعات هستند و در بهبود زندگی افراد تاثیر دارند.
هوشمندسازی مدارس چه مزایایی دارد؟
حال که بیشتر با فناوری اطلاعات آشنا شدیم و دستاوردهای آن را نیز شناختیم، با IoTmap همراه باشید تا با هوشمندسازی مدارس که یکی از دستاوردهای فناوری اطلاعات هست، بیشتر آشنا شویم و اطلاعات بیشتری درباره اهمیت هوشمندسازی مدارس بهدست آوریم.
بهبود آموزش
در آموزش حضوری، زمان زیادی برای فراهم کردن آرامش کلاس و برطرف کردن چالشهای دانشآموزان گذاشته میشود که باعث میشود مدرس، زمان و انرژی لازم را برای آموزش مناسب نداشته باشد. اما در یک مدرسه هوشمند، مدرس میتواند بدون درگیری با این مشکل، آموزش مطلوبتری را بدهد.
بهبود سلامتی و بهداشت
هوشمندسازی مدارس، باعث غیرحضوری شدن کلاسها میشود. این کار موجب رابطه نداشتن افراد با یکدیگر و قطع زنجیره مریضیها بهویژه مریضیهای ویروسی میشود. بهعلاوه، خیلی از موارد بهداشتی که چالش پدر و مادرها و مدیریت مدرسهها هستند، خود به خود منتفی میشوند.
بهبود رابطه علمی دانشآموز و مدرس
یکی از مزیتهای هوشمندسازی مدرسهها این است که محصلان در کلاسهای مجازی میتوانند راحتتر و بهشکل خصوصی با مدرس خود رابطه علمی برقرار کنند که بهصورت طبیعی، باعث بالا بردن سطح یادگیری دانشآموزان میشود.
خلاقتر شدن دانشآموز
هوشمندسازی مدرسهها بر مبنای اینترنت است. در اینگونه مدارس، دانشآموزان مجبور هستند که در اینترنت، به دنبال مطالب علمی باشند و به ارائه آنها بپردازند. همین کار، موجب بالابردن خلاقیت و دانش علمی محصلان میشود.
با مطالبی که گفتیم احتمالا اهمیت هوشمندسازی مدارس را متوجه شدید. اما در کنار مزیتهای مدارس هوشمند، این مدارس معایبی هم دارند؛ برای مثال ایجاد مشکل و عدم افراد در برقراری توانایی ارتباطات اجتماعی و یا اینکه با وجود مدارس هوشمند، برگزاری کلاسهای عملی و آزمایشگاهی ممکن نیست مثلا برای کلاس ورزش و یا آزمایشهای پرخطر ، به کلاسهای حضوری احتیاج است.