در این پست کوتاه قصد داریم به طور مفصل به معرفی مهارت های اینترنت اشیا بپردازیم. با رشد صنعت IoT شرکت ها و افراد بسیاری علاقمند شده اند که وارد صنعت اینترنت اشیا و حوزه های وابسته به آن شوند. سازمان های بزرگ و کوچک پی برده اند که آنالیز داده های حجیم و اجرای مدل های اینترنت اشیاء می تواند موجب رشد صعودی و سریع آنها شود.
در چنین فضایی ، سئوالی که برای دانشجویان، فارغ التحصیلان دانشگاهی و شرکت های فعال در این حوزه پیش می آید این است که “چه مهارت هایی مورد نیاز صنعت اینترنت اشیا می باشد؟“
اهمیت اینترنت اشیا در افزایش اشتغال
هرگاه یک تکنولوژی نوظهور بروز می کند ، افراد بسیاری تمایل پیدا می کنند تا مهارت های مرتبط با آن تکنولوژی را بیاموزند. معمولا این مهارت آموزی ها باعث ایجاد موقعیت های شغلی مناسبی برای چنین افرادی می گردد.
امروزه کسب و کارهای خلاق به دنبال استخدام افرادی هستند که از مهارت های متناسب با حوزه اینترنت اشیا و کلان داده ها برخوردار باشند. تجارب نشان می دهد که عمده مهارت های مورد نیاز در حوزه اینترنت اشیا ، ترکیبی از مهارت های عمومی حوزه فناوری اطلاعات با کمی چاشنی اینترنت اشیا هستند.(جدول۱)
بررسی مهارت های اینترنت اشیا
همانطور که در جدول ۱ به وضوح دیده می شود ، امنیت فناوری اطلاعات به عنوان مهمترین مهارت موردنیاز در شرکت های فعال در حوزه فناوری اطلاعات و اینترنت اشیا قرار می گیرد. ادغام دنیای دیجیتال و دنیای فیزیکی در بستر اینترنت اشیا باعث چالش های جدّی امنیتی در این حوزه می گردد. بنابراین ضرورت استفاده از متخصص تامین امنیت در حوزه اینترنت اشیا ضروری می باشد.
یک پست مرتبط : بررسی نقش امنیت در توسعه اینترنت اشیا
بسیاری از مهارت های اینترنت اشیا برای متخصصان حوزه فتاوری اطلاعات آشنا هستند. مدیریت داده و آنالیز اطلاعات به عنوان یک مهارت کلیدی در اینترنت اشیا محسوب می شوند. نیاز به مهارت های شبکه و پشتیبانی آن برای توسعه اینترنت اشیا ضروری می باشد. این در حالی است که در بخش دستگاه ها و تجهیزات اینترنت اشیا نیاز گسترده ای به افراد دارای تخصص در این حوزه وجود دارد.
جایگاه هوش مصنوعی و محاسبات ابری در اینترنت اشیا
رتبه پایین محاسبات ابری و هوش مصنوعی در جدول ۱ نشان می دهد که شرکت های فعال در حوزه فناوری اطلاعات و اینترنت اشیا ، نتوانسته اند به درک درستی از این دو علم پایه ای دست یابند. این در حالی است که محاسبات ابری و هوش مصنوعی در روند تکاملی پروژه های حوزه فناوری اطلاعات و اینترنت اشیا نقش بی بدیلی را برعهده دارند.
شاید علاقمند باشید که این پست را هم مطالعه کنید : محاسبات ابری و شهرهای هوشمند آینده
محاسبات ابری و هوش مصنوعی از اجزای ضروری اکوسیستم اینترنت اشیا خواهند بود. بنابراین جا دارد تا این دو مهارت به عنوان مهارت های پایه ای در حوزه اینترنت اشیا مورد توجه قرار گیرند.
نقش توسعه مهارت ها در فراگیر شدن اینترنت اشیا
برای توسعه صنعت اینترنت اشیا تنها به سخت افزار و نرم افزار نیاز نمی باشد. بلکه نیاز است تا مهارت های اینترنت اشیا توسط متخصصان و فناوران بطور عمومی گسترش یابند.
منابع مورد نیاز برای توسعه اینترنت اشیا را می توان به سه دسته کلیدی زیر تقسیم کرد:
- کارمندان فنی در حوزه اینترنت اشیا
- فروشندگان ماهر در تجهیزات اینترنت اشیا
- ارائه دهندگان راه حل های کاربردی مخصوص اینترنت اشیا
راهکارهایی برای افزایش مهارت های حوزه اینترنت اشیا
با توجه به نمودار ۱ بهترین گزینه برای افزایش مهارت های موردنیاز ، آموزش کارمندان فعلی می باشد. شرکت های بزرگ و متوسط که دارای نیروهای بیشتری می باشند معمولا از لحاظ تامین هزینه های آموزش مشکلی ندارند. امّا شرکت های کوچک و چابک (استارت آپ ها) که نفش بسار پررنگی هم در توسعه و گسترش فناوری ها دارند در این زمینه با چالش های متعددی مواجه هستند.
شرکت هایی که دارای محدودیت در منابع انسانی هستند می توانند از خدمات شرکت ها یا اشخاص ثاث استفاده کنند. شرکت های ثالث شرکت هایی هستند که نیازهای موجود در حوزه اینترنت اشیا را شناسایی کرده اند و به صورت پروژه ای و فریلنسینگ با شرکت های دیگر همکاری می کنند.
در حال حاضر بسیاری از شرکت ها از اشخاص ثالث یا به تعبیری فریلنسر ها در توسعه های نرم افزاری خود بهره می برند. این در حالی است که چنین افرادی می توانند در حوزه های سخت افزاری و ارائه استانداردهای جدید نیزخدماتی را ارائه دهند.
منبع : سایت iotbusinessnews