رشد تکنولوژی در هر حوزه ای مثل، ارتباطات، خدمات دولتی، خدمات و … باعث بالارفتن توقع شهروندان شده است و مایل هستند تا حد ممکن خدمات مورد نیاز خود را به صورت هوشمند دریافت کنند. ما برای پیدا کردن ایده آل ترین شهر در زمینه ی خدمات به معرفی برترین شهرهای هوشمند جهان می پردازیم.
هوشمند ترین شهرهای کره زمین
برای بررسی موضوع شهرهای هوشمند به تحقیق گروه «easypark» که فعال در زمینه پارکینگ های هوشمند خودرو می باشد استناد می کنیم. این مجموعه به بررسی ۱۰۰ کشور جهان با ۱۹ شاخص که شامل شاخص های غیر دیجیتالی و هوشمند نیز می باشد می پردازد. اما بیشتر این شاخص ها مربوط به شاخص های توسعه یافتگی شهرها مثل دارا بودن تاکسی اینترنتی، پارکینگ هوشمند، ساختمان هوشمند و … مربوط می شود.
-
کپنهاگ – دانمارک
این شهر را می توان نمونه موفق ترین شهر برای بهبود کیفیت زندگی خیابانی به شمار آورد. این شهر طی ۴۰ سال از یک شهر متمرکز بر خودرو به یک شهر شهروندگرا مبدل شده است. به همین دلیل پیاده روهای این شهر جزو بخش های معروف آن می باشد.
در زمینه شاخص های شهرهای هوشمند این شهر یک شهر نمونه می باشد. امتیازهای بالای ۹٫۸ برای پارکینگ هوشمند، ۸٫۶ برای تاکسی های هوشمند، ۸٫۶ برای توسعه نسل چهارم موبایل و ۹٫۷ برای ضریب نفوذ بالای موبایل این شهر را در بالاترین رتبه ی شهرهای هوشمند قرار داده است.
-
سنگاپور
کشور سنگاپور نمونه یک کشور کوچک اما ثروتمند که نشان از حاکمیت موفق را دارد در سال های اخیر قدرت خود را به رخ دنیا کشیده است. این کشور از بحرین کوچکتر است و در جنوب شرقی آسیا در بین همسایگان پرجمعیتی قرار دارد که به یکی از پیشرفته ترین شهرهای دنیا تبدیل شده است.
این کشور همواره به فکر هوشمند کردن زندگی شهروندانش بوده و به همین دلیل در این بررسی نیز دارای دو نمره ی کامل در امتیازات (نمره ۱۰ از ۱۰) در زمینه حمل و نقل و مشارکت شهروندان می باشد. سنگاپور جزو پیشگامان هوشمندسازی می باشد. از رتبه های بالای آن می توان به ۸٫۴ در ساختمان های هوشمند، ۸٫۶ در اکوسیستم تجاری خوب و ۸٫۷ در توسعه نسل چهارم موبایل اشاره کرد.
-
استکهلم – سوئد
چیزی در حدود ۸۵ درصد از جمعیت یک میلیونی این شهر در مشاغل خدماتی و بانکی مشغول هستند. از جمله شرکت های بزرگ این شهر می توان به شرکت اریکسون، IBM ، الکترولوکس و بانک های مختلف اشاره کرد. این شهر در زمینه دولت الکترونیک نمره کامل ۱۰ را کسب کرده و همچنین در شاخص های انرژی پاک، سرعت اینترنت، ضریب نفود موبایل، مشارکت شهروندان نمره عالی را کسب کرده است.
-
زوریخ – سوییس
زوریخ، پر جمعیت ترین شهر سوئیس می باشد که رتبه ی ۱۰ را در خانه های هوشمند دارد. این شهر از نظر اکوسیستم تجاری و سطح تحصیلات دارای نمره بالایی می باشد، اما در شاخص های نسل چهارم موبایل و وای فای عمومی دارای رتبه ی متوسطی می باشد.
-
بوستون- آمریکا
بوستون با حدود ۷۰۰ هزار نفر از بزرگترین شهرهای ایالت ماساچوست در آمریکا می باشد. این شهر علاوه بر بزرگ بودن جزو باقدمت ترین شهرهای آمریکا با داشتن اولین مترو و اولین مدرسه در این کشور نیز می باشد. از معتبرترین دانشگاه هایی که در این شهر می توان به تافتس، بوستون، mit و هاروارد اشاره کرد. به همین دلیل امتیاز سطح تحصیلات در این شهر با حداکثر نمره ۱۰ نمایان می باشد.
بوستون از لحاظ استفاده از انرژی های پاک و ساختمان های هوشمند در وضعیت مناسبی قرار ندارد ولی در ضریب نفود موبایل و سرعت اینترنت جزو بالاترین رتبه ها می باشد.
-
توکیو- ژاپن
بعداز لندن و نیویورک توکیو را بزرگترین پایتخت صنعتی جهان می نامند. اما این پیچیدگی باعث نشده که مسئولین این شهر از گسترش هوشمند سازی و رفاه دیجیتال ساکنین شهر غافل شوند. این شهر بارها به دلیل بلایای مختلف از جمله جنگ، آتش سوزی یا زمین لرزه به طور کامل ویران شده ولی هر بار قوی تر از قبل مجدد دوباره احیا شده است.
با همه ی این توصیفات خوب اما در زمینه استفاده از انرژی های پاک و محافظت از محیط زیست نمره قابل قبولی کسی نکرده است. در مقابل در زمینه پارک هوشمند امتیاز ۹٫۵۷ را از آن خود کرده است و همچنین در زمینه های سرعت اینترنت، حمل و نقل عمومی و دارا بودن وای فای هم دارای شرایط قابل قبولی است.
-
سانفرانسیسکو – آمریکا
هرگاه صحبت از شهر هوشمند می شود نمی شود از سانفرانسیسکو صحبت نکرد! این شهر در نزدیکی سیلیکون ولی که مبدا آغاز تحولات تکنولوژیک دنیا و خواستگاه بسیاری از شرکت های بزرگ که در ابتدا استارت آپی کوچک بوده اند، بوده است. شرکت هایی مثل اوبر، توییتر، ای بی، تسلا موتورز، فیسبوک، آلفابت و … جزو شرکت های مطرحی هستند که در این منطقه حضور دارند.
به دلیل مجاورت این شهر با سیلیکون ولی همیشه موردآزمایش جدیدترین تکنولوژی ها می باشد. جدای از این مورد، مسئولین شهر نیز بر روی هوشمند سازی شهر تلاش فراوانی می کنند که نتیجه آن رسیدن رتبه ی این شهر در شاخص سرعت اینترنت به نمره ی کامل ۱۰ بوده و علاوه بر آن دارای اوضاع عالی در زمینه های پارکینگ هوشمند، اکوسیستم اقتصادی و تاکسی های اینترنتی می باشد.
اما باز هم این شهر دارای نقاط منفی ای می باشد. این موارد شامل حمل و نقل عمومی و شاخص های ترافیک می باشند. به دلیل نزدیکی به دو دانشگاه استنفورد و برکلی شاخص تحصیلات در این شهر در وضعیت متوسطی می باشد.
-
آمستردام – هلند
آمستردام با زیبایی مثال زدنی اش در شاخص های مشارکت شهروندان و دولت الکترونیک دارای رتبه خوبی می باشد. این رتبه ی خوب در شاخص های تحصیلات شهروندان، ترافیک و نسل چهارم موبایل نیز قابل مشاهده است. اما متاسفانه در زمینه ی محافظت از محیط زیست و انرژی های پاک رتبه ی خوبی را کسب نکرده است.
-
ژنو – سوییس
این دومین شهر از سوییس می باشد که در این لیست ده مورده از شهر های هوشمند قرار گرفته است. رتبه های کامل این شهر در شاخص های دفع زباله و ساختمان های هوشمند می باشد. همچنین در زمینه های محافظت از محیط زیست، انرژی های پاک، سطح تحصیلات و اکوسیستم اقتصادی دارای وضعیت خوبی می باشد. البته یکی از مشکلات این شهر، ضعف در سیستم تاکسی های هوشمند است.
-
ملبورن – استرالیا
ملبورن پرجمعیت ترین شهر استرالیا محسوب می شود. از این شهر به نام بوستانشهر یاد می شود و بارها این شهر به عنوان بهترین شهر برای زندگی انتخاب شده است. رتبه ی این شهر در شاخص تحصیلات بسیار بالا می باشد اما مهم ترین امتیاز این شهر در تکامل شبکه نسل چهارم می باشد که نمره ی این شهر را به حد نصاب رسانده است. این شهر در زمینه اکوسیستم اقتصادی و حفاظت از محیط زیست رتبه ی خوبی ندارد اما در عوض در زمینه های حمل و نقل عمومی، نفوذ اینترنت و مشارکت شهروندان رتبه خوبی را کسب کرده است.