در دنیای امروز بعید است که اهل تکنولوژی و فناوریهای پیشرفته از جمله اینترنت اشیاء و هوشمندسازی باشید و اسمی از اینترنت ۵G نشنیده باشید. قطار پیشرفت به سمت تکنولوژیهای اینترنت اشیا امروز بیشتر و با سرعت هرچه بیشتری نسبت به قبل در حال حرکت است، در این مقاله قصد داریم تا حدی آینده اینترنت اشیاء و تکنولوژی ۵G را برای شما ترسیم کنیم تا از این قطار تکنولوژی عقب نمانید.
با وجود مشکلات و چالشهای زیادی که سر راه توسعه اینترنت اشیاء و هوشمندسازی وجود دارد اما پیشبینی متخصصان از این حوزه در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ امیدوارکننده است.
در بریتانیا یک اپراتور مخابراتی به نام EE توانست اولین شبکه ۵G را راهاندازی کند که شدیدا مورد توجه سایر اپراتورها قرار گرفت. همچنین موضوع جذاب دیگری که امروزه خبر آن را میشنویم، ورود اولین گوشیهای هوشمند ۵G در بازار موبایل است.
به این موضوع توجه کنید که نسل پنجم اینترنت یعنی ۵G بسیار متفاوت از نسلهای ۲G، ۳G، ۴G است. برای فهمیدن این تفاوت کافی است به جایگزینی آنتنهای ۸۰ تا ۱۰۰ کیلوگرمی با آنتنهای ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرمی توجه کنید.
در انگلیس امروزه تقریبا ۹۹% از ساختمانهای آن خطوط تلفن همراه را پشتیبانی میکنند. آن یک درصد هم مناطق روستایی با جمعیت خیلی کم هستند. ممکن است برای این مناطق دوردست یک درصدی، ارائه خمات غیرمتمرکز برای شرکتها و اپراتورهای تلفن همراه به صرفهتر باشد.
توسعه ۵G توجیه اقتصادی دارد یا نه؟
اگر اخبار و آمار حوزه تکنولوژی و آیتی را دنبال کنید میبینید که در بعضی از مراکز شهرهایی که جمعیت زیادی دارند اینترنت ۵G محدود شدهاست. با توجه به هزینه و زمانی که برای گسترش ۵G باید صرف شود، پیشبینی میشود که توسعه این فناوری به زمان بیشتری در سالهای آینده احتیاج دارد. اما سال ۲۰۱۹ را میتوان یک سال برای تغییر اساسی اینترنت اشیاء و تکنولوژی ۵G دانست.
هزینههای بالای اینترنت ۵G
همانطور که در بالا مزایای زیاد اینترنت ۵G مطرح شد اما با وجود هزینههای بالای آن افراد کمی حاضر به پرداخت هزینه آن هستند. برای اینکه به توان به توسعه این فناوری کمک کرد باید روشهایی برای ارائه این خدمات با هزینههای معقول پیشنهاد کرد همچنین برای افرادی که میتوانند از آن استفاده کنند باید بازگشت نرخ سرمایه و توجیه اقتصادی آن را بیان کرد. این فرآیند مستلزم زمان بیشتری برای ابراز وجود است.
این نکته را به خاطر بسپارید که با توجه به تحقیقات و پیشبینیهای متخصصین این حوزه، آینده متعلق به شبکه ۵G است که با سرعت چند گیگابیت بر ثانیه با خدماتی یکپارچه و تاخیر کمتر خدماترسانی را انجام خواهد داد.