در اینجا قصد داریم برخی از شرکت بزرگ را که در زمینه اینترنت اشیا پیشرو هستند و با نرم افزار ها و سخت افزارهای خودشان پا به عرصه وسیع ایننرنت اشیا گذاشته اند را معرفی نماییم .
در حال حاضر چندین شرکت مشهور بر روی خدمات اینترنت اشیا کار میکنند که هر کدام از آنها در حال توسعه ی پلتفرم مخصوص خود هستند. بیشتر شرکتها بر این باور هستند که با ارائه ی پتانسیل های موجود برای اینترنت اشیا و همچنین دستگاههای ارزان و به صرفه، میتوان این فناوری را به زودی فراهم کرد. میلیونها دستگاه و اپلیکیشن های مرتبط برای این فناوری موجود است که حتی با انرژی کم نیز امکان برقراری ارتباط بین دستگاه ها میسر خواهد شد. از شرکت هایی که سرویس های اینترنت اشیا را فراهم میکنند میتوان به مایکروسافت، سامسونگ، آرم و آی بی ام اشاره کرد. البته چندین شرکت های خصوصی نیز وجود دارد که به طور جدی جهت ارائه ی سرویس های اینترنت اشیا در حال فعالیت هستند .
۱٫۱٫ سامسونگ
سامسونگ یکی از معدود شرکت هایی است که به طور جدی در اینترنت اشیا فعالیت میکند. این کمپانی تاکنون از سرویس ها و پلتفرم های خود رونمایی کرده که نشان میدهد سامسونگ بیش از هر شرکت دیگری فعالیتهای بزرگ و مهمی را در پیش دارد. سامسونگ حالا امیدوار است تا با پلتفرم Artik خود، رسیدن به عصر
اینترنت اشیا را سرعت بخشد Artik در اصل یک پلتفرم ارائه شده از سوی سامسونگ است که می تواند به توسعه دهندگان اجازه دهد تا راه و روش های جدید و سریع تری را برای رسیدن به عصر اینترنت اشیا امتحان کنند.
کره ای ها سه ماژول اینترنت اشیا را معرفی کرده اند :
• ماژول اول Artik 1 نام دارد که یک دستگاه ۱۲ میلیمتری و کوچک بوده که قابلیت اتصال از طریق بلوتوث را به سایر دستگاه ها دارد و همچنین از یک سنسور حرکت سنج ۹ محوره برخوردار است.
• ماژول دوم Artik 5 نام دارد که از یک پردازنده دو هسته با فرکانس کلاک ۱ گیگاهرتز بهره میگیرد .
• ماژول سوم نیز Artik 10 نام دارد که حاوی یک پردازنده ۸ هسته ای، ۲ گیگابایت حافظه رم و ۱۶گیگابایت فضای ذخیره سازی است.
به جز Artik 1 ، دو نمونه دیگر شامل اتصال وای فای و Zigbee نیز هستند که باعث میشود ماژول های یاد شده بتوانند ارتباط خوبی با سایر ابزارهای مربوط به دنیای اینترنت اشیا پیدا کنند. سامسونگ همچنین برای سرعت بخشیدن به کار توسعه دهندگان، یک نرم افزار مخصوص برای طراحی اپ های مورد نیاز را نیز در اختیار
این افراد قرار داده است. پلتفرم Artik در اصل متن باز بوده و سامسونگ حتی سرویس های ابری خود را نیز در اختیار توسعه دهندگان قرار داده تا بتوانند به کارهایشان سرعت ببخشند.
یانگ سان که از نمایندگان و یکی از مدیر پروژه های مشغول در سامسونگ الکترونیکز است گفت:
با توجه به قدرت سامسونگ در تولید با حجم بسیار بالا و همچنین فناوریهای این شرکت، ARTIK برای توسعه دهندگان یک فرصت طلایی است تا ایده های خود را به سرعت به بازار بفرستند . سامسونگ مدتها است تلاش میکند تا در زمینه تکنولوژی اینترنت اشیا، تبدیل به یک رهبر در میان سایرشرکتهای فعال در حوزه ی تکنولوژی شود؛ سال گذشته این کمپانی، شرکت SmartThings را با مبلغ ۲۰۰میلیون دلار تصاحب کرد.
مدیرعامل شرکت سامسونگ اعلام کرد که تمامی محصولات سامسونگ تا ۵ سال آینده اینترنت اشیا را به همراه خواهند داشت. اگر سال ۲۰۲۰ برای شما خیلی دور به نظر میآید، سامسونگ این بازه را کمتر کرده و گفته حداکثر تا سال ۲۰۱۷حدود ۹۰ درصد از محصولات این شرکت وارد بستر اینترنت اشیاء میشوند . برنامه ی سامسونگ برای تمامی محصولات خود از جمله لباسشویی، واحد تهویه مطبوع و حتی اجاق گازها و مایکروویوها را شامل میشود.
مدیر عامل سامسونگ با اشاره به اینکه اینترنت اشیا برای استفاده کاربر باید یکپارچه شود، گفت : جهت یکپارچه سازی اینترنت اشیا بین کاربران، ما باید یک اکوسیستم باز را برای این فناوری ایجاد کنیم، و در آیندهای نزدیک تمامی محصولات و تجهیزات ما به این سیستم جدید مجهز شده و اطمینان حاصل خواهیم کرد که تمامی مشتریان ما به این اکوسیستم متصل شوند . در نمایشگاه IFA 2015 که تا شروع آن چند روز بیشتر باقی نمانده نیز سامسونگ با دست پر حضور پیدا خواهد کرد. کره ای ها قصد دارند در این نمایشگاه از قابلیت های جدید پلتفرم قدرتمند اینترنت اشیای خود رونمایی کنند .
۱٫۲٫ مایکروسافت
به عقیده ی مایکروسافت، اینترنت اشیا نباید پیچیدگی داشته باشد، همچنین در این پلتفرم لزوم استفاده از میلیونها دستگاه یک امر بیهوده است. امروزه در سراسر دنیا، همه ی افراد و کسب و کارها با یکدیگر ارتباط داشته و اطلاعات بسیاری را بین یکدیگر رد و بدل میکنند. مایکروسافت تشریح میکند که اولین گام، اتصال دستگاهها
به اینترنت اشیا است. تنها چیزی که ارزش بیشتری دارد، اطلاعات است؛ اطلاعاتی که بین دستگاههای اینترنت اشیا رد و بدل خواهند شد. مایکروسافت معتقد است اینترنت اشیا تحولی را در دنیای کسب و کارها ایجاد خواهد کرد. این فناوری با فراهم کردن زیر ساخت های لازم برقرار خواهد شد؛ سپس دستگاه هایی که هر روزه از آنها استفاده میشود به دنیای اینترنت اشیا متصل خواهند شد. یکی از سرویس های قدرتمند مایکروسافت در حوزه ی اینترنت اشیا، نسخه ی اینترنت اشیای آژور است. به واسطه ی آژور میتوان به بهبود و بازده ی دستگاه های شبکه نظارت داشت. جهت ایجاد نوآوری میتوان عملکرد عملیاتی درایو را افزایش داد و از تجزیه و تحلیلهای پیشرفته به منظور تحول کسب و کارها استفاده کرد. در این سیستم، حتی تغییرات کوچک تاثیر بسیار بزرگی را در شبکه خواهند داشت. زمانی که از پلتفرم ابری مایکروسافت بهره مند میشوید، می توانید از پلتفرم آژور برای برقراری اینترنت اشیا استفاده کنید .
در حال حاضر مایکروسافت سرویس اینترنت اشیا را به شرکتهای زیر ارائه می دهد.
Kaiser Permanente
این شرکت فعال در حوزهی سلامت، به واسطه ی سرویسهای اینترنت اشیا و آژور مایکروسافت، پلتفرمی هوشمند برای بیماران فراهم کرده است. این شرکت سیستم کنترل از راه دور را توسعه داده که با کمک سرویس اینترنت اشیای مایکروسافت میتواند موبایل های هوشمند بیماران را به دستگاه های کنترل فشار خون و کنترل قند خون متصل کنند. این سیستم وضعیت بیماران را در زمان واقعی و بدون وقفه کنترل کرده و گزارش میدهد. در نهایت کنترل نشانه های حیاتی بیماران به پرستاران و پزشکان به جهت بهبود حال بیماران کمک بسیاری خواهد کرد.
Lido Stone Works
این شرکت نیز با کمک سرویس های اینترنت اشیای مایکروسافت قادر است تا ماشین های تجاری موجود در کارخانه ی خود را به سرورها متصل کند. با اینترنت اشیا درآمد کارخانه ی مذکور۷۰درصد افزایش یافته، میزان تولید ۳۰درصد بیشتر شده و درکل ۵۰۰ هزار دلار در مصرف این
کمپانی صرفه جویی شده است.
ThyssenKrupp Elevator
این شرکت فعال در حوزهی ساخت و توسعه ی آسانسور نیز از امکانات اینترنت اشیای مایکروسافت بهره مند شده است؛ این شرکت آسانسورهای خود را به پلتفرم اینترنت اشیا متصل کرده است. اصلی ترین سرویسی که از آن بهره مند شده است، آژور است؛ به واسطه ی آژور در
مصارف خود صرفه جویی کرده و نوآوری بسیاری را فراهم کرده است .
Rockwell Automation
این شرکت نیز به کمک اینترنت اشیا توانسته از خرابی های دستگاههای خود به صورت آنی مطلع شود. کمپانی Rockwell سیستم ابری را توسعه داده که در آن نرم افزارها، سنسورها و دستگاه ها به یکدیگر متصل هستند و به محض بروز مشکل از آن آگاه خواهد شد.
Autolib
این شرکت فعال در حوزه ی خودرو نیز از تکنولوژی اینترنت اشیای مایکروسافت بهره مند شده است . Autolib سیستم هوشمندی را توسعه داده که در آن تمامی کیوسک ها، ایستگاه های شارژ خودرو و سیستم های داخلی خودرو به یک سیستم مرکزی متصل هستند .
علاوه بر این، مایکروسافت همکاری جدی را با کمپانی کوالکام در خصوص اینترنت اشیا دارد. سال گذشته ردموندیها به عضویت یکی دیگر از پروژه های اینترنت اشیای کوالکام با عنوان AllSeen Alliance درآمدند. طی این پروژه قرار است انواع مختلفی از ابزارهای هوشمند همانند خودروها، تلفن های هوشمند، خانه های هوشمند و غیره با کمک فریم ورک متن بازِ AllJoyn امکان ارتباط با یکدیگر را پیدا کنند. از جمله سایر کمپانی های حاضر در AllSeen Alliance میتوان به سیسکو سیستمز، دیلینک، ال جی الکترونیکس، پاناسونیک و شارپ اشاره کرد.
در مقاله بعد انشالله بخش دیگر از ارایه دهندگان اینترنت اشیا معرفی خواهیم کرد ….