اینترنت اشیا یک فرصت امید بخش آماده کرده است تا سیستم های نیرومند صنعتی و برنامه های کاربردی را توسط نفوذ در رشد فرکانس های رادویی ، شناسایی RFID و بی سیم ، تلفن همراه و دستگاههای دیگر را بسازد .
یک دامنه وسیع از برنامه های کاربردی اینرنت اشیا صنعتی توسعه یافته در سال های اخیر گسترش یافته است . بعنوان یک تکنولوژی نو ظهور از اینرنت اشیا انتظار می رود به ارایه یک راه حل امید وار کننده برای اداره عملیات و نقش بسیاری از سیستم های صنعتی موجود مانند سیستم های حمل و نقل برای مثال هنگامی که اینترنت اشیا استفاده می شود برای ایجاد سیستم های حمل و نقل هوشمند ، سازمان حمل و نقل قادر به پیگیری وسایل نقلیه موجود در هر مکانی می شود .
اصلاح اینترنت اشیا در ابتدا مطرح بود با تکنولوژی شناسایی فرکانس رادیویی RFID .
بعدها محققان گزارش کردند اینرنت اشیا را با تکنولوژی های بیشتری مانند حسگرها ، فعال کننده ها ، دستگاههای cps و دستگاههای تلفن همراه .
معمولا تعریفی که امروزه پذیریفته شده برای اینرنت اشیا هست یک زیر ساخت شبکه جهانی پویا ، با طرح و مقداری مبنی بر استاندارد و سازگار با پروتکل های ارتباطی که فیزیکی و طبیعی هستند ، هر شی دارای هویت است . ویژگی های فیزیکی و شخصیت های مجازی و استفاده از رابط های هوشمند در داخل شبکه اطلاعات بصورت یکپارچه هستند . مخصوصا یکپارچگی سنسورها، علامت های RFID و بکار بردن تکنولوژی ارتباطات بعنوان پایه و اساس IOT و توضیح می دهد چطور از انواع اشیا فیزیکی و دستگاههایی که هستند در اطراف ما و گفتگو با یکدیگر برای رسیدن به هدف های مشترک .
سابقه و تحقیقات رایج از اینرنت اشیا
اینرنت اشیا می تواند بعنوان یک زیر ساخت شبکه جهانی متشکل از اتصال دستگاههای متعدد با تکیه بر روی سنسورها ، ارتباطات ، شبکه ها ، و تکنولوژی پردازش اطلاعات باشد .
SOA در برابر اینرنت اشیا
هدف اینترنت اشیا اتصال اشیا مختلف بر روی شبکه ها بعنوان یک فن آوری کلیدی در ادغام ناهمگون سیستم ها یا دستگاهها ، می باشد که در این میان SOA پشتیبانی می کند از اینترنت اشیا .
SOA موفق شده است در زمینه تحقیقات مثل محاسبات ابری ، شبکه حسگر بیسیم ، و شبکه های موردی وسایل نقلیه و غیره . برای ایجاد معماری چند لایه SOA برای اینترنت اشیا بر اساس انتخاب تکنولوژی ، نیازهای کسب و کار و مقررات فنی چندین ایده پیشنهاد شده است .
بعنوان مثال اتحادیه بین اللملی مخابرات معرفی می کند که اینرنت اشیا از پنج لایه مختلف : سنجش ، دسترسی ، شبکه و لایه های نرم افزار تشکیل شده است .و همچنین در دیگر تقسیم بندی اینرنت اشیا به لایه اصلی : لایه کاربردی ، لایه شبکه و لایه سرویس تقسیم می شود . در زیر بررسی این لایه ها خواهیم پرداخت .
لایه سنجش
اینترنت اشیا می تواند بعنوان یک شبکه اتصال داخلی وسیع جهان در نظر گرفته شود که در آن هر شی می تواند متصل شود و کنترل شود . همانطور که دستگاهها بیشتر مجهز به RFID یا سنسورهای هوشمند هستند اتصال هر چیزی آسان تر می شود .
لایه شبکه
نقش این لایه اتصال هر شی ء با دیگیری می باشد و اجازه می دهد اشیا با اشتراک گذاشتن اطلاعات با دیگر اشا باهم متصل شوند .
لایه سرویس
لایه سرویس متکی بر تکنولوژی میان افزار می باشد که ویژگی های ادغام سرویس های یکپارچه و برنامه های کاربردی در اینترنت اشیا را فراهم می کند . لایه سرویس شامل اجزای زیر است :
- کشف سرویس : در این لایه اشیای دیده شده در شبکه می توانند سرویس های مورد نیاز و اطلاعات خود را از یک راه موثر ارایه دهند .
- ترکیب سرویس : ایجاد اثر متقابل و ارتباط در نیان اشیا اتصال اشیا می باشد .
- مدیریت امانت : تعیین کردن اعتبار و مکانیزم شهرت که می تواند ارزیابی کند و استفاده کند از اطلاعات ارایه شده توسط دیگیر سرویس ها با ایجاد اعتبار یک سیستم شایسته .
- سرویس APIS: حمایت از تعامل بین سرویس های مورد نیاز در اینترنت اشیا .
لایه رابط
در اینترنت اشیا تعداد زیادی از دستگاههای ساخته شده توسط تولید کننده و یا فروشنده هیچ وقت از استانداردهای یکسان پیروی نمی کنند لذا نیاز به یک لایه می باشد تا این ارتباط های بین دستگاهها را برقرار نماید .