یکی از دلایل نارضایتی بسیاری از افراد از زندگی شهری، ترافیک و سخت بودن شیوه های حمل و نقل است. موضوعی واضح است که اگر بتوانیم در این بخش از زندگی تغییرات خوبی را انجام دهیم با افزایش رضایت مندی در این بخش مواجه خواهیم بود. یکی از راهکارهایی که برای این کار میتوانیم از آن استفاده کنیم، خودرو های هوشمند و خودران هستند. در سالیان اخیر خودروهای هوشمند و اینترنت اشیا توانستهاند پابهپای هم رشد کنند و چالشهای پیشروی خود را حذف نمایند.
در حال حاضر که شما در حال خواندن این مقاله هستید، خودروهای نیمه خودران زیادی در حال حرکت هستند. به عنوان مثال خودروهایی که قابلیت پارک اتوماتیک یا Auto Park را دارند جزو این دسته به حساب میآیند.
تاثیر متقابل خودروهای هوشمند و اینترنت اشیا بر یکدیگر
خوشبختانه شرکت های زیادی در این زمینه در حال فعالیت و رشد هستند که از شاخص ترین آنها میتوان به شرکت های تسلا (TESLA) و گوگل (Google) اشاره کرد. تسلا چند وقتی است که محصولات و خودروهای خود را در این زمینه به فروش میرساند. کاربران ماشین های تسلا فیلم های زیادی از خود منتشر کرده اند که هوشمند بودن این خودرو را ثابت میکند. گوگل هم بع تازگی از خط تولید خود در این زمینه بهره برداری کرده است که به زودی شاهد محصولات آن در بازار خودروهای هوشمند و خودران خواهیم بود.
طبق تحقیقات انجام شده و آمارهای رسمی منتشر شده از سوانح و حادثه های رانندگی در سراسر جهان، علت اصلی بیش از ۹۰ درصد آنها خطاهایی است که ما انسانها بر اثر بیتوجهی و یا غفلت انجام میدهیم. در صورتی که دیگر ما خودرو ها نرانیم و خودروهای هوشمند این کار را برای ما بکنند ما با حادثه های رانندگی که بر اثر خطاهای انسانی بوجود میآدند روبرو نمی شدیم. به طور خلاصه اگر بخواهیم بیان کنیم، شما با این فناوری خودروهای خودران و هوشمند به مزیت ها و کاربردهای زیر خواهید رسید:
ایمنی بیشتر
خودروهای خودران چون بر اساس سیستمها و الگوریتم های از پیش تعریف شده کار میکنند دیگر مشکلات خطاهای انسانی را ندارند و براساس سنسورهایی که در جاهای مختلف ماشین کار گذاشته شده است، ماشین خود به حرکت به سمت مقصد ادامه میدهد.
همچنین خودروهای خودران مشکلات و خطاهای انسانی شامل خستگی، بیماری، هیجان زدگی، احساسات و عصبانیت را ندارند و به صورت صحیح و طبق قوانین مقرر شده رانندگی میکنند.
دید بیشتر
ما انسان ها بوسیله آینه های مختلف دید در جاهای مختلف ماشین داریم که کافی نبود، به همین دلیل سنسورها و دوربین های عقب و جلو اضافه شدند تا راحت تر رانندگی کنیم اما باز هم کافی نیست! خودروهای خودران این مشکل را ندارند و باتوجه به سنسورها و اسکن هایی که بوسیله آن بدست میآورند، زاویه دید بسیار بیشتری دارند.
کاهش هزینه
با توجه به کاهش تصادفات که بوسیله استفاده از خودروهای خودران اتفاق می افتد، ما شاهد کاهش هزینه های دیگر هم خواهیم بود. هزینه هایی مانند هزینه اروژانس، هزینه بیمه خسارت و بیمه درمانی، هزینه های درمانی و بیمارستانی مجروحین و … کاهش مییابند.
نحوه عملکرد خودروهای هوشمند چگونه است؟
خودروهای هوشمند از مجموعه تکنولوژی های متنوعی و مختلفی شکل گرفته اند. فناوری هایی مانند اینترنت اشیا، اتصالات و ارتباطات تحت شبکه و الگوریتم های نرم افزاری. با در کنارهم قرار گرفتن این موارد ما شاهد عملکردهای خودروهای خودران هستیم. خودروهای هوشمند برقی یکی از اجزای جدا نشدنی شهرهای آینده خواهند بود. شهرهای هوشمند آینده را هرگز بدون اتومبیلهای خودران نمیتوان تصور کرد.