با توسعه ساختمانهای هوشمند در شهرهای بزرگ و صنعتی شاهد شکوفایی ایدههای جدید در این ساختمانها میباشیم. سیستمهای روشنایی هوشمند در سالیان اخیر توانستهاند جایگاه مناسبی را در شهرها پیدا کنند. با کمک نورپردازی هوشمند میتوان ساختمان و شهرهای زیباتر و پرنوری داشت و البتّه در مصرف هزینههای برق صرفهجویی کرد. امروزه تولید برق هزینههای سنگینی را بر دوش دولتها، شهرداریها و مردم میگذارد. بنابراین با کمک نورپردازی میتوان شهر و ساختمانهای زیبایی داشت و هزینههای مصرف انرژی را هم به خوبی مدیریت کرد.
نورپردازی هوشمند در ساختمانها
در نورپردازی هوشمند تمامی چراغها مجهز به سنسورهای مختلفی میشوند. همچنین این چراغها به پنل مرکزی سیستم روشنایی متصل میشوند. با کمک این پنل میتوان به مدیریت روشنایی ساختمان پرداخت و با استفاده از سناریوهای مختلف به برنامهریزی نورپردازی در خانه اقدام کرد. همچنین امکان مدیریت نورپردازی ساختمان از راهدور و بوسیلهی موبایل امکانپذیر خواهد بود. استفاده از ترکیب رنگ در لامپها میتواند زیبایی بصری خاصی را به ساختمانها بدهد و با توجه به سناریوهای تعریف شده نورپردازیهای متنوع و خاصی پیادهسازی گردد.
یکی از موضوعاتی که در ساختمانهای مدرن امروزی مورد توجه قرار گرفته است نورپردازی نمای ساختمانها میباشد. نورپردازی نما در شب باعث جلوه و زیبایی منحصربفرد در ساختمانها میشود. با کمک سیستمهای روشنایی هوشمند میتوان نورپردازی در نما را به خوبی مدیریت کرد و با استفاده از ترکیب رنگ در هنگام عبور عابرین جلوه خاصی به ساختمانها بخشید. نورپردازی در نمای اماکن مسکونی و اداری باعث میشود تا بافتهای موجوددر نماها جلوهگر شوند و شهر به زیبای بیشتری دست یابد. در پستی قبلا به روشهای پیاده سازی نور پردازی در ساختمانها پرداخته بودیم.
مزایای استفاده از سیستمهای نورپردازی هوشمند
- امکان کنترل و مدیریت سیستم روشنایی از راهدور و از طریق اپهای موبایلی
- امکان اجرای سناریوهای مختلف برای اتاقهای گوناگون و ساعتهای مختلف روز
- استفاده از سیستم تاچ پنل مرکزی و کلیدهای لمسی هوشمند به جای کلیدهای مکانیکی
- کاهش مصرف انرژی و افزایش طول عمر لامپها
- امکان نصب ساده تجهیزات و مدیریت روشنایی.
- عدم نیاز به سیمکشیهای پیچیده و پرهزینه
- کمک به توسعه پایدار در شهرهای هوشمند
نورپردازی در شهرهای هوشمند آینده
یک شهر از ساختمانهای متعدد تشکیل میشود و قطعا زمانیکه ساختمانها هوشمند شوند نیاز خواهد بود تا زیرساختهای شهری نیز به سمت هوشمندی حرکت کنند. سیستمهای روشنایی شهری یکی از مهمترین بخشهایی هستند که با هوشمندشدن میتوانند بر چالشهای بسیاری غلبه کنند. فرض کنید کوچهایی که در آن هیچ عابر یا خودرویی عبور نمیکند نیاز به روشنایی زیادی ندارد. سیستمهای هوشمند روشنایی میتوانند با استفاده از حسگرهای حرکتی با عبور رهگذران و خودروها فعال شوند و محل عبور شهروندان را روشن نمایند.
نورپردازی شهرها و اماکن تاریخی و تفریحی میتواند موجب افزایش شادی و نشاط در مردم یک شهر شود. استفاده از LED های کممصرف در سطح معابر، پیادهروها و حتی برروی درختان میتواند جلوههای منحصربفردی را به شهرها بدهد. این LED های کم مصرف از طریق حسگرهای حرکتی و مجاورتی به صورت بیسیم کنترل خواهند شد.
نورپردازی مبتنی بر IoT
امروزه اینترنت اشیا با کمک اینترنت اشیا کم پهنا(NB-IoT) توانسته است سیستمهای روشنایی را به خوبی مدیریت کند. اتوماتیک شدن سیستمهای نورپردازی باعث میشود تا مدیریت چنین سیستمهای راحت شود و هزینه تعمیر و نگهداری به شدت کاهش یابد. در نورپردازی هوشمند مبتنی بر IoT بعد از نصب هر چراغی، لامپ هوشمند به صورت خودکار به سرور متصل میشود و موقعیت مکانی خود را به کمک سنسور GPS به سرور اطلاع میدهد. از این لحظه مدیریت لامپ هوشمند برعهده سیستم مرکزی نورپردازی خواهد بود.