خانه هوشمند نیاز امروز برای زندگی بهتر انسانها است. پیشرفت تکنولوژی در ساخت خانه ها نیز تاثیر گذاشته است. در ساختمانهای سنتی نیازی برای اتصال به اینترنت احساس نمی شده. سامانه تهویه، نورپردازی، کنترل درب ورودی و خروجی، کنترل شیرها، قفل ها، فن ها، دمپرها(صفحه ای فلزی است که جریان هوا در داخل کانال و هواساز را کنترل یا تنطیم می کند.) ساختمانهای امروزی با استفاده از تکنولوژی هوشمند سازی قابل کنترل شده اند.
کارکرد خانه های هوشمند چگونه است؟
در اتوماسیون ساختمان، تجهیزات فراوانی وجود دارد که نیاز است به صورت خودکار ،اما با حفظ استقلال به بقیه تجهیزات متصل شده و کار کنند. تکنولوژی اینترنت اشیا جمع آوری اطلاعات و قابلیت دسترسی به اطلاعات و کنترل تجهیزات متصل به اینترنت را فراهم می آورد. رویکردی که در اینترنت اشیا وجود دارد، این توانایی را به وجود می آورد، تا خانه های هوشمندی برای تامین آسایش و امنیت ایجاد شود. اتصال به اینترنت برای ارتباط برنامه هایی که با وسایل و تجهیزات داخل ساختمان کار می کنند، بهترین روش برای هوشمندی ساختمان است.
ارزش اینترنت در ارتباط با تجهیزات و مدیریت کردن آنها است. این تجهیزات تا قبل از اینترنت اشیا قابلیت اتصال به شبکه و کار با دیگر وسایل را نداشته اند. اما در بیشتر ساختمانهای امروزی شبکه داخلی وجود دارد. لذا اینترنت اشیا در هوشمندسازی ساختمانها نقش مهم و تاثیر گذاری را ایفا می کند.
مشکلات پیش روی این ساختمانها چیست؟
معایب هوشمند سازی در ساختمانها را می توان در موارد زیر مطرح نمود:
- درگاه های مختلف، مانند کلیدها، ریموت کنترل ها، پیامکها و غیر که قابل برنامه ریزی هستند. اگر توسط فردی که تخصص ندارد خدمات داده شود، به دلیل تنوع سلیقه افراد قادر به برنام ریزی این سیستم با هزینه پایین نیست بنابراین هزینه ها افزایش میبابد و از این رو معماران ساختمان تمایلی برای هوشمندسازی ساختمانها ندارند.
- محدودیت ارتباط مبدلها، ارسال فرمان به چند سناریو در برندهای مختلف متفاوت است. به دلیل نرم افزارهای برنامه ریزی شده توسط برندهای مختلف و ساختار دیتابیس هر شرکت، برای تغییر در برنامه ریزی ابتدا باید دیتابیس تغییر کند بعد بر روی قطعه آپلود شود.
- برخی از برندها سیستم های هوشمند در بازار تمامی قطعات و آپشن های مورد نیاز را ندارند، مثلا کارخانه های خاصی مانند ABB و BUSH-jeger سبد کالای کاملی ندارند. بنابراین طی توافقی با گذاشتن قطعات تولیدی خود در کنار یکدیگر هم آپشن ها و هم سویچرها را به بازار عرضه میکنند.