کاربرد هوش مصنوعی به عنوان خنک کننده در تجهیزات الکترونیکی از اهمیت زیادی برخوردار است. تمام قطعات الکترونیکی به دلیل صرف انرژی، برای عبور جریان گرما تولید می کنند. خنک کردن این قطعات به عنوان یک ضرورت در دستگاه ها و تجهیزات برزگ به حساب می آید.
کاربرد هوش مصنوعی در کاهش دما
هوش مصنوعی با استفاده از توانایی های خود می تواند بهینه ترین روش را نشان دهد. تصور کنید یک دیتاسنتر شرکت گوگل که شامل تجهیزات و سخت افزارهای فراوان است. هر یک از این قطعات گرما تولید می کنند. استفاده از هوش مصنوعی برای حل این مشکل بسیار ساده است. هر ۵ دقیقه دمای قطعه چک می شود. اطلاعات سنسورها و قطعات الکترونیکی دریافت می شود. از سوی دیگر هر ۵ دقیقه یک عکس از سیستم خنک کننده گرفته می شود. تمام اطلاعات به سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی ارسال می شود. تا تصمیم گیری برای بهترین روش حفظ دما و کاهش انرژی گرفته شود. این طرحی ساده اما بسیار با اهمیت برای پیاده سازی است.
گوگل با داشتن هزاران سرور متفاوت، صندوق پستی و یوتیوببه سرویسی بدون نقص برای خنک کردن تجهیزات خود نیاز دارد. این مهم باعث طراحی سیستم کنترل جدید دما شده، که بر پایه هوش مصنوعی است.
گوگل متوجه شد اگر تکنسین ها این وظیفه کنترل را بر عهده داشته باشند؛ زمان و تلاش زیادی باید صرف شود. برای همین هوش مصنوعی را به عنوان جایگزین طراحی نمود. اما اپراتورها مسولیت نظارت را بر عهده دارند. این فناوری علاوه بر کاهش دما، کنترل سیستم ها و کاهش انرژی، حفظ دمای ایده آل را فراهم نموده است.
طبق گزارشات گوگل با توجه به اینکه چند ماهی از بکارگیری هوش مصنوعی به عنوان خنک کننده تجهیزات میگذرد. ۳۰ درصد صرفه جویی در مصرف انرژی صورت گرفته است. همین صرفه جویی در انرژی موجب ترقیب این کمپانی شده است تا با ارتقای سیستم کاهش انرژی بیشتری داشته باشد.