همه چیزی که در مورد اینترنت اشیا و کاربرد های آن لازم است بدانید:
در کل مفهوم اینترنت اشیا اتصال دستگاه های مختلف از طریق اینترنت به یک دیگر است. به کمک اینترنت اشیا برنامه ها و دستگاه های مختلف می توانند از طریق اینترنت با یکدیگر و حتی انسان تعامل و صحبت کنند. به عنوان مثال یخچالهای هوشمند که به اینترنت متصل می شوند و شما را از موادی که در آن قرار داده اید و تاریخ انقضای آنها با خبر می سازنند.در واقع اینترنت اشیا ما را قادر میسازد تا اشیا خود را از راه دور و به کمک زیر ساخت اینترنتی مدیریت و کنترل کنیم. این تکنولوژی ارتباطی را بین دنیای فیزیک و سیستم های مبتنی بر کامپیوتر ایجاد کرده است. تکنولوژی اینترنت اشیا یک نمونه از کلاس های جامعی و سیستم های سایبری فیزیکی است و همچنین شامل تکنولوژی هایی مانند شبکه های هوشمند, نیروگاه های مجازی , خانه های هوشمند , حمل و نقل هوشمند و حتی شهر های هوشمند نیز میباشد.
اینترنت اشیا صنعتی و ظهور انقلاب صنعتی:
ما از طریق اینترنت اشیا غالبا با صنایع تولیدی مواجه می شویم که زیر مجموعه از این تکنولوژی پیشرفته میباشد.اینترنت اشیا در تولید می تواند باعث کسب وکار و ایجاد نیروی کار شود که در نهایت در آمد خود را افزایش می دهد.این نوع از این تکنولوژی را اینترنت اشیا صنعتی میگویند که بعلت ارزش کسب وکار تولید منجر به انقلاب صنعتی چهارم یا صنعت چهارم شده است.
کاربرد های اینترنت اشیا:
تقریبا هر جسم فیزیکی میتواند به عنوان یک iot عمل کند درصورتی که بتوان آن را به اینترنت هوشمند متصل کرد. مثلا یک چراغ قوه که می تواند با استفاده از یک موبایل هوشمند روشن شود یک دستگاه iot می تواند محسوب شود.
یک دستگاه iot میتواند مانند یک اسباب بازی کودک ساده باشد و یا میتواند مانند یک ماشین بدون راننده یا سنسور پیچیده یک موتور جت باشد که در حال حاضر با هزاران سنسور پر از داده جمع آوری و ارسال شده است.
در مقیاس بزرگتر را هم که بخواهیم در نظر بگیریم می توانیم شهر های هوشمند را مثال بزنیم که کل مناطق را با حسگرها پر میکنند تا ما را در درک محیط زیست و کنترل آن کمک کنند.
اینترنت اشیا در بیمارستان:
شاید تا چندی پیش کسی فکر نمیکرد که عمل جراحی بدون پزشک صورت گیرد. اما باید بگوییم به وسیله اینترنت اشیا کار امکان پذیر هست.
هوش مصنوعی و هوشمند سازی پزشکی در بیمارستان ها:
هوش مصنوعی یا AI یک تکنیک بسیار پیشرفته از علوم کامپیوتر است که در زمینه های مختلف به ویژه علوم پزشکی کاربرد های فروانی داشته است.بعنوان مثال میتوانیم یکی از کاربرد های ان را در زمینه جراحی معرفی کنیم.
جراحی روباتیک با استفاده از هوش مصنوعی:
این نوع از جراحی ها با نظارت انسان انجام میشود. هوش مصنوعی یک نوع از تکنولوژی اینترنت اشیا میباشد که در آن از ربات هایی استفاده میشود که از طریق دستگاه های متصل با داده های بدن بیمار عمل جراحی را مدیریت میکند , وهمانند یک انسان کامل با استفاده از حرکات میکرونی عمل جراحی را پیش میبرد. هوش مصنوعی بر اساس IOT داده ها را در پروسه های مختلف خود جمع اوری و تحلیل میکند و به جراحان در طول عمل جراحی کمک میکند. مزیت این عمل نسبت به بقیه جراحی ها اینست که علاوه بر کاهش پرداخت هزینه توسط بیمار از خستگی جراح در حین عمل هم میکاهد و همچنین نیازی به حضور پزشک در حین عمل جراحی نیست و نتایج بهتری را ارائه می دهد.