گسترش فناوریهای نوین از جمله اینترنت اشیا باعث شده است که شاهد یک هوشمندسازی فراگیر در حوزههای مختلف باشیم. امروزه نقش اینترنت اشیا را میتوان در بخشهای مختلف مشاهده کرد. استفاده از مزایای IoT میتواند باعث سرعت گرفتن هوشمند سازی در شهرها و ساختمانها گردد. اخیرا طرح کنتور گاز هوشمند برای کنترل مصرف انرژی و افزایش ایمنی مشترکان توسط شرکت گاز ایران ارائه گردیده است.
افزایش جمعیت وکاهش منابع انرژی باعث گردیده است تا نیاز به صرفه جویی در مصرف انرژی ضروری باشد. از همینرو شرکت ملی گاز ایران به دنبال اجرای طرح کنتورهای هوشمند گاز در سطح کشوری میباشد. شرکت گاز مدّتها است که در حال تست این کنتورها میباشد. همچنین همراه اوّل و ایرانسل نیز در زمینه پیادهسازی و تامین زیرساختهای شرکت ملّی گاز ایران اقدامات گستردهای را اجرا نمودهاند.
Lآشنایی با کنتور هوشمند برق طرح فهام
عملکرد کنتور های گاز هوشمند
کنتورهای هوشمند دقت بیشتری در محاسبه هزینههای مصرف انرژی دارند.برروی این کنتورهای هوشمند، یک آنتن کوچک برای ارسال اطلاعات به شبکههای سلولار نصب میشود. این آنتن اطلاعات خوانش شده توسط کنتور را به سرور بکاند در یک مرکز داده انتقال میدهد. بعد از ارسال دادهها به مرکز داده، بر روی آنها پردازش صورت میپذیرد. دادههای پردازش شده برای کنترل شبکه مصرف انرژی و جلوگیری از حوادث غیرمترقبه بکار گرفته میشوند.
مزایای کنتور گاز هوشمند
- کاهش خطا در خوانش اطلاعات مشترکین
- کنترل میزان مصرف به صورت آنی و امکان تصمیمگیری های بهتر در سطح کلان
- عدم امکان تقلب و تغییر در ارقام کنتور
- عدم نیاز به مامور خوانش ارقام کنتور
- افزایش ایمنی با کمک سنسورهای قطع گاز در مواقع خطر و آتش سوزی
- امکان قزع ووصل گاز از راه دور