طبق آمار های منتشر شده تادو سال پیش حدود ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دستگاه به اینترنت متصل بودند که این آمار تا سال آینده به بیش از ۳۵ میلیارد دستگاه متصل به اینترنت می رسد. این پیشرفت بسیار سریع که برای آن برنامه ریزی نشده بود، باعث شده است که ما شاهد چالش های مختلفی برای این تکنولوژی و فناوری باشیم. برای حل این چابشها ما نیاز به یک سری راه حل داریم که امروز میخواهیم در این مورد بیشتر صحبت کنیم. حل چالش های اینترنت اشیا میتواند باعث توسعه سریعتر این اکوسیستم شود.
اگر شما اهل پیگیری اخبار تکنولوژی و فناوری اینترنت اشیا یا Internet Of Things باشید، متوجه خواهید شد که چالش های اصلی این تکنولوژی برای رشد و پیشرفت به ۳ عدد اصلی تقسیم میشود که در ادامه آنها را به همراه راه حل هایشان مورد بررسی کامل قرار میدهیم. با ما همراه باشید.
چالش های تحقیقاتی اینترنت اشیا
سنسورهای کنترل کننده و کم مصرف که توسط فناوری IOT ساخته شدند، توانستند باعث پیشرفت و رشد سریع اینترنت اشیا در بخش ها و حوزه های مختلف شوند. در این زمینه ما باید تحقیقات بهتر و گسترده تری انجام دهیم. عمری باتری به طور خاص میتواند، تاثیر زیادی بر دستگاه های اینترنت اشیا و موارد مشابه داشته باشد به طوری که کیفیت آن بسیار مهم و اساسی به نظر میرسد. برای این که این موضوع را بهتر درک کنید، فرض کنید که برای یک سیستم ردیابی و رهگیری هر سه ماه یکبار بخواهید، باتری را عوض کنید، این هزینه بسیار گزاف خواهد بود.
برای این که بتوان هزینه های تحقیقات را کاهش داد و بهینه سازی باتری را بیشتر کرد، بهتر است از سنسورها و سیستم های ردیابی دیگری استفاده کرد. به عنوان مثال استفاده از AirFinder بسیار کاربردی است و از بلوتوث های کم انرژی BLE استفاده میشود که عمر باتری را بهبود میبخشد. برای رشد سریع اینترنت اشیا در حوزه های مختلف ما نیاز به تحقیقات کاربردی و کم هزینه داریم، به همین علت استفاده از این موارد، کاربردی به نظر میرسد.
مشکلات ارتباطی اینترنت اشیا
برای این که تکنولوژی اینترنت اشیا، تعریف شود ما نیاز به زیرساخت های ارتباطی و حل چالشهای آن در زمینه های مختلف داریم. اشیا در تکنولوژی اینترنت اشیا باید بتوانند به راحتی باهم متصل شوند و تعامل برقرار کنند، این برقراری تعامل مشکلات زیادی را میتواند حل کند. دستگاه ها در اینترنت اشیا با شیوههای متفاوتی میتوانند با یکدیگر متصل شوند، یکی از این شیوهای ارتباطی WIFI است. WIFI به خوبی برای پاسخگویی به نیازهای مشتری کاربردی به نظر میرسد به طور که بسیاری از شرکتها از این روش استفاده میکنند.
از شیوه های ارتباطی دیگری هم میتوان در این زمینه استفاده کرد، به عنوان مثال استفاده از شیوه ارتباطی سلولی هم بسیار رایج است اما استفاده از این نوع شیوه هزینه بسیار بالایی دارد. باید توجه داشت که امنیت و حریم خصوصی یکی از موضوعات مهم در اینترنت اشیا میباشند.
مشکلات سخت افزاری اینترنت اشیا
در فضاهایی که تعداد دستگاههای اینترنت اشیا در کنارهم زیاد باشند، احتمالا با انواع اختلالات و مشکلات سخت افزاری روبرو خواهید بود که باید برای حل آنها راه حل جدی پیدا کرد. شرکت های بزرگ ادر حال سرمایه گذاری زیادی در این زمینه برای پیدا کردن راه حل هستند.