مراقبت از سالمندان و اینترنت اشیا میتواند دو حوزه مهمی باشند که با کمک هم رشد نمایند. طبق پیش بینی هایی که بر اساس آمار و اطلاعات از سال ۱۹۶۰ تا الان انجام شده است، جمعیت سالمندان تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۲ برابر خواهد شد. با توجه به افزایش این جمعیت ما شاهد راهکارهای تکنولوژی و فناوری اینترنت اشیا در این زمینه هستیم.
چگونه میتوان در افراد مسن و سالخورده در شهرهای بزرگ و متمدن، امید به زندگی را بیشتر کرد و شور و نشاط بیشتری به این قشر از جامعه داد؟ این سوالی است که کارشناسان در حال فکر کردن به آن و پیدا کردن راه حل برای آن هستند. تعداد افرد مسن و سالخورده بیشتر از ۶۵ سال هر ساله در حال رشد هستند که این یعنی باید بیشتر به این قشر جامعه توجه داشت. آمار منتشر شده ای که اذهان داشت که رشد سالانه این قشر جامعه را ما شاهد هستیم، بدون در نظر گرفتن شرایط اجتماعی و جغرافیایی خاصی است!
تعادل سالمندان و اینترنت اشیا
دیتاهایی که در این زمینه منتشر شده است و می توان به آن ها استناد کرد، اعلام کرده اند که سالانه بیش از سیصد هزار سالمند به خاطر مشکلات عدم تعادل در هنگام راه رفتن، می افتند و دچار شکستگی لگن می شوند. راهکار های اینترنت اشیا میتوانند در پیشگیری از این مشکل بسیار کاربردی باشند.
محققان و مخترعان با همکاری یکدیگر توانستند یک وسیله هوشمند مجهز به شتاب سنج اختراع کنند که میتواند الگوهای رفتاری سالمند و فرد مسن را تشخیص دهد و در مواردی که ممکن است در هنگام راه رفتن فرد مسن دچار عدم تعادل شود را تشخیص دهند.
متاسفانه افراد سالمند به علت کهولت سن دارای مشکلاتی از قبیل ضعف عضلانی و بینایی میشوند که از دلایل اصلی افتادن و عدم تعادل در فرد سالمند است. محققان زیادی در این زمینه تلاش هایی کرده اند و به تازگی توانستند دستگاهی مجهز به تکنولوژی اینترنت اشیا بسازند که می تواند برای مراقبت های بهداشتی کمک زیادی به فرد سالمند بکند و مشکل عدم تعادل ناشی از دو مشکل ضعف عضلانی و ضعف بینایی را حل کند. این دستگاه ها میتوانند تعادل از دست رفته را به سالمند بازگردانند.
L
اینترنت اشیا در خدمت افراد سالمند و ناتوان
حفظ سلامت سالمندان بوسیله اینترنت اشیا
ارتقا سیستم درمانی
یکی از مسائل نگران کننده و چالش برانگیز برای افراد سالمند، هزینه های مراقبتی و درمانی است که باید بپردازند. بسیاری از این افراد سالمند توانایی مراجعه به بیمارستان را ندارند و باید در منزل از آنها نگهداری شود که هزینه های ناشی از مراقبت از آنها را افزایش خواهد داد.
اینترنت اشیا میتواند برای حل این مشکل و مشکلات ناشی در این زمینه کمک بسیار زیادی به سالمندان بکند. دستگاه های زیادی تولید شده اند و وجود دارند که میتوانند مواردی مانند تزریق را انجام دهند و نیاز به پرستار و هزینه های این قضیه نباشد یا بسیاری از لوازم جانبی پزشکی و پرستاری دیگری که در این زمینه وجود دارد. با توجه به رشد سرمایه گذاری در اینترنت اشیا ما شاهد رشد دستگاههای این حوزه در موارد مختلف هستیم.به طور کل استفاده از این تکنولوژی و ابزارهای جانبی آن میتواند به کاهش هزینه های مراقبتی و بهداشتی بسیار کمک کند.