شاید برای شما هم سوال شده باشد که شهرهای ما چگونه به وضعیت فعلی خود رشد کرده اند؟ امروز میخواهیم در مورد حفظ حریم شخصی و اطلاعات در یک شهر هوشمند و عوامل تاثیرگذار در استفاده از داده ها در شهر هوشمند صحبت کنیم. به زودی لذت زندگی در شهرهای هوشمند را همه تجربه خواهیم کرد، پس بهتر است کمی بر روی این موضوع تمرکز بیشتری داشته باشیم.
حدود یک قرن پیش در تمام دنیا بیماری خطرناکی ( که امروزه داروی آن ساخته شده است و دیگر خطرناک نیست) به نام آنفونزا در تمام دنیا شروع به پخش شدن کرد. در همان زمان افرادی که در شهرهای بزرگ و توسعه یافته زندگی میکرند در حال مشاهده پیشرفت های بزرگ تکنولوژی در اطراف خود بودند. پیشرفت تکنولوژی و بهبود در سبک زندگی شامل خدماتی مانند برق، تلفن، لوله کشی فاضلاب و … بود.
۱۰ سال بعد از این قضایا جنبش های مختلفی با هدف کاهش جمعیت در جهان شروع به کار کردند که علت اصلی تشکیل آنها افسردگی مالی مردم در آن زمان بود که همه را نگران کرده بود. در آن زمان باتوجه به رشد سریع جمعیت در جهان، شاهد خانه هایی شلوغ و تنگ بودیم و راه حلهای بی حاصلی که نمیتوانست در سبک زندگی مردم بهبود ببخشد!
داده محوری عامل افزایش لذت زندگی در شهرهای هوشمند
هر شهر جدیدی که ساخته میشود و افراد جدیدی در آن زندگی میکنند، باید وضعیت مطلوبی برای زندگی شهروندان خود فراهم کرده باشد، وضعیتی که مورد بازسازی راه و روش شهرها بشود.
در قرن ۲۰ ام پدیده شهرنشینی یک چالش و هنجار بزرگ شد. سازمان ملل تحقیقات گسترده ای مبنی بر رشد این پدیده از سال ۱۹۲۰ تا ۱۹۶۰ انجام داد و نتایج آن را در سال ۱۹۶۹ اعلام کرد و پیش بینی های خود را در ان زمان برای سال ۲۰۰۰ یعنی سال آغاز قرن ۲۰ ام اعلام کرد. در همین گزارش صحبت ها و بحث هایی در مورد رشد مناطق شهری نسبت به روستایی آمده بود که در آن زمان خیلی پدیده دور از انتظاری به نظر میرسید.
سازمان ملل همچنین در بعد از این تحقیق، پیش بینی های دقیقی در مورد وضعیت شهرنشینی انجام داد و وضعیت این پدیده را حتی تا الان بصورت دقیق برررسی میکند و راهکارهای خودش را اعلام میکند. طبق گزارش این سازمان باید ۵۰ درصد از ساکنان کره زمین، شهر نشین شده بودند که با درصد بالایی از صحت یعنی حدود ۴۷ درصد از این جمعیت شهرنشین شده بودند!
پایه گذاری فرهنگ جدید شهر نشینی در شهرهای هوشمند آینده
اگر می خواهد بخشی از این گزارش راهگشای سازمان ملل را در سال ۱۹۶۹ بخوانید بهتر است پاراگراف بعدی را از دست ندهید:
“کسانی که اکنون در شهرها زندگی میکنند در محیط اقتصادی، اجتماعی، فیزیکی و فرهنگی متولد شدهاند که بسیار متفاوت از آنچه که شهرهای هوشمند میتوانند ارائه دهند است. تکنولوژیهای جدید توسط افراد آموزش دیده در جهان عرضه میشوند و به نسل جدید انتقال پیدا میکنند. مسلماً طبیعت انسان باقی میماند اما سازگاری لازم بین انسان و محیطزیست اکنون با سرعت بیشتری نسبت به قبل تغییر میکند.”
شهر هوشمند مقصد و هدفی است که اجداد ما برای آن شروع به کار کرده اند و ما باید به آن برسیم. شهرهایی که متناسب با سبک زندگی شهروندان خود تغییر میکنند و انعطاف پذیری بالایی دارند و برای هر کسی ایده آل زندگی محسوب خواهند شد.