در حال حاضر تجهیزاتی که مجهز به اینترنت اشیا هستند و برای ساختمان های مسکونی و اداری ساخته می شوند، می توانند برای مواردی چون امنیت و ضد سرقت بودن، بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی، تجهیزات خانگی ساختمان و … موثر واقع شوند. طبق پیش بینی های انجام شده توسط سازمان های بزرگ آمار و اطلاعات، ارزش صنعت خانه ها و ساختمان های هوشمند ۳ سال آینده بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار می رسد که رقم بسیار قابل توجهی به حساب میآید. در حال حاضر مسیر پیشرفت جهانی خانه های هوشمند به سرعت در حال طی شدن می باشد.
این رشد بی سابقه و سریع این تکنولوژی در این زمینه باعث شده است که با محوبیت فراوان اینترنت اشیا در بخش های مختلف صنعت ساختمان روبرو شویم که عرضه و تقاضا را برای این صنعت بسیر افزایش می دهد. سرمایه گذاری و مشارکت در این زمینه برای استفاده از این تکنولوژی توسط سرمایه داران بزرگی، توصیه شده است.
Lآشنایی با تاریخچه ساختمان های هوشمند
چالش های ورود اینترنت اشیا به هوشمند سازی ساختمان
هوشمند سازی خانه های هوشمند، مزایا و کاربرد های بسیار زیادی دارد که باید به آن توجه شود ولی این باعث این نمی شود که از چالش های ورود این تکنولوژی به این حوزه غافل شویم و آن ها را نادیده بگیریم. اگر بخواهیم بزرگترین چالش ورود این تکنولوژی به این حوزه را به شما معرفی کنیم باید به این بپردازیم که اکثر توسعه دهندگان مشکل را در ایجاد یک رابطه متقابل بین دستگاه های مجهز به تکنولوژی اینترنت اشیا و کاربران این دستگاه ها می دانند که مسئله بسیار مهمی است. این که دستگاه های مجهز به اینترنت اشیا بتوانند یک رابطه تاثیرگذار با کاربران داشته باشند و بتوانند از آن برای رفع مشکلات کاربران خود استفاده کنند.
اگر بخواهیم به چالش های دیگر ورود این حوزه به اینترنت اشیا بپردازیم می توانیم به مواردی مانند، قیمت بالای تجهیزات هوشمند نسبت به تجهیزات معمولی، نحوه ارتباط و برقراری ارتباط بین دستگاه های هوشمند، چالش های امنیتی و حفظ حریم شخصی اشاره کرد.
جمع آوری اطلاعات و کاهش مشکلات امنیتی
این حوزه و تکنولوژی در جنبه های مختلف در حال پیشرفت است و مشکلاتی که در بالاتر به بعضی از آن ها اشاره کردیم، در حال حل شدن هستند. یکی از مشکلات در این زمینه که بیشتر توسط کارشناسان امنیتی مورد توجه قرار گرفته است، چالش های امنیتی و حفظ حریم شخصی اینترنت اشیا است که باید به آن توجه ویژه ای داشت و برای حل آن راه حل هایی را در نظر گرفت.
امنیت سایبری و تامین آن برای تجهیزات هوشمند سازی ساختمان، می تواند یک میانبر برای افزایش سرعت در جمع آوری داده ها و دیتاها و کاهش مشکلات امنیتی و امنیت شبکه این سیستم شود. از داده های جمع آوری شده از دستگاه های اینترنت اشیا می توان برای مواردی مانند راه حل های جدید، مشکل و عیب یابی دستگاه ها و … استفاده کرد که در این زمینه از اهیمت بالایی برخوردار هستند.
شرکت های بزرگی که در این زمینه مشغول به فعالیت هستند، اشاره کرده اند که چگونه در این زمینه می خواهند از ظرفیت های خود برای حل این مشکلات استفاده کنند.