در معرفی اینترنت اشیا یا IOT ، باید گفت شامل تمام لوازم و ابزار هایی می باشد، که به اینترنت وصل شده و می توان با استفاده از برنامه های نصب شده بر روی گوشی های هوشمند و تبلت ها، آن ها را کنترل نمود. در واقع سنسور های موجود در اشیا مختلف، به یک شبکه متصل می شوند، که با استفاده از آن شبکه امکان تعامل اشیا با کاربران فراهم می شود. بدین طریق است که، اینترنت اشیا شکل می گیرد . یک مثال ساده از اینترنت اشیا ، ارتباط تلوزیون یا یخچال با گوشی هوشمند می باشد. بدین طریق خیلی راحت ما می توانیم با استفاده از گوشی خود ، در هر مکانی که باشیم ، بر عملکرد تلوزیون و یخچال موجود در منزلمان نظارت کرده و آن ها را کنترل نماییم .
هدف ایجاد اینترنت اشیا
علاوه براین که ما می توانیم توسط اینترنت اشیا ، تمام وسایل منزل و اطراف خود را کنترل نماییم ، با این تکنولوژی خود لوازم منزل نیز می توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند . شاید تصور ارتباط لوازم منزل با یکدیگر خنده دار باشد ، اما این یک واقعیت است . یکی مثال ساده از اینترنت اشیا به این شرح می باشد.
یک سناریو
فرض کنید در یک روز تابستانی ، شما از خرید به سمت منزل خود در حرکت هستید ، هنگامی که شما به نزدیک منزل خود برسید ، ماشین شما یک پیام به دستگاه آبمیوه گیری و دماسنج موجود در منزل شما می فرستد ، دماسنج و آبمیوه گیری پیام ماشین شما را دریافت می کنند . سپس دستگاه آبمیوه گیری ، یک آبمیوه برای شما می گیرد ، دماسنج نیز دمای منزل را بررسی می کند.
درصورتی که خانه گرم باشد ، دماسنج به کولر یک پیام فرستاده و کولر روشن می شود . زمانی که شما به جلوی درب منزل برسید ، یک پیام از طرف گوشی شما به درب ارسال می شود . بدین طریق درب باز می شود ، هنگامی که وارد منزل شوید ، می بینید که یک لیوان آبمیوه آماده است و کولر نیز درحال کار می باشد و منزل خنک است . خیلی راحت می توانید بنشینید و در هوای خنک منزل ، آبمیوه بخورید .
شاید تصور نمایید که این زندگی یک رویا می باشد . اما اینگونه نیست ، با استفاده از اینترنت اشیا به راحتی امکان این مدل زندگی فراهم می شود . کارشناسانی که به بررسی اینترنت اشیا مشغول هستند ، پیش بینی می کنند که تا سال ۲۰۲۰ حدود ۳۰میلیارد شی توسط اینترنت اشیا به وجود خواهد آمد .