زمینه اینترنت اشیا در سالهای اخیر رشد بی سابقهای داشته و این رشد باعث شده افراد زیادی به فعالیت در این زمینه تمایل پیدا کنند. اینترنت اشیا به طور کلی به تمام شیهایی گفته میشود که به اینترنت متصل شده و در حال تبادل داده میباشند. برای فعالیت در زمینه اینترنت اشیا باید تا حدودی با برخی ابزارهای خاص آشنا باشید. در این مقاله قصد داریم به معرفی پر استفاده ترین ابزارهای اینترنت اشیا بپردازیم.
ابزار اینترنت اشیا چیست؟
برنامه نویسی برای دستگاههایی که طبق تکنولوژی اینترنت اشیا کار میکنند تا حدی پیچیده و مشکل است؛ به همین علت در این زمینه از ابزارهای متنوعی استفاده میشود. به این ابزارها، ابزار اینترنت اشیا اطلاق میشود.
معرفی پر استفاده ترین ابزارهای اینترنت اشیا
در ادامه میخواهیم شما را با چهار مورد از پر استفاده ترین ابزار های اینترنت اشیا آشنا کنیم.
آردوینو (Arduino)
آردوینو یک پلتفرم سختافزاری و نرمافزاری محسوب میشود. این ابزار یک برد مناسب برای نمونهسازی میباشد و قادر است با استفاده از حسگرهای مختلفی که در آن به کار گرفته شده، محیط اطرافش را تشخیص دهد. این ابزار از بهترینها برای فعالیت در زمینه اینترنت اشیا محسوب میشود. شما میتوانید آن را از طریق فروشگاههای قطعات رباتیک به راحتی تهیه کنید.
فلاتر (Flutter)
فلاتر یک هسته پردازنده قابل برنامهریزی است که برای پروژههای الکترونیکی استفاده میشود. این هسته پردازنده یک فرستنده وایرلس دارد که تا حدود ۸۰۰ متر را پشتیبانی میکند. همین ویژگی دسترسی و عملکرد از فاصلههای دور باعث شده فلاتر ارزش زیادی پیدا کند. از دیگر مزایای فلاتر میتوان به سرعت بالا در عملکرد، داشتن رابط کاربری انعطاف پذیر و همچنین رایگان بودن آن اشاره کرد.
کینوما (Kinoma)
کینوما یک پلتفرم سختافزاری میباشد که توسط شرکت Marvell ارائه شده و شامل سه پروژه open source میباشد. اولین پروژه Kinoma Create است که برای مدلسازی دستگاههای الکترونیکی استفاده میشود. دومین پروژه Kinoma Studio میباشد که این پروژه یک محیط مناسب برای توسعه نرمافزارها محسوب میشود. در آخر Kinoma Connect است که خود، یک نرمافزار برای سیستم عاملهای اندروید ios است و این امکان را به کاربران میدهد تا بتوانند گوشی خود را به دستگاههای مبتنی بر اینترنت اشیا متصل کنند.
تسل ۲ (Tessel 2)
این ابزار نیز یک ارائه دهنده سختافزاری بوده که معمولا برای ساخت نمونههای اولیه استفاده میشود. از نقاط قوت تسل ۲ میتوان به سنسورهای حرکتی و ماژولهای زیاد آن اشاره کرد که باعث شدهاند این ابزار مورد توجه افرادی که در زمینه اینترنت اشیا فعالیت میکنند قرار گیرد. این ابزار قابلیت برنامهریزی توسط Node.JS را دارد؛ به همین دلیل تسل ۲ برای افرادی که در Node.JS تجربه دارند مناسب میباشد.
امروزه شاهد پیشرفتهای بیسابقهای از علم و تکنولوژی هستیم و همانطور که میدانید حوزه اینترنت اشیا نیز یکی از بهترین و بهروزترین زمینههایی است که در این پیشرفتها نقش داشته است. اینترنت اشیا تا به امروز توانسته به انسان در زمینههای متنوعی کمک کند. هر روزه به پروژهها و استارتاپهای اینترنت اشیا افزوده شده و افراد زیادی قصد فعالیت در این زمینه را پیدا میکنند. برای فعالیت در زمینه IoT نیاز به ابزارهایی دارید که با استفاده از آنها بتوانید اتصال راحتتری را میان دستگاهها و اینترنت برقرار کنید که در این محتوا سعی کردیم پر استفاده ترین ابزار های اینترنت اشیا را به شما معرفی کنیم.