ویروس فراگیر کووید-۱۹ اولین تجربه جهانیان در مواجه با شیوع یک بیماری در مقیاس جهانی نیست؛ اما اولین تجربه در زمان درخشش فناوری است. ویروس کرونا در شرایطی دنیا را فرا گرفته که وجود فناوریهای پیشرفته تا حد زیادی توانایی کمک به دولتها برای جلوگیری از انتشار و درمان آن را دارند. تکنولوژی اینترنت اشیا در این راه توانسته عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان بدهد و نقش مهمی را در مهار این ویروس منحوس ایفا کند. برای آشنایی بیشتر با نقش اینترنت اشیا (IoT) در جهت جلوگیری از شیوع COVID-19 با IoTmap همراه باشید.
نفش اینترنت اشیا (IoT) در جهت جلوگیری از شیوع کووید-۱۹
به طور حتم تا قبل از فراگیری این ویروس با اینترنت اشیا و کاربردهای آن آشنا بوده اید. این تکنولوژی توانسته است در بسیاری از حوزه های مختلف مانند سلامت، صنعت، آموزش، حکومت داری و مواردی از این دست موفق عمل کند. یکی از مهم ترین و حیاتی ترین حوزه های فعالیت این فناوری، حوزه سلامت و درمان بوده است. شیوع COVID-19 سبب درخشش تکنولوژی و فناوری اطلاعات شد. شرکت های اینترنت اشیا با توسعه این فناوری در حال کمک به دولت ها و بهداشت جهانی هستند. در ادامه به مهم ترین پروژه های اینترنت اشیا در جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا می پردازیم.
استفاده از لباس هوشمند برای مراقبت از بیماران
استارتاپ بهداشتی VivaLNK اقدام به طراحی و تولید لباس های هوشمند برای نظارت بر بیماران کرده است. این فناوری سبب می شود تا کارکنان بیمارستان بدون تماس با فرد و با ردیابی داده های بیمار از راه دور، از شرایط جسمانی آن مطلع شوند. وجود این فناوری در کاهش شلوغی بیمارستان ها و جلوگیری از شیوع COVID-19 بسیار موثر است؛ زیرا با مراجعه بیماران به مراکز درمانی و شلوغ شدن بیمارستان ها علاوه بر ایجاد خطر برای کادر درمان سبب شیوع بیشتر بیماری می شود. همچنین در شرایطی که مراکز با کمبود نیرو مواجه هستند این پوشیدنی های هوشمند باعث میشود تا کارکنان بدون مراجعه به اتاق بیمار از وضعیت جسمانی و سطح بیماری آگاه شوند.
رعایت فاصله اجتماعی با استفاده از حسگرها
رعایت فاصله اجتماعی یکی از مهمترین عوامل در جلوگیری از شیوع ویروس کووید-۱۹ است. بهکارگیری انواع حسگرهای مختلف میتواند در رعایت فاصله اجتماعی ایده بسیار خوب و موفقی باشد. سازندگان این حسگرها با استفاده از سنسورهایی پوشیدنی مختلف یا در قالب دوربینهای نظارتی توانسته اند در ایجاد فاصله مطمئن بین افراد موفق عمل کنند. در صورت نزدیک شدن افراد به یکدیگر این حسگرها فعال شده و به صورتهای مختلف به افراد برای رعایت فاصله هشدار میدهند.
اعلام کیفیت هوا با استفاده از سنسورهای نظارتی
حضور افراد در فضای بسته شرایط را برای شیوع بیماری بسیار هموار می سازد. بر این اساس شرکت ها اقدام به طراحی سنسورهایی برای نظارت بر کیفیت هوای سالم کرده اند. این سنسورهای در مناطق مختلف در یک فضای بسته نصب شده و در صورت آلوده شدن فضا براساس برنامه ریزی های انجام شده، به افراد حاضر در مکان هشدار داده و اقدام به تهویه هوا میکند.
اینترنت اشیا (IoT) توانسته نقش بسیار مهمی در جلوگیری از شیوع بیماری COVID-19 ایفا کند. وجود ربات های هوشمند در مدیریت هرچه بهتر شهر در جهت جلوگیری از این بیماری از دیگر خدماتی بوده که این فناوری در اختیار دولت ها قرار داده است.