همیشه انسانها در تلاش بودهاند تا بتوانند جریان زندگی را برای خود آسان و راحت کنند. بخش زیادی از این مهم در گرو پیشرفت تکنولوژی و علم است. در سالهای اخیر گسترش اینترنت توانسته تاثیرات مفیدی بر آسانسازی زندگی افراد جامعه داشته باشد؛ این مهم با پیوند اینترنت با اشیا انجام میشود. اینترنت اشیا نوع جدیدی از تکنولوژی نوینی بوده که روز به روز در حال فراگیر شدن است. توسعه دهندگان اینترنت اشیا توانستهاند بین اشیا هوشمند و شبکههای اجتماعی پیوند ایجاد کنند و این امر در راحتی و پیشبرد زندگی افراد بسیار موثر است. برای آشنایی بیشتر با پیوند اشیا هوشمند با شبکههای اجتماعی با iotmap همراه باشید.
شبکه اجتماعی تلگرام
یکی از شبکههای اجتماعی که در سالهای اخیر در بین کاربران ایرانی از محبوبیت بسیاری برخوردار شده تلگرام است. این شبکه اجتماعی دارای امکانات و ویژگیهای مختلفی بوده و این مهم را میتوان یکی از دلایل محبوبیت آن دانست. رباتها یک نمونه از امکاناتی هستند که کاربران اجازه ساخت آن را دارند. این ویژگی میتواند در مواردی مانند حذف پیامهای اسپم، ایجاد قوانین، مدیریت گروهها و… کاربرد داشته باشد؛ اما کنترل اشیا با استفاده از ربات تلگرام یکی از مواردی کاربردی رباتها بوده که بسیاری از افراد از آن بی اطلاع هستند. پیوند اشیا هوشمند با شبکههای اجتماعی نظیر تلگرام با رباتها امکان پذیر است.
پیوند اشیا هوشمند با شبکههای اجتماعی
عامل پیوند بین اشیا هوشمند با شبکه اجتماعی تلگرام ربات است. رباتها فعالیتهای مختلفی را در شبکه اجتماعی تلگرام انجام میدهند و این امر با تعیین برنامههای مشخص برای آن صورت میپذیرد. پس از ایجاد ربات مورد نیاز خود باید آن را به سخت افزار آردونیو یا دیگر سخت افزارهای متصل کرد. برای انجام این مهم باید کدهای مشخصی را بر روی برد آردونیو آپلود کرد. پس از انجام مراحل اتصال و برنامه نویسی حال میتوانید با چت کردن در ربات تلگرام وسایل متصل به تلگرام مانند تهویه، نور، درب اتاق خواب و… را کنترل کنید.
با استفاده از اینترنت اشیا میتوان وسائل بسیاری را به جهت کنترل و مدیریت به آن متصل کرد؛ اما باید به این نکته دقت کرد که برای انجام این مهم نیاز به نرم افزارهای مختلفی است و به طور معمول هر شرکت خدمات رسان در حوزه اینترنت اشیا نرم افزار مخصوص خود را دارا میباشد. با ایجاد پیوند بین اشیا هوشمند و شبکههای اجتماعی دیگر نیاز به نرم افزارهای مختلفی وجود ندارد. علاوه بر شبکه تلگرام، شبکه اجتماعی بله این امکان را برای کاربران خود ایجاد کرده است. در شبکه اجتماعی بله مانند تلگرام میتوان با بهرهمندی از رباتهای مورد نظر اشیا هوشمند اطراف خود را نیز کنترل کرد.
مزایای ایجاد پیوند اینترنت اشیا با شبکههای اجتماعی
استفاده از رباتهای شبکههای اجتماعی برای مدیریت اشیا هوشمند مزایای مختلفی را در بر دارد. مهمترین آن عدم نیاز به ساخت نرم افزاری جداگانه است؛ این ویژگی در یکپارچه بودن کنترل اشیا هوشمند بسیار موثر است. امنیت و پایدار بودن شبکه اجتماعی از دیگر مزیتهای پیوند اینترنت اشیا با شبکههای اجتماعی است. همچنین نیازی به ایجاد سرور شخصی که امری هزینهساز است وجود ندارد و میتوان به صورت رایگان عمل کنترل و مدیریت اشیا هوشمند مورد نظر را با چت با ربات تلگرام یا بله انجام داد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه اینترنت اشیا میتوانید از سایر مقالات کاربردی تهیه شده در بلاگ ای او تی مپ بهرهمند شوید.