یکی از پرطرفدارترین مباحثی که این روزها مطرح است،اینترنت اشیا است.. این نوع از فناوری تلاش دارد گجتهای گوناگون را به واسطه اینترنت به بازارها و مشتریان و ارتباط دهد. هدف اینترنت اشیا مشخص و واضح است و گنجایش زیادی برای توسعه دارد. قابلیتهای متفاوت اینترنت اشیا باعث میشود کمپانیها و استارتاپهای زیادی به آن توجه کنند و خلاقیت آنها به تولید محصولاتی مانند قهوه سازها ی متصل به اینترنت و لوسترهای کنترلی ازطریق اپلیکیشن منجر شود
بر اساس مطالب گفته شده ،میتوان گفت اینترنت اشیا انقلاب بعدی در صنعت فناوری است اما این مقدار زیاد از انتظاراتباعث میشود پیشبینی ها در مورد آن ذرست نباشد. سدها و موانع مختلفی در سر راه توسعهی اینترنت اشیا وجود دارد که باعث شده روند رشد و همه گیر شدن آن کند شده و مصائبی را بوجود اورد . این مشکلات حلشدنی هستند؛ اما شرکتها و کمپانیها باید تمرکز و توجه دقیقی به آنها کنند تا در آینده، باعث مشکلات بزرگتر نشود. درادامه، برخی از موارد مشکلساز برای اینترنت اشیا را بررسی و تحلیل میکنیم.
۱. دسترسی به اینترنت
اینترنت اشیا اصول ساده و روشنی دارد و فواید زیادی را میتوان برای آن مطرح کرد. ازجمله فایده های مثبت آن میتوان به راحتی و رفاه بیشتر برای یوزرها و دسترسی به آخرین فناوریهای روز اشاره کرد. علارغم این موضوع، باید مهمترین نیاز این فناوری را درنظر گرفت که دسترسی دائم به اینترنت است. بدون اتصال پایدار و دائمی به اینترنت، نمیتواند عملکرد چندانی داشته باشد. درحالیکه دسترسی به اینترنت برای بیشتر کاربران مشکل چندانی محسوب نمیشود، شهرها و قسمت های زیادی در دنیا هستندکه همچنان اتصال مناسبی ندارند یا پوشش شبکه ای در آنها بسیار ضعیف است
به طور کلی دسترسی به اینترنت در بسیاری از نقاط دنیا باید بهبود پیدا کند تا ظرفیت های این فناوری روشنتر و شفافتر شود.
۲. هزینههای چشمگیر
میتوان گفت که ساخت محصول با حسگرهای روز دنیا و یا استفاده از دستگاه های فعلی موجود در سراسر زمین یا جایگزینکردن آنها، امر پیچیده ای است. یکی از ایدههای اساسی مطرح در اینترنت اشیا، گذاشتن حسگرهای کاربردی در جادهها، چراغهای راهنمایی، برجها و سایر تاسیسات شهری است که نیاز به صرف هزینهی فراوان خواهد بود. بسیاری از صنایع خوشبین به چشمانداز اینترنت اشیا، هنوز درحالبررسی مقدار سوددهی و موفقیت این فناوری در آینده هستند تا اطمینان پیداکنند در مقابل سرمایه گذاری چشمگیرشان،سود دهی مقبولی بدست می آورند..
پیشرفتهایی برای کم کردن هزینههای اینترنت اشیا در حال وقوع است که از آنها میتوان به تولید حسگرهایی با قیمت تمامشدهی کمتر اشاره کرد. البته مسلم است که این پیشرفت ها ،در مقابل موانع پیش رو کافی نیست و قدمهای بیشتری برای توسعه این فناوری نیاز است.بدون این پیشرفتها امکان نگاه خوش بینانه به این فناوری وجود ندارد..
۳)امنیت و حفظ حریم شخصی
امنیت و محرمانه بودن از جمله مسایل مهم در کاربرد های اینترنت اشیا در حوزه شهری و صنعتی است.شاید مهمترین مسئله در رابطه با امنیت در اینترنت اشیا، بحث احراز هویت و جامعیت داده ها است. احراز هویت معمولا نیازمند داشتن سرورها و تاسیسات مناسب برای تبادل داده میان قسمتهای مختلف است، بنابراین تامین آن در اینترنت اشیا کار اسانی به نظر نمیاید.
افزایش حجم دادهها
گفته میشود تا سال ۲۰۲۰، ۲۶میلیارد دستگاه یا شیء دارای اینترنت اشیا در جهان موجود باشد.این افزایش تعداد دستگاهها ، باعث افزایش میزان دادهی تولیدشده در واحد زمان میشود. هماکنون، بسیاری از شرکتها آمادگی لازم برای جمعآوری حجم بسیار زیاد دادهی دستگاههای متصل برای عملکرد مناسب اینترنت اشیا را ندارند. گامهای بسیاری برای آمادگی کسبوکارها بهمنظور میزبانی چنین حجم عظیمی از دادهها نیاز است. افزایش فضای ذخیرهسازی یکی از نیازهای ضروری است که حافظههای خانگی یا سرویسهای ابری میتواند آن را تأمین کند. زیرساخت مناسب برای انتقال داده و توان پردازشی بیشتر نیز از دیگر موضوعات درخورتوجه هستند. ابزارهای بهینهتر برای تجزیهوتحلیل دادههای کسبوکارها میتواند به عملکرد بهتر اینترنت اشیا کمک کند. وقتی تمامی مطالب گفتهشده را شرکتهای مختلف رعایت کنند، سرعت گسترش اینترنت اشیا نیز افزایش پیدا میکند.
نتیجه گیری
مطالبی که در مقاله بالا گفته شد تنها یه بخش کوچکی از مشکلت پیش رو در این فناوری است .مشکلاتی که توسعه این فناوری را با مشکل مواجه میکند.انتظار میرود تعداد developerهای تخصصی اینترنت اشیا تا سال ۲۰۲۰ به ۴.۵میلیون نفر برسد که فاصلهی قابل توجهی با رقم ۳۰۰هزارنفری کنونی دارد. توجه بیشتر به این حوزه باعث پدیدآمدن نوآوریها و گجتهای خلاقانه ترمیشود که راهحلی برای پیروزی به موانع مذکور محسوب میشوند