در مقاله های قبلی به معرفی اینترنت اشیا و همچنین معرفی هوش مصنوعی پرداخته شد . حال در این مقاله به معرفی کاربرد هوش مصنوعی در اینترنت اشیا پرداخته می شود .
پردازش
هوش مصنوعی در لایه های مختلف اینترنتاشیا کاربرد دارد و می توان درپای آن را از در سطوح مختلف این تکنولوژی دید اما یکی از کارکرد اصلی هوش مصنوعی در اینترنت اشیا بر روی اطلاعات جمع آوری شده از تجهیزات iot می باشد این اطلاعات با حجم گسترده و با مفهوم بیگ دیتا نیاز به پردازش های دقیق دارد تا بتوان از آن نتایج قابل قبولی به دست آورد که بدین منظور هوش مصنوعی به کمک آمده و در پردازش ها کمک شایانی می کند.
کاربردها
در اینترنت اشیا تمام دستگاه ها و لوازم بی جان توانایی اتصال به اینترنت را پیدا می نمایند ، اما مشخص کردن تمام کارهای اشیا موجود در شبکه اینترنت اشیا با استفاده از تقویم غیر ممکن می باشد . اشیا باید توانایی تصمیم گیری در شرایط گوناگون ، با توجه به داده های موجود را داشته باشند . درواقع تجزیه و تحلیل داده ها می باشد ، که تعیین کننده اعمال گوناگون اشیا است .
یک سیستم هوش مصنوعی می تواند داده ها را تجزیه و تحلیل کرده و در مواقع لازم تصمیم گیری نماید . بنابراین اشیائی که به شبکه اینترنت متصل می شوند ، باید از هوش مصنوعی هم برخوردار باشند . البته تمام اشیا موجود در حوزه اینترنت اشیا از هوش مصنوعی برخوردار نیستند . به عنوان مثال ، یک سیستم گرمایشی که با استفاده از موبایل قابل روشن ، خاموش و یا تنظیم درجه باشد ، فقط از فناوری اینترنت اشیا استفاده نموده اما دارای هوش مصنوعی نمی باشد.
حال با استفاده از سیستم هوش مصنوعی در این سیستم گرمایشی ، دستگاه می تواند به صورت خودکار با توجه به وضعیت افراد حاضر در منزل ، درجه حرارت و میزان گرمایش را تنظیم نماید .
بنابراین استفاده از هوش مصنوعی در اینترنت اشیا ، سبب خودمختار شدن وسایل می شود .
از دیگر کاربرد های هوش مصنوعی در اینترنت اشیا ، می توان به این مثال اشاره نمود ، هنگامی که شما در نزدیک منزل خود هستید ، موبایل شما با استفاده از هوش مصنوعی که دارد ، متوجه نزدیک شدن شما به منزل می شود ، بنابراین یک پیام به تجهیزات منزل ارسال می نماید . در این هنگام زمانی که شما جلوی درب پارکینگ برسید ، درب به صورت خودکار باز می شود ، لامپ ها نیز با هوش مصنوعی خود متوجه باز شدن درب شده و روشن می شوند .