در حال حاضر تعداد زیادی ساعت هوشمند در انواع مختلف و با برندهای متفاوت در دنیا وجود دارند. در بیشتر این ساعتها کنترلکنندۀ سنجش ضربان قلب وجود دارد که نمیتوان گفت دقت همۀ این ساعتها با هم یکسان است و همگی میتوانند به بهترین شکل عمل کنند. حال برای آشنایی بیشتر با گجتهای پوشیدنی، خوب است که ابتدا بررسی کنیم استفاده از آنها چه مزایایی برای ما دارد؟
سنجش نوار قلب هوشمند با ساعت هوشمند
مهمترین دلیل مرگ افراد در خیلی از نقاط دنیا، مریضیهای قلبی اعلام شده است. وقتی افراد ایست قلبی میگیرند، حتی ثانیهها هم برای آنها مهم میشود و ممکن است اگر کمی زودتر به بیمارستان منتقل شوند، درصد زنده ماندن آنها بیشتر باشد. ولی حتی در کشورهای توسعه یافته هم خیلی از افراد مریض نمیتوانند به سرعت و در زمان درست به درمانگاه یا بیمارستان منتقل شوند.
پژوهشگران برای رفع این مشکل راهکارهای مختلفی مثل سنجش ریتم و ضربان قلب به کمک گوشیهای هوشمند ارائه کردهاند. اما چیزی که توجه بیشتر افراد را به خود جلب کرده است، یک وسیلۀ نوین و سودمند برای افرادی که مریضیهای قلبی دارند است که آن، ابزار واقعی نوار قلب است که در قالب یک گجت پوشیدنی معرفی و ارائه شده است.
این گجتهای پوشیدنی درست مثل سیستمهای واقعی نوار قلب قادر به سنجش و اندازهگیری عملکرد قلب با جزئیات هستند. اما سوالی که ممکن است برای ما پیش بیاید این است که از کدام گجت پوشیدنی یا ساعت هوشمند استفاده کنیم؟ برای دریافت پاسخ این سوال با IoTmap همراه باشید.
بهترین ساعت هوشمند (گجت پوشیدنی) از نظر دقت
با توجه به پژوهشهایی که اخیرا توسط دانشگاه استندفورد صورت گرفته است، گجت پوشیدنی شرکت اپل با نام اپل واچ (Apple Watch) از حسگر اندازهگیری ضربان قلبی برخوردار است که نسبت به همۀ ساعتهای هوشمند موجود در دنیا دقت بیشتری دارد. باید عرض کنیم که در این پژوهش گجتهای دیگری مانند Gear S2 سامسونگ، Fitbit Surge و مایکروسافت Band نیز مورد آزمایش و بررسی قرار گرفتهاند.
در این تحقیق که با مشارکت ۶۰ نفر داوطلب صورت گرفت، ساعتهای هوشمند برای سنجش میزان ضربان قلب و کالری مصرف شدۀ افراد در زمان انجام فعالیتهایی مثل راه رفتن، دو و دوچرخه سواری مورد آنالیز قرار گرفت.
در ارتباط با میزان دقت سنجش ضربان قلب، اپل واچ با میزان خطای متوسط ۲ درصد، در بهترین رتبه و گجت پوشیدنی Gear S2 با میزان خطای متوسط ۶.۸ درصد در رتبه آخر جای گرفتند. همچنین مشاهده شد که به صورت کلی در زمان راه رفتن، بالاترین میزان خطا و در زمان دوچرخه سواری پایینترین میزان خطا اتفاق میافتد.
در فعالیت راه رفتن، میزان خطای دو دستگاه از بقیه پایینتر بود (۲.۵ درصد اپل واچ و ۵.۶ درصد مایکروسافت Band). اما Gear S2 از میزان خطای بین ۶.۵ تا ۸ درصد برخوردار بود.
کدام ساعت هوشمند بهترین عملکرد را دارد؟
با بررسی کلی همۀ اقدامات ورزشی که شرکتکنندگان انجام دادند، معلوم شد که ساعت هوشمند اپل واچ در سنجش میزان ضربان قلب فقط با ۲ درصد میزان خطای متوسط، از بیشترین دقت و سامسونگ Gear S2 با ۶.۸ درصد میزان خطا از پایینترین دقت برخوردار هستند.
البته این میزان دقت از اپل واچ در سنجش کالری مصرف شده دیده نشد. ولی این مسئله را هم در نظر بگیرید که گجتهای پوشیدنی دیگر هم مثل اپل نتوانستند به صورت دقیق میزان کالری از دست رفته را بسنجند. گجت Fibit Surge در رتبه اول با ۲۷ درصد میزان خطای متوسط و گجتهای مایکروسافت با ۳۳ و اپل هم با ۴۰ درصد میزان خطا در جایگاههای بعدی جای گرفتند. استفاده از فناوری اینترنت اشیا در این گجتهای پوشیدنی علاوه بر این که به ما کمک میکند بتوانیم اطلاعات را اندازهگیری کنیم، امکاناتی را در اختیارمان میگذارد که با استفاده از آنها بتوانیم کارهای روزمره خود را با دقت بیشتر و بهتر پیش ببریم.