با پیشرفت جامعه ، انسان ها به دنبال راحت تر انجام شدن کار ها و رفاه بیشتر می باشند . یکی از مواردی که سبب رفاه بیشتر افراد در جامعه می باشد ، امکان کنترل نمودن لوازم و دستگاه های مختلف می باشد ، که این کار با اینترنت اشیا میسر می شود . در واقع اینترنت اشیا را می توان به تعبیری کنترل اشیا با اینترنت تعریف نمود .
سیستم های کنترلی با استفاده از پروتکل های گوناگونی کار می کنند . یکی از سیستم های کنترل از راه دور ، سیستم های مبتنی بر اینترنت اشیا می باشند ، که اخیرا دارای طرفداران و کاربران بسیاری هستند . در اینترنت اشیا علاوه بر کنترل سخت افزار ها از راه دور ، امکان تولید داده توسط سخت افزار های گوناگون فراهم شده است . بدین طریق علاوه بر آسان شدن فرایند انجام کار ها ، سرعت انجام کار ها نیز افزایش خواهد یافت .
روش های اتصال اشیا به اینترنت
اتصال به اینترنت روش های مختلفی دارد ، به عنوان مثال می توان با استفاده از کابل شبکه مانند ماژول شبکه اینترنت ، و یا با استفاده از ماژول های وای فای به صورت بی سیم تجهیزات را به وای فای محلی وصل نمود و همچنین برای لوازمی که دارای قابلیت ارسال پیامک هستند ، می توان از ماژول سیم کارت و ارسال اس ام اس استفاده نمود . در نهایت پس از این که پروتکل ارتباطی برقرار شد ، باید از یک نرم افزار صحیح جهت ایجاد اتصال استفاده شود تا حلقه ارتباط اشیا با اینترنت کامل گردد و به صورت صحیح اجرا شود .
فرایند اتصال دستگاه ها به اینترنت ، جهت کنترل اشیا با اینترنت
برای اتصال یک دستگاه به اینترنت و کنترل آن از طریق اینترنت ، ابتدا باید یک برد آردوینو که دارای اتصال به اینترنت باشد ، تهیه گردد . سپس برنامه نویسی های لازم روی برد انجام می شود تا دستورات کاربر اجرا گردد . در مرحله بعد تنظیمات مورد نیاز بر روی مودمی که برد به آن متصل می باشد ، انجام می گردد . و در نهایت با دریافت آی پی استاتیک از ارائه دهندگان سرویس adsl خود و یا سایت های ارائه دهنده داینامیک دی ان اس ، امکان کنترل شیء مورد نظر از طریق اینترنت فراهم می شود که میتواند در مورد تمامی اشیا کاربرد داشته باشد و می توان با انقال اطلاعات به فضای ابری از امکانات رایانش ابری و الگو های آن بهره گرفت .