همانطور که از سادگی و آسایش قابل ایجاد با وجود اینترنت اشیا صحبت می شود ، باید از چالش های امنیتی اینترنت اشیا نیز صحبت شود . به دلیل وجود منابع اطلاعاتی زیاد در سیستم های اینترنت اشیا ، قطعا هوشمند سازی کشور با چالش های امنیتی اینترنت اشیا مواجه خواهد شد . چراکه اینترنت اشیا به تمام اطلاعات انسان ها و تجهیزات دسترسی دارد ، بنابراین باید از امنیت کافی برخوردار باشد .
امنیت در اینترنت اشیا
یکی از مهم ترین و اصلی ترین مسائل موجود درزمینه اینترنت ، امنیت می باشد . در سیستم های هوشمند نیز چالش های امنیتی اینترنت اشیا وجود دارد . متاسفانه به دلیل جابه جایی های اطلاعاتی که دربین لایه های مختلف اینترنت اشیا صورت می گیرد ، امکان هک اطلاعات و نفوذ به لایه ها وجود دارد . از نمونه های هک سیستم هوشمند می توان به هک نمودن یخچال هوشمند ، جهت بدست اوردن ایمیل های شخصی افراد ، اشاره نمود .
اطلاعات شخصی
با استفاده از اینترنت اشیا ، اطلاعات شخصی افراد در سرور های اینترنت اشیا ذخیره می شوند ، در آینده ای که همه چیز هوشمند شود ، دولت ها برای تکمیل آمار های خود ، از اطلاعاتی که بر روی سرور های هوشمند قرار دارند ، استفاده می نمایند . حال ممکن است یک وکیل ، با ایجاد یک تله در دستگاه هوشمند شما ، اطلاعاتی برعلیه شما پیدا کرده و از آن در دادگاه مربوطه استفاده نماید .
هک شدن
ممکن است یک هکر بتواند به اطلاعات درون یک دستگاه اینترنت اشیا دسترسی پیدا نماید و آن ها را حذف نماید . این مشکل به این دلیل پیش می آید که بیشتر اوقات ، دستگاه های اینترنت اشیا بررسی نشده و رها می شوند .
یکی از چالش های بزرگ اینترنت اشیا ، حمله های بی سیم می باشد . یعنی در هنگامی که اطلاعات از طرف دستگاه هوشمند به گیرنده مورد نظر ارسال می شود ، این امکان وجود دارد که یک هکر ، قبل از این که اطلاعات به گیرنده اینترنت اشیا برسد ، آن ها را بدست آورد .
یکی از کم کاری هایی که از تولیدکنندگان اینترنت اشیا بروز می کند ، عدم ارائه نسخه های بروز رسانی نرم افرار های تولید شده می باشد . زیرا در صورتی که دستگاه مورد نظر دارای ایراد و نقص هایی باشد ، فقط سازنده آن دستگاه می تواند با ارائه نسخه های بروز رسانی دستگاه ، از حملات جاسوسی به نرم افزار جلوگیری نماید . بنابراین ارائه آپدیت های نرم افزاری دستگاه های اینترنت اشیا بسیار مهم و قابل توجه می باشد .