به طور میانگین هر فرد در طول روز مقدار تقریبا ثابتی زباله تولید میکند. ممکن است برخی افراد تا هنگامی که سطل زباله پر نشده، برنامهای برای جمعآوری و بازیافت آن نداشته باشند. با افزایش جمعیت، مقدار این زبالههای تولیدی هر روزه بیشتر میشود؛ بنابراین جمعآوری آنها نیز مشکلتر میشود. در خصوص کاربرد اینترنت اشیا در زمینههای مختلف توضیح بسیار دادهایم. در این مطلب قصد داریم در رابطه با اینترنت اشیا برای تشویق به بازیافت توضیح دهیم.
اینترنت اشیا برای تشویق به بازیافت
بسیاری از کلانشهرهای دنیا، هر ساله با مشکل دفع پسماند مواجه هستند. برخی از کشورها در زمینه بازیافت و تفکیک، طرحهای مختلفی را اجرایی کردهاند. بسیاری از این طرحها و قوانین به دلیل اجباری بودن برای شهروندان و نبود انگیزه کافی، موفقیت چندانی برای دولتها نداشتند؛ بدین سبب متوجه میشویم که باید اقداماتی انجام داد تا افراد تشویق به انجام عمل بازیافت شوند. برای دستیابی به این امر میتوان از انواع دستگاههای هوشمند و سنسورهای هشداردهنده استفاده کرد.
طرحهای تشویقی برای بازیافت
طرحها و برنامههای زیادی در استفاده اینترنت اشیا برای تشویق به بازیافت را میتوان نام برد که هر کدام دارای مزیتهای بسیاری هستند. مزایایی برای کمک به ساختن شهری بهتر و تبدیل شدن به شهروند مفیدتر. یک نمونه از این طرحها، نصب و راه اندازی دستگاه های دریافت زباله است. این دستگاه ها به منظور تفکیکسازی زباله ها برای انجام عملیات بازیافت نصب شدند. یکی از مزیتهای این دستگاهها ارائه خدمات شهری متفاوت بوده و این خدمات شامل عرضه بلیطهای وسایل نقلیه عمومی، بلیط سینما، بلیط تئاتر و مواردی از این دست است. حال این دستگاه های زباله شهری مجهز به سنسورهایی برای نمایش ظرفیت، نوع زباله و… هستند و بر اساس آن گزارشها و اطلاعاتی را در اختیار شهرداری منطقه قرار میدهند.
بدین ترتیب برای تشویق شهروندان برای کمک به بازیافت زباله های شهری با استفاده از اینترنت اشیا میتوان از دستگاههای ارائه خدمات شهری بهره مند شد.
جمع آوری زباله های شهری
با استفاده از اینترنت اشیا میتوان مسیر تردد کامیون های جمع آوری زباله را بهینه سازی کرد. کامیونهای حمل زباله با دریافت اطلاعاتی مفید از سنسورهای سطل زباله، زمان و مسیر حرکت خود برای جمع آوری زباله ها را تعیین میکنند. این امر سبب کاهش اتلاف وقت میشود. همچنین این اطلاعات در قالب یک نرم افزار میتواند در اختیار شهروندان قرار بگیرد. شهروندان با اطلاع از زمان و مسیر حرکت کامیون های زباله، علاوه بر تفکیک آنها برای انجام فرآیند بازیافت، زباله ها را به موقع در محل قرار میدهند. این موضوع از طرفی سبب ایجاد حس خوب در شهروند و تشویق آن به بازیافت شده و از طرفی دیگر موجب تمیز ماندن شهر در همه ساعات شبانه روز میشود.
نرمافزارهای مربوط به جمعآوری بازیافت، علاوه بر اینکه بازیافت را در محل تحویل میگیرند، هزینه آن را با توجه به نوع و وزن بازیافت به صورت آنلاین و از طریق اپلیکیشن پرداخت میکنند.
از IoT میتوان در زمینه های زیادی، استفاده های مفیدی کرد. یک نمونه از این موارد، مدیریت پسماندهای شهری و تشویق شهروندان به بازیافت است که با هم آن را بررسی کردیم. اطلاعات و مقالات قرار گرفته شده در وبسایت IoTmap، به منظور افزایش دانش عمومی نسبت به این تکنولوژی کاربردی است.