با توجه به گسترده شدن و استقبال مردم از شهر های هوشمند شهر های بسیاری در سراسر جهان مورد کنترل قرار گرفته اند تا فعالیت هایی در زمینه های هوشمند سازی انجام شود. یکی از بزرگ ترین چالش ها برای آن ها تأمین امینت در شهر های هوشمند است.
اینترنت اشیا و شهر هوشمند دو کلمه وابسته به هم هستند که امروزه مورد توجه همه افراد قرار گرفته اند. شرکت های فعال در این زمینه با همکاری اپراتور های مخابراتی در تلاش هستند تا تمامی اشیا و وسایل را به اینترنت مجهز کنند و با این کار سرعت انجام کار ها را افزایش دهند و کنترل و مدیریت وسایل راحت تر شود. با IOT MAP همراه باشید تا با چالش های برقراری امنیت در شهر های هوشمند آشنا شوید.
چالش های برقراری امنیت در شهر های هوشمند
از بزرگ ترین نکات در شهر های هوشمند امنیت سایبری است که هکر ها و مجرمان سایبری می توانند به دستگاه های متصل به اینترنت و زیر ساخت های شهر هوشمند نفوذ کرده و اطلاعات آن را تغییر دهند.
همچنین از مهم ترین چالش ها برای شهر های هوشمند می توان ضعیف بودن امنیت سایبری، تعیین قانون ها و مقررات دقیق، تمایل نداشتن شهروندان به هوشمند سازی شهر ها، تأمین بودجه مورد نیاز برای هوشمند سازی و توسعه زیر ساخت های هوشمند در زمینه های مختلف مثل برق، آب و … را نام برد.
شهر هوشمند آسیب پذیر است!
پیشرفت فناوری و استفاده از آن در شهر ها امری غیر ممکن است و امروزه شهر ها با سرعت بیش تری در جهت هوشمند شدن و استفاده از این فناوری ها پیش می روند. استفاده از فناوری های پیشرفته در شهر ها میلیارد ها دلار هزینه به دنبال دارد. این امر در کلان شهر ها به کندی در حال انجام است و در شهر های کوچک خبری از هوشمند سازی نیست.
البته همه ی فناوری های جدید ریسک ها و خطرات جدی را به دنبال دارد که غیر قابل اجتناب است. شهر های هوشمند همیشه به دلیل زیر ساخت ها و وسایل متصل به اینترنت در معرض هک شدن قرار دارند. به طوری که با افزایش تعداد دستگاه های متصل به اینترنت، سطح امینت کم تر می شود. وجود این خطرات در اطراف شهر های بزرگ باعث نگرانی و ترس بسیاری از افراد شده است. چرا که میلیون ها نفر جایگزین یک نفر یا یک خانواده شده و در معرض خطرات جدی هستند.
شهر های هوشمندی که مورد حمله سایبری قرار می گیرند
شرکت Battelle یک سرویس با نام V2I Hub ارائه داده است. این سرویس توسط سازمان های کنترل و مدیریت بزرگراه ها مورد آزمایش قرار گرفته است اما بیان شد که در جاده های عمومی استفاده نمی شود. این سرویس قابلیت کنترل میزان ترافیک در بزرگراه ها را دارد و همچنین می تواند موقعیت سیگنال خودرو ها را شناسایی کند. هدف اصلی از این اقدام مشخص بودن تعداد خودرو های موجود در بزرگراه و کمک به جلوگیری از ترافیک بوده است. اگر یک هکر به این سیستم حمله کند، کنترل ترافیک بسیار دشوار می شود.
با استفاده از اینترنت اشیا، همه ی سرویس ها و لوازم می توانند به یکدیگر متصل شوند اما نخستین قدم در جهت هوشمند سازی برقراری امنیت در شهر های هوشمند است.