کشاورزی سنتی در حال از بین رفتن است و جای آن را کشاورزی دیجیتالی و مدرن در حال گرفتن است چرا که با انقلاب دیجیتالی روشهای سنتی کشاورزی دیگر کارایی ندارند و باید از بین بروند و با شیوههای نوین جایگزین بشوند. در حقیقت با استفاده از این فناوری در صنعت کشاورزی همه ی نگرانی های کشاورزان را از بابت آب، قوانین دولتی، رشد جمعیت و … از بین خواهد رفت و همه چیز طبق برنامه و با بهره وری بیش تری پیش خواهد رفت. بازار کشاورزی مبتنی بر اینترنت اشیا در چند سال اخیر توسعه بسیاری پیدا کرده است.
رشد بازار کشاورزی مبتنی بر اینترنت اشیا
طبق آمارهای رسمی منتشر شده، رشد سریع اینترنت اشیا در صنعت کشاورزی در چند سال آینده به این صورت خواهد بود که بیش از ۲ میلیون مزرعه و ۳۵ میلیون دام با استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا با هم ارتباط برقرار خواهند کرد و متصل خواهند بود. این رشد سریع و ناگهانی باعث شده است، بازار این تکنولوژی در کشاورزی به شدت داغ شود و سرمایه گذاری در آن بصورت لحظه ای افزایش چشم گیری داشته باشد!
اینترنت اشیا میتوانند به کشاورزان در مراحل مختلف کشت دام، کمک های شایسته ای انجام دهند! به عنوان مثال در مرحله رشد محصول، اینترنت اشیا میتواند به نحوه آبیاری صحیح محصولات کمک شایسته ای بکند. در دامداری هم اینترنت اشیا در تغذیه، رشد و … میتوانند کمک بزرگی برای دامداران به حساب بیایند. در حقیت اگر بخواهیم بصورت خلاصه بیان کنیم اینترنت اشیا در تمامی زمینه های کشاورزی و دامداری مزیت هایی دارد که با توجه به آنها میتواند بهره وری این بخش های صنعتی را حتی چند برابر کرد!
Lسیستم های خبره در کشاورزی هوشمند
ابزارهای هوشمندسازی در حوزه کشاورزی
ایجاد روش های کشاورزی آینده
برای ایجاد روش های کشاورزی آینده میتوان از امکانات مختلفی در این زمینه کمک گرفت از جمله این امکانات میتوان به پهپاد های پیشرفته که برای عکاسی از زمین استفاده میشوند اشاره کرد. در حال حاضر این پهپاد ها به تکنولوژی هایی مجهز شده اند که به شما کمک میکند از وضعیت زمین خود در بخش های مختلف آن بصورت دقیق مطلع شوید.
طبق نظر کارشناسان این حوزه علاوه بر پهبادها، سنسورهای اندازه گیری میزان رطوب خاک، اتمسفر هوا و … هم میتوانند تمامی اطلاعاتی که یک کشاورز برای کشاورزی با بهره وری بالا نیاز دارد را بصورت هوشمند به او ارائه کنند.
فناوری اینترنت اشیا باعث شده است که اتصال بخش های مختلف کشاورزی و دامداری به راحتی امکان پذیر باشد و محصولات دور برد با توان پایین مصرفی جایگزین دستگاه های سنتی شوند که با توان مصرفی بالا، کارایی را پایین میآورندند.
هزینه پیاده سازی اینترنت اشیا در کشاورزی
هزینه پیاده سازی اینترنت اشیا در کشاورزی دغدغه و چالشی است که کشاورزان در حال حاضر با آن دست و پنجه نرم میکنند. این هزینه باتوجه به تعداد سنسورهایی که در مزرعه یا دامداری و نحوه کارایی آن و تکنولوژی بکار رفته تخمین زده میشود.
در حال حاضر مزرعه داران بزرگ برای زمین های خود از این تکنولوژی با روی باز استقبال کرده اند چرا که مطمئن اند با این تکنولوژی با توجه به نیاز کمتر به نیروی انسانی، بهره وری را افزایش و در هزینه ها صرفه جویی خواهند کرد. قطعا تجهیزات هوشمند کشاورزی، راه پیشرفت در صنعت کشاورزی خواهند بود.