همه ما تا حدودی ما هوشمندسازی خانهها آشنایی داریم. برای فهمیدن این مقوله میبایست ابتدا با مفهوم اینترنت اشیا آشنا شویم. به طور خلاصه میتوان گفت که اینترنت اشیا به بسیاری از اشیا و چیزهایی اشاره دارد که به شبکه اینترنت متصل شده و توسط اپلیکیشنهای موجود در تلفنهای هوشمند و تبلتها قابل کنترل و مدیریت است. یکی از حوزههای مهم که میتوان از بحث اینترنت اشیا در آن استفاده کرد، کشاورزی است. کشاورزی، بعنوان یکی از مهمترین اهرمهای اقتصادی هر کشور همواره مورد توجه سیاستگذاران و اقتصاددانان قرار داشته است لذا پرداختن به این فناوریهای جدید در این حوزه میتواند جزو مهمترین اولویتهای کاری باشد. با توجه به توضیحات فوق میتوان گفت که کشاورزی هوشمند در رابطه با به بکارگیری فناوری اینترنت اشیا در زمینه کشاورزی است.
معجزهای به نام کشاورزی هوشمند
امروزه با گسترش روزافزون فناوریهای نوین و تکنولوژیهای پیشرفته روبرو هستیم. در این جهان پر سرعت که صنایع در رقابت نزدیک به یکدیگر هستند و هر لحظه به منظور سبقت از یکدیگر خود را مجهز به فناوریهای جدید میکنند ضروری است که خود را به روز کنند. علاوه بر این مسئله، استفاده از فناوریهای جدید باعث افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای جاری خواهند شد. بنابراین هوشمندسازی در تمامی حوزهها و صنایع میتواند در افزایش بهرهوری موثر باشد. امروزه دیگر کمتر کسی است که شیوههای سنتی را در پیش بگیرد و انتظار معجزه داشته باشد.
تفاوت هوشمندسازی کشاورزی با کشاورزی مدرن چیست؟
در کشاورزی مدرن ما با یکسری دستگاهها در ارتباط هستیم که انجام یک سری از کارها را آسانتر میکند و با استفاده از آنها انجام یکسری از کارها برای فرد آسانتر میشود مانند کمباین، تراکتور، دستگاه آبیاری قطرهای. این دستگاهها دارای سنسور نیستند و توانایی جمعآوری اطلاعات و تحلیل را ندارند. هدف از بکارگیری اینترنت اشیا در کشاورزی، استفاده از دستگاههایی است که دارای سنسورهای مختلف است؛ این سنسورها اطلاعات را جمع میکنند و به سرور اصلی برای تجزیه و تحلیل انتقال میدهند. سه مدل از این سنسورها شامل سنسور هوشمند خاک، سنسور هوشمند هوا و سنسور هوشمند آب است که خود سه عنصر اصلی در کشاورزی است.
مزیت استفاده از کشاورزی هوشمند
با استفاده از این سامانه نقاط قوت و ضعف کشاورزی شما را آشکار خواهد کرد و با کم کردن احتمال خطا، کیفیت کار شما را بالاتر خواهد برد. علاوه بر این، استفاده از این سامانهها سبب صرفهجویی در زمان خواهد شد. به طور مثال یکی از قابلیتهای این سامانهها، قابلیت کنترل از راه دور دستگاههاست؛ بنابراین میتوان دمای یک به طور مثال گلخانه را از دور کنترل کرد و یا آبیاری را از راه دور انجام داد.