اینترنت اشیا از جمله فناوری هایی است که در سالهای گذشته پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته و در آینده سطح توسعه آن بیشتر خواهد شد. در حال حاضر شاهد اتصال تجهیزات بسیار زیادی به اینترنت هستیم و رقم حدودی آن بیش از ۳۰ میلیارد دستگاه است و به طبع هر ساله به این رقم اضافه میشود. با این شرایط نباید فراموش کرد که امنیت این فضای گسترده که در بسیاری از مواقع پیچیده و غیرقابل کنترل بوده، با چالش های بسیاری همراه است. برای این منظور باید از سیستم های تشخیص نفوذ در اینترنت اشیا استفاده کرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه با IoTmap همراه باشید.
امنیت اینترنت اشیا و چالشهای آن
امنیت اینترنت اشیا در تلاش است که از شبکه ها و تجهیزات متصل به اینترنت اشیا در سراسر دنیا محافظت کند و با انجام عملیات پیشگیرانه و ایجاد راهنمایی های لازم، تقویت سیستم را تضمین کند. همچنین میتواند از نفوذ کاربران ناشناخته که به منظور ایجاد خرابکاری یا به قصد دسترسی به اطلاعات طبقه بندی شده را دارند جلوگیری کند.
یکی از مهمترین مشکلات امنیتی اینترنت اشیا که سبب پیچیده شدن آن میشود، همگانی بودن آن است. این مشکل زمانی حادتر می شود که کاربران با نگرانی های مربوط به حفظ حریم خصوصی مواجه هستند. حملات سایبری، سرقت اطلاعات، سرقت هویت، دستکاری اطلاعات، سوء استفاده از سیستم و مواردی از این دست از مهمترین خطراتی است که اینترنت اشیا را تهدید میکند. حمله محروم سازی از سرویس که در سال ۲۰۱۶ انجام شد، زنگ خطری در این زمینه بود.
سیستم های تشخیص نفوذ در اینترنت اشیا
سیستم های تشخیص نفوذ ابزارهای مهمی برای حفاظت از سیستم های اطلاعاتی و شبکه ها هستند. این سیستم ها راهکارهای مختلفی را برای حفاظت، تشخیص نفوذ و جلوگیری از آن ارائه میدهند. اینترنت اشیا بر مبنای ارتباطات مشترک میان تجهیزات متصل به هم است. زمانی که این ارتباط با اختلال مواجه شود، سیستم دچار ناکارآمدی میشود؛ بنابراین حفاظت از ارتباطات میان تجهیزات متصل، از اهمیت بسیاری برخوردار است. سیستم تشخیص نفوذ باید از فناوری رمزنگاری برای این منظور استفاه نماید.
کلید عمومی
کلید عمومی متشکل از نرم افزارها، سخت افزارها، سیاستها و دستورالعمل های لازم برای مدیریت، صدور و ابطال گواهی دیجیتال است. رمزگذاری داده های ورودی به صورت متقارن و نامتقارن انجام می شود. در فرآیند متقارن عملیات شکستن، رمز و رمزنگاری با کلیدهای مختلف انجام میشوند. در حالی که عملیات شکستن رمز و رمزنگاری نامتقارن تنها با یک کلید صورت می پذیرد. سیستم تشخیص نفوذ میتواند با استفاده از کلید عمومی، فرآیند شناسایی را انجام دهد؛ زیرا زیرساخت کلی کلید عمومی، امنیت عملیات حفاظت از محرمانه بودن اطلاعات را تامین میکند.
راهکارهای زیادی را میتوان نام برد که به واسطه آن، سیستم های تشخیص نفوذ بتوانند عملیات نفوذ به اینترنت اشیا را انجام دهند. تمامی این موارد برای امنیت بیشتر اینترنت اشیا و ایجاد حس امنیت در کاربران در زمینه حریم خصوصی است. به طور کلی هیچ دستگاه متصل به اینترنتی امن نیست و ممکن است با پیشرفت تکنولوژی در حوزه اینترنت اشیا، مجرمان سایبری بتوانند به تمامی دستگاه های متصل به اینترنت در نزدیکی افراد نفوذ کنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در حوزه اینترنت اشیا و امنیت آن، پیشنهاد میشود سایر مقالات قرار گرفته شده در وبسایت IoTmap را مطالعه بفرمایید.