ایدههای نوین و بهروزی که در دنیای فناوری اطلاعات و IT مطرح میشوند، دیگر مختص این رشته نیستند و در تمام بخشها تاثیرگذارند. در سالهای اخیر به سبب ورود اینترنت اشیا به حوزهها و صنایع مختلف، شاهد پیشرفت چشمگیر و همه جانبه این مشاغل بودهایم. اینترنت اشیا در کشاورزی هم نفوذ کرده و شرایط را به شکل جالب توجهی تغییر داده است.
به سبب ورود اینترنت اشیا در این صنعت، منابع به شکل بهینهتری تقسیم میشوند و به این ترتیب، افزایش تولید محصولات کشاورزی دور از ذهن نیست. از طرفی، به سبب بهرهوری از جدیدترین تکنولوژیهای روز دنیا، کیفیت این محصولات روز به روز بهتر میشود. در این مطلب میخواهیم درباره مزایای اینترنت اشیا در کشاورزی صحبت کنیم. اگر علاقمند حوزه فناوری اطلاعات هستید و دوست دارید بدانید lOT چگونه روی کشاورزی تاثیر میگذارد، تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.
مزایای اینترنت اشیا در کشاورزی
در اواخر قرن نوزدهم ماشینآلات بهروز و پیشرفته کشاورزی به دنیا معرفی شدند؛ این ماشینآلات، تراکتورها و ابزارهای مکانیکی بودند که کار و فعالیت انسانها را در زمینه کشاورزی، به حداقل میرساندند. چنین پیشرفتی در آن زمان، یک انقلاب بزرگ در عرصه تولید محصولات کشاورزی به وجود آورد.
امروزه، اینترنت اشیا به ما کمک میکند تا در کنار کاهش هزینهها، منابع را به طور دقیقتر تقسیم کنیم و بهرهوری بیشتری از کشاورزی داشته باشیم. دامنه استفاده از lOT در دنیای فعلی قابل اندازهگیری نیست؛ چون امروزه اینترنت اشیا در تولید هر ایده و ابزاری نقش مستقیم دارد.
کاربردهای lOT در صنعت کشاورزی
چند نمونه مهم از کاربردهای lOT در صنعت کشاورزی را در این قسمت برایتان شرح میدهیم:
سیستم نظارت بر خاک به نام Cropx
این سنسور با اندازهگیری فاکتورهای مختلفی مانند رطوبت، دما و رسانایی الکتریکی خاک به کشاورزی کمک میکند تا بداند گیاه چه زمانی به آبیاری نیاز دارد.
مانیتورینگ سنسور بیسیم TempuTech
این حسگرها به کشاورزان کمک میکنند تا محصولاتشان را از خطرات احتمالی مانند آتشسوزی در امان نگه دارند. به کمک چنین فرآیندی، کشاورز به طور خودکار از اطلاعات و وضعیت سیلو یا انبار غلات محصولات خود باخبر میشود و در صورت مشاهده هرگونه مشکل میتواند زودتر برای رفع آن اقدام کند.
همچنین میتوان به چند مورد دیگر از کاربردهای اینترنت اشیا در کشاورزی اشاره کرد؛ این موارد عبارتند از:
- حسگرهای طراحی شده ویژه حیوانات گله: به محض خروج این حیوانات از گله، چوپان باخبر شده و به سرعت آنها را به مسیر اصلی بر میگرداند.
- حسگرهای خاک: درباره اسیدی یا قلیایی بودن بیش از حد خاک هشدارهایی را برای کشاورز ارسال میکند. این مسئله در افزایش میزان تولید محصول و کیفیت آن تاثیر بسزایی دارد.
- ماشینهای نقلیه بدون سرنشین: از جمله ماشینآلات کشاورزی تراکتور است که با اینترنت اشیا بدون سرنشین وظایف خود را انجام میدهد و در وقت صرفهجویی میشود.
سخن پایانی
در این مطلب، درباره اینترنت اشیا در کشاورزی صحبت کردیم. به این ترتیب، شاید بتوان گفت امنیت محصولات کشاورزی و کیفیت آن در دنیای امروز، تا حد زیادی وابسته به فناوریهای اکترونیکی و اینترنت اشیا است. همانطور که پیشتر گفتیم، دامنه این تکنولوژی بسیار گسترده است و در هر زمینهای میتوان از آن استفاده کرد. باید امیدوار بود که در طی سالهای آینده این صنعت به شکل همهگیرتری در جهان توسعه پیدا کند و همه مردم بتوانند از مزایای آن بهرهمند شوند.