کنترل هوشمند آفات در کشاورزی
از گذشته تا به حال کشاورزی یکی از مهمترین و اساسیترین نیازهای بشر بودهاست. امروزه با ازدیاد جمعیت و پیشرفت تکنولوژی و فناوری، روشهای جدید و هوشمندی برای صنعت کشاورزی بر پایه اینترنت اشیاء ارائه شدهاست. کشاورزی هوشمند باعث بهبود وافزایش محصولات، کاهش مصرف آب، کاهش هزینههای کشاورزی از جمله هزینههای مربوط به نیروی انسانی و …. شدهاست. اما همواره یکی از مشکلات اساسی در کشاورزی مواجه درست و کارآمد با آفات محصولات است، که در این مقاله به تشریح این بحث میپردازیم.
مدیریت و کنترل آفات:
در بسیاری از مواقع کار زیاد و طاقتفرسای کشاورزان به وسیله آفات ازبین میرود که باعث ضررهای زیادی میشود. برای حل این مشکل اینترنت اشیاء (IoT) به کمک کشاورزان آمدهاست. کارکرد این سیستم هوشمند به این صورت است که وظیفه نظارت و بررسی شاخصهای محیط زیستی و رشد گیاه را برعهده دارد، که این اطلاعات به وسیله سنسورهای کنترل آفات که میتوانند رفتار آفت را پیش بینی کنند، به دست میآید و سپس این اطلاعات برای کم شدن ضرر و آسیبهای ناشی از آفت استفاده شود.
به این ترتیب مدیریت و کنترل آفات مراحل و روشهای مختص خود را دارد که به شرح زیر است:
نظارت
بازرسی
شناسایی
پیگیری مراحل انجام
حسگرهای زمینی نیز از ابزارهای کسب اطلاعات در کشاورزی هوشمند هستند. که این حسگرها را میتوان در مکانهایی ثابت از زمین کشاورزی یا در قسمتی از وسیلههای نقلیه مخصوص کشاورزی وصل کرد. وسیله نقلیه مخصوص میتواند تراکتور هوشمند یا ربات بدون سرنشین باشد. این حسگرها میتوانند دادههای مخصوص به آفاتهای مختلف را شناسایی کنند و این اطلاعات را به لایههای بالاتر اینترنت اشیاء برای پردازش و رسیدگی و حذف این آفتها ارسال کنند. سنسورهای ثابت در یک مکان همچنین قادر هستند از تکنولوژی صوتی برای نظارت و کنترل بر روی شاخصهای پیچیدهتری نیز استفاده کنند. همچنین انواع متفاوت دوربینها قادر هستند تصاویری را در طیف حرارتی، مادون قرمز و نور مرئی ثبت کنند.
دسترسی به پایگاههای داده نیز میتواند منابع اطلاعاتی بیشتر مانند پیشبینیهای آب و هوایی و دادههای آب و هوایی را فراهم آورد. همچنین میتوان با اتصال و شبکهسازی پایگاههای داده، به مزایای بیشتری دست یافت به عنوان مثال، پایگاه داده مزارع همسایه و یا ارائهدهندگان تجهیزات کشاورزی را باهم شبکه نمود.
نرم افزارهای کشاورزی هوشمند هم قادر هستند کارکردهای معمول و بزرگ کشاورزی را امکان پذیر کنند، و هم میتوانند نتایج جدیدی برای زیاد شدن عوامل دیگر در کشاورزی را به همراه داشته باشند.
با توجه به مسائل زیست محیطی، کشاورزی هوشمند می تواند مزایای زیادی از جمله صرفه جویی در مصرف آب و یا بهینه سازی کود دهی و سمپاشی را فراهم کند.
سردخانه هوشمند
یکی دیگر از زیرمجموعههای مهم و کاربردی اینترنت اشیا در کشاورزی، سردخانه های هوشمند هستند.
سردخانه ی هوشمند در واقع به شکلی همان سردخانه صنعتی است که به تابلو برق plc و دریچه های اتوماتیک و تجهیزات سرمایشی تجهیز شدهاست. که تمام مراحل را از ابتدای شروع عملیات تا پایان آن به صورت کاملا هوشمند کنترل می کند و نیاز به سرکشی و جا به جا کردن محصول و کنترل و نظارت آن را از بین بردهاست.
سردخانه هوشمند فوائد و مزایای زیادی دارد که از جمله آن میتوان به نیروی کار کم، بالا رفتن کیفیت محصولات، کاهش هزینه و …. اشاره کرد.
با توجه به نیازهای صاحبان کسب وکار و دارندگان سردخانه ها در حوزه ی تولید و ساخت دستگاه کنترل و مانیتورینگ وضعیت سردخانه و کنترل هوشمند اقداماتی شده است که البته تا اجرایی شدن کامل فاصله خیلی کمی دارد.
کنترل هوشمند
در دنیای امروز با بالا رفتن هزینه های انرژی و استفاده زیاد از انرژی های خورشیدی برای تامین کردن نیازهای خانه ها و ساختمان ها کنترل وضیت عملکرد این سامانه ها بسیار حیاتی می باشد.
نیازهای کنترلی این صنعت:
- کنترل روشنایی
- کنترل سامانه های گرمایش
- کنترل استخرهای خورشیدی
- کنترل دستگاههای ذخیره برق
- شرکت گسترش حرارت مطبوع نور در این زمینه فعالیت های خود را آغاز نموده تا سهمی کوچک در راستای بهینه کردن مصرف انرژی های تجدید پذیر و کاهش مصرف سوخت های فسیلی داشته باشد.
آیا از آبیاری هوشمند اطلاعی دارید؟