اینترنت اشیا امروزه تاثیر بسیاری بر افزایش کیفیت زندگی بشر گذاشته است . هر قدر که بشر پیشرفت می کند ، نقش اینترنت اشیا در زندگی نیز آشکار تر می شود . استفاده از اینترنت اشیا در دامداری ، سبب ایجاد تحول فراوانی در نحوه دامداری شده است . به همین جهت در این بخش به معرفی نقش اینترنت اشیا در دامداری می پردازیم .
دامداری هوشمند
با استفاده از اینترنت اشیا در دامداری ، امکان استفاده از سنسور های حیوانات و قرار دادن گیرنده ها در اطراف مزرعه فراهم می شود . بدین طریق اگر حیوانی از مزرعه خارج شود و یا حیوانی بیمار باشد ، خیلی سریع شناسایی خواهد شد . هنگامی که یک حیوان بیمار شود ، بقیه حیوانات گله نیز بیمار خواهند شد . بنابراین باید خیلی سریع حیوان بیمار را شناسایی کرده و از سایر حیوانات جدا نمایید.
سنسورها
همچنین سنسور هایی وجود دارند ، که می توانند زمان زایمان گاو های باردار را تشخیص دهند . بنابراین با استفاده از اینترنت اشیا ، هر زمان که موقع زایمان گاو فرا برسد ، سنسور ها یک سیگنال خبری برای گیرنده دامدار می فرستند و او را مطلع می کنند . بدین طریق لازم نیست که دامدار روز و شب در کنار دام بماند و منتظر زمان زایمان او باشد . سنسور هایی که زمان زایمان دام را مشخص می نمایند ، بر روی دم دام ها متصل می شوند .
قلاده های الکترونیکی
اینترنت اشیا در دامداری ها این امکان را به وجود آورده است ، که قلاده های الکترونیکی به گردن دام ها بسته شوند . سپس این قلاده ها وضعیت سلامتی ، بیماری های غیر قابل مشاهده در بدن حیوان ، میزان حرکات حیوان ، میزان خوراک دام و … را بررسی کرده ، سپس اطلاعات دریافت شده را به شبکه ای که به آن متصل می باشد ( به صورت بی سیم ) ارسال می نماید.
همچنین سنسور هایی وجود دارند ، که به شکمبه دام متصل می شوند ، سپس به جمع آوری اطلاعات و بررسی رژیم غذایی دام می پردازند . این سنسورها مشخص می نمایند ، که دام به چه میزان غذا نیاز داشته و دمای بدن دام چقدر می باشد.
جالب است بدانید ، که قلاده های الکترونیکی حتی می توانند دوره های باروری دام را مدیریت نماید . بدین طریق هر زمان که بدن یک حیوان آماده تلقیح باشد ، یک پیام به گیرنده خود ارسال می نمایند .
قلاده های الکترونیکی دارای باتری هستند ، اما این باتری ها دارای عمر طولانی بوده و حداکثر تا مدت زمان ۷ سال ، قلاده های الکترونیکی نیازی به تعویض باتری نخواهد داشت.