تکنولوژی اتصال شبکه های آی تی (it) برای انتقال داده باید بسیار مطمئن باشد. بهره وری مختلف، تنوع کاربرد و نیازهای متفاوت، تکنولوژی اتصال متنوعی وجود دارد.
تکنولوژی های اتصالی آی تی شبکههای سلولار یا lpwan
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و وارد شدن آن در جای جای زندگی انسان و صنعت روز به روز کار ها آسان تر شده ، و در زمان کمتری انجام می شوند، و همچنین تمامی زیرساختهای لازم که ارائه شده است کم کم ، در این حوزه به کار میآیند.
متصل شدن به دنیای امروز با iot
اینترنت اشیا نیز در کنار تمامی پیشرفت ها ، نیازمند به متصل شدن و ارتباط گرفتن با دستگاه ها و ابزار آلات دیگر می باشد ، که این نکته وجود شبکه های امن و اشتراک گذاری داده ها را می طلبد.
اتصالات ناشی از اینترنت اشیا و یا iot در تمامی حوزه ها اعم از دستگاهها اپراتور ها توسعه دهندگان و کاربران ابزارآلات و غیره وارد شده است ، و تنها با نگرشی درست و درک و فهمی دقیق می توان نهایت استفاده درست را در این حوزه ببریم.
بررسی سایر تکنولوژی های مرتبط iot
همچنین اگر بخواهیم تکنولوژی هایی که در این حوزه فعالیت می کنند ، را بررسی کنیم ، می توانیم به دو دسته اصلی این گروه یعنی شبکههای مبتنی بر سلولار و شبکههای بدون لایسنس LPWAN، (شبکه گسترده کم توان) اشاره کرد.
این شبکه های گسترده سلولار آیوتی ، در محدوده و مسیر های لایسنس شده عمل می کنند .
همچنین چالش هایی نیز در بر دارد که از جمله آنها می توان به طول عمر باتری کمتر در در کنار هزینه بیشتر اشاره کرد ، که این چالش روز به روز در حال بهبودی می باشد ، و دسترسی را آسان تر می کند ؛ همچنین اپراتور های بزرگ و مطرح ، اتصالات سلولار را در طیف قانونی فرکانسی و با طراحی های سخت افزاری ارائه می دهند.
آیوتی سلولار و بخش های آن
در این بین به NB-IOT وCat-M1 که دو بخش اصلی از اتصالات سلولار آیوتی را تشکیل میدهند ، اشاره می کنیم ، در هر دو این تکنولوژی ها از استاندارد های ویژه سلولار مشتق گرفته شده است ، از جمله تفاوت ها در این تکنولوژی می توان به پهنای باند ۱۰ برابر کمتر NB-IOT و در ادامه کاهش قدرت انتقال کمتر (TX) به نسبت Cat-M1 اشاره کرد.
رفع چالش های iot
آشنایی با توجه به تمامی این زیرساخت ها و تکنولوژی رایج اتصالاتی آیوتی یا همان اینترنت اشیا باز هم ، پاسخگوی تمامی فاکتورها و نیازهای گوناگونی که وجود دارند در این حوزه را ندارند ، و در عین حال در نقطه مقابل مجموعه ای از تکنولوژی های اتصالاتی که با همکاری یکدیگر شبکه عظیمی از اینترنت اشیا و آیوتی را شکل دادهاند ، کار را راحت تر کرده اند اینترنت اشیا که نیاز روزمره انسان ها می باشد با وسعت پوشش دهی که روز به روز در حال پیشرفت است ، سعی در حل چالشهای این مسیر می کند.